reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Kaha gratuluje kopniaczkow.

Vinga ja niby czuje ruchy I dosc wczesnie poczulam pierwsze przeplywy heh. A od 16 t stukniecia..ale co z tego jak najpierw ruchy byly raz na kilka dni albo jak spalam :p
A teraz czuje kilka razy dziennie ale mam wrazenie ze maluch dotknie noga czy reka I sie chowa gdzies gleboko.
Nie wiem pewnie sie plecami odwrocil I sie tam z tylu bawi moimi narzadmi.
A wlasnie pierwszego na tym etapie juz widzialam jak sie rusza, drugiego slabo bo lozysko z przodu bylo, ale czulam...a teraz to albo len albo sie odwraca tylem hehe.
noe przejmuj sie w koncu I nas beda bombardowac.

Ja przysnelam w dzien. Naszlo mnie na slodkie...wiec juz sie boje...

Ostatnia edycja:
reklama
Akuku - u mnie iiidentyko kopnie i ucieka :) teraz nawet rusza się no to ja szybko delikatnie ledwo reka dotkne i koooniec nawet wyczuc trudno wmktórym rejonie jest :)

A moje siedzi wyraźnie nóżkami do dołu bo głównie bardzo nisko czuję ruchy. A dziś wydarzyło się coś pięknego - na brzuchu zrobiła się taka gulka jak kopnął i nawet mąż to widział :)))) ja już teraz czuję maluszka codziennie, ale nie martwcie się dziewczyny, u każdej z nas to sprawa bardzo indywidualna i jestem pewna, że już niedługo każda będzie czuła wyraźnie swoje bobo :)

Vinga - trzymam kciuki!

rzadko teraz wchodzę, dobrze, że w weekend nie piszecie za dużo :)

Vinga wlaśnie wczoraj tak sobie pomyslalam gdzie ty sie dziewczyno tak wloczysz ze ani widu ani slychu o tobie:), super ze juz jestes, a o dzeiciatko sie nie martw pewno na dniach sie odezwie. moje tez malo ruchliwe i rzadko je czuje, aha no i trzymam kciuki za ten kredyt

aha i zeby nie bylo niejasnosci gratuluje i bardzo zazdroszcze ktore juz czuje dzieciątka tak regularnie i mocno:))

Dona, mam nadzieję, że tak jak piszesz, niedługo poczuję mojego synka :)
Nataniel jak kopał i ja trzymałam rękę na brzuchu było ok, ale gdy tylko ktoś inny przyłożył rękę to od razu przestawał ;p

ale dziś u nas deszczowa pogoda

A i u nas drugi dzien deszczowo chociaz dzisiaj od 4 rano to burza co chwile i zlewa moze do poludnia przejdzie ale chłodek przyjemnie tak az milusio...

Dziewczyny, a jak u was ze spaniem w nocy? Ja od tygodnia praktycznie nie śpię. Wiercę się godzinami, co chwila chodzę siusiu, bo mały leży pośladkami u dołu a jest nad wyraz pobudliwy i upatrzył sobie mój pęcherz za worek treningowy. Gdy tylko się kładę, młody się uaktywnia i żwawo kopie i fika, co trochę "rozsprasza" moje zasypianie ;) Poza tym nie lubię spać na boku (nauczona jestem zasypiać na brzuchu), a gdy już znajdę w miarę wygodną pozycję - zaczynam MYŚLEĆ - o wszystkim. A najbardziej o tym, ile jeszcze trzeba zrobić przed porodem i czy wszystko będzie w porządku...
Niestety ciążę mam mocno zagrożoną, jestem dość smutna, lekarz zabronił mi wszelkich kąpieli, ćwiczeń, mogę sobie tylko leżeć i powolutku chodzić bez przemęczania się. Macie jakieś rady na zasypianie? Już padam kompletnie, jestem tak zmęczona, a dziś zasnęłam dopiero o 5 nad ranem :/
Nie pijam kawy, herbaty, odżywiam się nad wyraz lekko i zdrowo bo choruję na nieswoiste wrzodziejące zapalenie jelita (colitis ulcerosa), spaceruję...

reklama
Heidi, wiem o czym mówisz, tak miałam w ciąży z Natanielem. też ciągła bezsenność, ale jak już usnęłam to spałam do południa. dobrze, że teraz dobrze mi się zasypia, bo z małym raczej nie pospałabym sobie do południa :p może wypij przed spaniem jakąś meliskę albo kubek mleka :) może szybciej uśniesz? spróbuj się wyciszyć...

Do góry