reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
ja też oglądałam te maluszki z lipca i sierpnia - są po prostu super :-)
ja też już chcę a z drugiej strony dobrze że jeszcze nie styczeń bo ja jeszcze nic nie mam kupione do bąbla
i czeka mnie jakiś wyjazd na zakupy bo u nas nic ciekawego nie ma albo internet

Monika9 zdecydowanie polecam wizyte u okulisty...moja mama na poród ze mna szła z małą wadą wzroku...a po porodzie naturalnym wzrosła jej I teraz ma -7....:szok::szok: nie jest to na pewno regułą ale warto sprawdzic...

A teraz jak aptrze to dużo cesarek się szykuje....ja tez pewnie będę miała...w sensie w poniedziałek idę do neurologa I się okaze...ale chce wytrwac do stycznia:):):)

Sali śmiało pytaj jesli cos cie nurtuje jesli chodzi o cc:) Jesli tylko bede potrafila, pomoge!

Ja pierwsza cesarke mialam ze wzgledów medycznych teraz niby mam miec wybor ale ciemno widze,ze bede mogla urodzic. Zazwyczaj jak sie mialo pierwsza cesarke to drugi porod tez przez ciecie. Podobno zszywana macica czesto nie podejmuje pracy skurczów i nie da sie silami natury urodzic no ale nie wiem czy to prawda

Blanka, też tak słyszałam
ja boję się cesarki ale gdyby była konieczna to nie sprzeciwiałabym się, przecież dziecko najważniejsze jest.
ja też ostatnio oglądałam lipcowe maluszki :) i już nie mogę się doczekać jak my będziemy fotki swoich brzdąców wstawiać :)
Nataniel śpi więc trochę mogę posiedzieć na forum. ostatnio strasznie niegrzeczny jest. dziś następny ząb nam wyszedł, więc może to przez to? ostatnio wysiadam fizycznie i coraz częściej daję małego teściom do pilnowania, chociaż średnio lubię jak się nim zajmują. jednak duma w kieszeń, bo bez nich krucho by ze mną było. dziś o 17 musiałam się przespać bo aż mdlałam ze zmęczenia, więc teściowa z małym była.
miejskibandyta, po porodzie ze 6 tygodni nie należy ani zbytnio się nadwyrężać, ani uprawiać seksu. trza się oszczędzać, z resztą zobaczysz, że będziesz tak wypompowana, że mało rzeczy się wtedy chce :( a z seksem jak się karmi to jest okropnie, zero libido, susza sahara :no: nieprzyjemnie

o masz, też tak bym chciała, ja byłam górą lodową i każda kobitka której się pytałam potwierdzały, że tak samo miały. za to jak kończyłam karmienie to... u działo się działo hehe, aż mój miał dosyć, co się nieczęsto zdarza :-p

Monika9 nie jest tak do końca jak napisała Ikasia... ja mam dużą wade wzroku i pytałam okulisty jak to jest z tymi wadami i porodami.Powiedział ze to star przesąd i wada nie przeszkadza porodzie... Chyba ze istnieje ryzyko odklejenia siatkówki - a to się robi od wysiłku i lekarz to ocenia. Jeśli nie ma takiego ryzyka nawet największa wada nie jest przeciwskazaniem do naturalnego porodu.

Miejski bandyta u mnie podobnie... 6 tygodni i mogłam w końcu żyć... seks uprawialiśmy już w 5 tygodniu ale nie było zbyt przyjemnie - rodziłam naturalnie i byłam nacinana.

Dzieciaczki na lipcówkach cud malina... też bym chciała już styczeń ale tak jak piszę Anisen czuję że już w grudniu część z nas się rozsypie :-D

Oj ja miałam jak Vinga podczas karmienia... dodatkowo zawsze wtedy mleko mi ciekło a to strasznie mnie rozpraszało... :-(

Vinga może mały ma skok rozwojowy? Zachowanie mojego zazwyczaj idealnie się pokrywało z tym co pisali na tych "mądrych" stronach....

U mnie mały śpi a ja się delektuję oliwkami zielonymi z papryką... Dzisiaj przez te moje pielenie brzuch mnie boli i muszę swoje wyleżeć...

no a ja polozylam spac moja o 17.30 z mysla ze tylko na godzine pozniej poszlam na forum i polam sie do niej kimnac a teraz sie budze a tu po 21 no jak ona sie teraz obudzi to oszaleje ;(
a co do seksu to po porodzie zaczelismy tak jak fifka i nie bylo to zbyt fajne pozniej sprobowalismy po 3 tygodniach i bylo niby ok ale i tak dopiero wszystko bylo takie jakie ma byc po 2-3 miesiacach bo ja bylam okropnie nacieta ;( a do zycia tez jakos wrocic nie moglamn strasznie przytylam w ciiazy malo co chodzilam pod koniec a pozniej trzeba bylo dygac na spacery to organizm moj byl wymeczony dlatego teraz juz sobie nei moge pozwolic bo mam jeszcze lluske

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry