reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

diablica: już wstawiłam suwak, nie wiem czemu zniknął poprzedni - mój śpioch ma 3 lata 7 miesięcy:)
pustiszi: na początku te ruchy są dziwne;) ja sama nie mogę uwierzyć, że w drugiej ciąży tak szybko poczułam, ale się cieszę, jak do mnie stuka bąbel, bo spokojniejsa jestem, choć brzuch zaczął pobolewać i mnie moja szyjka martwi, ale wiem, że dzidziol fika :-D:rofl2:
Anisen: nie denerwuj się - co się stało?
olich: kciuki za babcie - oby wszystko dobrze było!

jestem już tak zmęczona pracą, ze czekam na połowę sierpnia i urlop jak na zbawienie....
kaha: mi powiedziała, że przed połówkowym usg płci mi nie powie, więc czekam do początku września, ale tym co wiedzą zazdroszczę ciutkę choćby tego, że wiedza w jakich kolorach kupować, a ja nic nie kupuję, bo czekam :laugh2:co do nagrywania to moja w 11tc. nagrała mi na płytę całe badanie, i 3D włączyła, ale maluch był jakoś dziwnie ułożony, a kolejne usg dopiero połówkowe...

a tak co wizytę w gabinecie to dosłownie tylko na 3 minuty podglądamy szyjkę i czy wszystko ok.

reklama
malinka-ja miałam tak w pierwszej ciąży...wszystko od a do Z kupowałam sama...tzn.z męzem ale chodzi mi oto że nikt nic nam nie dal....łózeczko wózek....i każdy jeden ciuszek wszystko sami...za to teraz mam tych ciuszków tyle że ubiorę 2 dziewczyny i jednego chłopaka....zobaczysz jeśli zdecydujecie sie na drugie dziecko będzie juz łatwiej i oszczędniej bez względu na płeć...bo podstawe juz masz.

agagsm- to ty juz pannice masz...zaraz 4 lata. Jeju to i zajmie sie więcej sama sobą...super. Pewnie gada jak najęta co? dzieci w tym wieku wszystkiego ciekawe...choć każde dziecko inne.

jeju dziewczyny tak czytam o tych płciach waszych dzieci i o tym że ta chce córke a ta syna...i powiem wam że jak byłam w pierwszej ciaży baardzo chciałam mieć córke...i taki tekst byleby było zdrowe to taki wyświechtany mi sie wydawał bo ja chciałam córke i już taką miałam preferencje.....ale teraz wiem że to prawda....zanim pojawiły sie u mnie te wszystkie doły i doliny myślałam sobie że fajnie byłoby mieć 2 dziewczynki...choć ze względu na męza który chciałby syna mógłby być i syn...a po tych zawirowaniach z toxo i ospą....jest mi ta płeć tak zupełnie obojętna że aż sie martwie....wisi mi to kompletnie jaka płeć siedzi mi w brzuszku chciałabym tylko żeby było zdrowe i więcej mi takich atrakcji nie zapewniało

Ostatnia edycja:
agagsm - to widzisz masz tak samo jak ja:) Dzwoniłam dzisiaj do ginekologa i jakoś dziwnie się wizyty pogmatwały, że podobno nie ma mnie wpisanej :/ No ale udało się wcisnąć 7-go sierpnia na 9 rano. I chyba to będzie USG a nie zwykła wizyta :)

ja niestety nie mam nagrań bo sprzet u mojej ginekolog fatalny ale za to co wizyta to usg i podglad maluszka, a nawet gdy bym poszla bez wizyty na jej dyzur gdyby cos tylko sie dzialo niepokojacego to tez zaraz biegnie ze mna na usg. i co najgdziwniejsze wizyty mam na nfz = dziewczyny mialam takie szczescie ze trafilam na te lekarke, gdyby nie ona mojej oliwki na pewno nie byloby na sweicie, bo ja mam dlugie cykle a od 16 dnia kazali mi juz brac duphaston a on w 2 fazie cylku juz ma inne zastosowanie i do owulacje przez cale lata nie dochodzilo, ale zadnemu konowalowi nie chcialo sie robic monitoringu bo przeciez za duzo czasu muaialby mi poswiecic, dopiero ta moja pani ginekolog zajeta sie moim przypadkiem i doprowadzila juz teraz do 3 ciazy (mnostow lekow i monitoring)

Inomama juz po wizycie, trafilam na kolejnego super lekarza z Cieszyna z rewelacyjnym podejsciem do dzieci i na nfz:). oczka na szczescie zdrowe, zez wykluczony

