reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Kaha gratuluje kopniaczkow.

Vinga ja niby czuje ruchy I dosc wczesnie poczulam pierwsze przeplywy heh. A od 16 t stukniecia..ale co z tego jak najpierw ruchy byly raz na kilka dni albo jak spalam :p
A teraz czuje kilka razy dziennie ale mam wrazenie ze maluch dotknie noga czy reka I sie chowa gdzies gleboko.
Nie wiem pewnie sie plecami odwrocil I sie tam z tylu bawi moimi narzadmi.
A wlasnie pierwszego na tym etapie juz widzialam jak sie rusza, drugiego slabo bo lozysko z przodu bylo, ale czulam...a teraz to albo len albo sie odwraca tylem hehe.
noe przejmuj sie w koncu I nas beda bombardowac.

Ja przysnelam w dzien. Naszlo mnie na slodkie...wiec juz sie boje...

Ostatnia edycja:
reklama
Akuku - u mnie iiidentyko kopnie i ucieka :) teraz nawet rusza się no to ja szybko delikatnie ledwo reka dotkne i koooniec nawet wyczuc trudno wmktórym rejonie jest :)

A moje siedzi wyraźnie nóżkami do dołu bo głównie bardzo nisko czuję ruchy. A dziś wydarzyło się coś pięknego - na brzuchu zrobiła się taka gulka jak kopnął i nawet mąż to widział :)))) ja już teraz czuję maluszka codziennie, ale nie martwcie się dziewczyny, u każdej z nas to sprawa bardzo indywidualna i jestem pewna, że już niedługo każda będzie czuła wyraźnie swoje bobo :)

Vinga - trzymam kciuki!

rzadko teraz wchodzę, dobrze, że w weekend nie piszecie za dużo :)

Vinga wlaśnie wczoraj tak sobie pomyslalam gdzie ty sie dziewczyno tak wloczysz ze ani widu ani slychu o tobie:), super ze juz jestes, a o dzeiciatko sie nie martw pewno na dniach sie odezwie. moje tez malo ruchliwe i rzadko je czuje, aha no i trzymam kciuki za ten kredyt

aha i zeby nie bylo niejasnosci gratuluje i bardzo zazdroszcze ktore juz czuje dzieciątka tak regularnie i mocno:))

Dona, mam nadzieję, że tak jak piszesz, niedługo poczuję mojego synka :)
Nataniel jak kopał i ja trzymałam rękę na brzuchu było ok, ale gdy tylko ktoś inny przyłożył rękę to od razu przestawał ;p

ale dziś u nas deszczowa pogoda

A i u nas drugi dzien deszczowo chociaz dzisiaj od 4 rano to burza co chwile i zlewa moze do poludnia przejdzie ale chłodek przyjemnie tak az milusio...

Dziewczyny, a jak u was ze spaniem w nocy? Ja od tygodnia praktycznie nie śpię. Wiercę się godzinami, co chwila chodzę siusiu, bo mały leży pośladkami u dołu a jest nad wyraz pobudliwy i upatrzył sobie mój pęcherz za worek treningowy. Gdy tylko się kładę, młody się uaktywnia i żwawo kopie i fika, co trochę "rozsprasza" moje zasypianie ;) Poza tym nie lubię spać na boku (nauczona jestem zasypiać na brzuchu), a gdy już znajdę w miarę wygodną pozycję - zaczynam MYŚLEĆ - o wszystkim. A najbardziej o tym, ile jeszcze trzeba zrobić przed porodem i czy wszystko będzie w porządku...
Niestety ciążę mam mocno zagrożoną, jestem dość smutna, lekarz zabronił mi wszelkich kąpieli, ćwiczeń, mogę sobie tylko leżeć i powolutku chodzić bez przemęczania się. Macie jakieś rady na zasypianie? Już padam kompletnie, jestem tak zmęczona, a dziś zasnęłam dopiero o 5 nad ranem :/
Nie pijam kawy, herbaty, odżywiam się nad wyraz lekko i zdrowo bo choruję na nieswoiste wrzodziejące zapalenie jelita (colitis ulcerosa), spaceruję...

reklama
Heidi, wiem o czym mówisz, tak miałam w ciąży z Natanielem. też ciągła bezsenność, ale jak już usnęłam to spałam do południa. dobrze, że teraz dobrze mi się zasypia, bo z małym raczej nie pospałabym sobie do południa :p może wypij przed spaniem jakąś meliskę albo kubek mleka :) może szybciej uśniesz? spróbuj się wyciszyć...

Do góry