Ostatnia edycja:
Ja tez moge oficjalnie poinformowac, ze dzisiejszej nocy poczulam Antosia, to byl absolutnie srodek nocy bo Amelka kiepsko spala, wiec moze on wczesniej dawal o sobie znac, ale mamusia smacznie spala:-)malinka- nie przejmuj sie, czasami pomoc splywa niespodziewanie I od ludzi od ktorych nie oczekujemy pomocy, bedzie dobrze! Ja dostaje wszystkie ciuchy od kolezanki, ktora ma 2 lata starsza corke , pamietam pierwsza dostawa to byly ciuszki do 9 m-ca, rozkoszne tu bylo, przegladac , segregowac :-):-D a teraz dla chlopca troszke do kupie a reszte sie zobaczy

Ustaliliśmy termin ślubu, godzinę, J zadzwonił do mamuśki zeby jej powiedzieć i ona zaczęła go przekabacać ze za późna godzina. Bo obiad sie je o 13 a nie o 17. Kurde tak jakby ten obiad w restauracji to był klucz dnia a nie slub w kościele. No i tak mu truła ze prawie przekonala. Zadzwonił do mnie z tym tekstem zebyśmy zmienili godzinę na .. 12 w południe. Ja obsolutnie nie, w ostateczności mozemy na 14 ale ani minuty wcześniej. A potem zadzwoniłam do niej grzecznie jej powiedzeć ze nie zmieniamy godziny. Próbowała mi wmówić ten sam bajer , nie dałam sie to strzeliła słuchawka z tekstem ze nie będzie ze mną rozmawiać. A potem zadzwoniła do syna z wielkim rykiem i przedstawiła to tak ze ja na nie sie wydarłam i jej naubliżałam. ehhh

anisen- cóż to wasza decyzja-wasz ślub...swoje zdanie wyraziła.Choć z tym że sie na nią wydarłaś to przesadziła to trochę sie z nią zgadzam że wcześniejsza godzina byłaby lepsza ze względu też na gościne bo ślub na 17 zanim minie msza 18 albo i dalej to juz tak kolacjowo się robi.....i raczej wszyscy przyjadą juz po obiedzie.14 moim zdaniem tak jak zaproponowałaś byłaby idealna A powiedz bo nie doczytałam pewnie jakąś mała impre robicie po ślubie? w domu czy w knajpie? na dużo osób? Pytam bo mam nadzieję że i mój mąż sie zreflektuje i sie ze mna chajtnie....dzieci robi to niech do ołtarza zaprowadzi co nie? też tylko cywilny mamy..a chce przed porodem wziąć koscielny:tak::tak:

Gratuluje kolejnej mamusi ruchów:) Super , ze mały Antoś daje o sobie znać :p

Diablica, ja miałam to samo w ciąży Natanielem od najmniejszej skarpetki po łóżeczko wszystko kupiliśmy sami. Od nikogo w spadku nic nie dostałam. teraz czuję duże odciążenie wiedząc ,ze tyle mam rzeczy i jest prościej. Wiadomo wydatki są ale to juz zawsze jakieś odciążenie.

Anisen wiem ze łatwo mówić nie denerwuj sie bo szkoda Ciebie i malucha.... Ale jak ja Cie rozumiem!!! A jak napisałaś ze obiad sie je o 13 , nosz kur.... wypisz wymaluj moj wspanialy tesciu:( on zyje swoim harmonogramem i nie odstepuje od niego do tego stopnia ze jak pogrzeb mojego taty był o 13 to wyobrazicie sobie,ze nie zaszczycił nas swą obecnością?????? bo to pora obiadowa była a nie w kosciele stac-ot jego słowa

reklama
blanka- no to aż mi oczy z orbit wyszły...ale powód do nie przyjścia na pogrzeb.....ja pierdziele. Wiadomo że najważniejszy jest ślub czy pogrzeb w twoim wypadku a nie obiad i można gozjeść zarówno o 13 jak i o 16..to tylko obiad. Tylko róznica jest taka moim zdaniem...jak robisz w knajpie i płacisz za każdego gościa za dania obiadowe i resztę to szkoda żeby przyjechał po obiedzie najedzony....dlatego mi sie wydaje troszke za późna godzina ale na dobrą sprawe jak sobie ustalą nawet na 20 to cóz pozostanie reszcie jak sie dostosować....w końcu to ich dzień

Do góry