reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Fifi, a Konradek woła już że chce siusiu? zastanawiam się właśnie kiedy małego do nocnika przyzwyczajać. trochę podchodów już robiłam ale zwiewa z niego aż się kurzy :p. ja też na początku ciąży byłam strasznie nerwowa, teraz powoli to przechodzi. mogłam o byle co tak wybuchnąć że męża w ścianę wklepywało :p
Inomama, kobieto! jak ty zdołałaś sięgnąć do stóp i jeszcze malować paznokcie? mi mąż buty wkładać musiał bo nie sięgałam :-D
dona, ja pisałam, ja. dziś głowa nie boli ale ostatnio bardzo często się to zdarza. apapu brać nie chcę więc tylko sen zostaje, a nie zawsze da radę się tak po prostu położyć :(
Salli, bluelovi ma termin na ten sam dzień co ja więc wkroczyła w 15 tydz. coś ten suwak źle ma ustawiony
dobra chyba odpisałam tym co miałam.

ja padnięta jak zwykle. mały nawet ładnie się w sklepach zachowywał ale to chyba dlatego, że go wafelkami zapychałam :cool2: miałam sobie kupić buty jakieś letnie ale nic ciekawego nie było ehh :p

reklama
Vinga ja oswajałam Konrada z nocnikiem jak skończył roczek i tak od roczku i 3-4 miesięcy zaczął tam robić i kupki i siusiu a czasem nawet zdarzyło się ze pokazywał ze chce. Teraz już trzeci tydzień nie ma na tyłku ani razu pampersa (na noc tylko, bo takie małe dziecko nie kontroluję się jak śpi) i już nie wrócimy do pieluszek. :-) On bardzo mało mówi i jego proszenie to po prostu biegnięcie do łazienki a ja musze być czujna i obserwować. No i pytam go czy chce wtedy kręci głową "Tak" lub na "Nie" Po spaniu nie pytam tylko od razu lecimy do łazienki i z każdym dniem mamy coraz mniej wpadek - teraz z 3-4 nie więcej...

Vinga dzieki ze mnie wyreczylas i grutuluje żabka kolejnego ;):-)
dona mnie tez głowa boli, to chyba kolejny objaw ciazy :(z łucja mnie nie bolała ;(
Fifka to gratulacje :) dla konrada i mamusi :) za cierpliwosc , ja tez moja oswajam ale ciezko to idzie nie chce siedziec przewaznie ;(

Ostatnia edycja:
miejskibandyta jak to z tą bazylią było?? bo szukam szukam i znaleźć nie mogę... w długiej doniczce posadziłam szczepki takiej jakby pogniecionej bo dostałam w pracy dzisiaj (się śmieli, że zioło rozprowadzam po budynku) a z drugiej strony kupiłam w sklepie taką tradycyjną, opłukałam z tej ziemi na ile się dało bo strasznie korzeniasta :-) i nie wiem czy coś jeszcze mogę dla niej zrobić ;-)

u mnie w pracy na 6 w wydziale jesteśmy we 3 w ciąży jak się dziś okazało :laugh2: dwie termin na styczeń jedna na luty/marzec :happy:

Fifka, u nas taki jest problem, że nocnik małego dekoncentruje ;) widzę, że zaczyna się "skupiać" do kupki, więc sadzam szybko na nocnik to ten przestaje i za chiny nie zrobi. taki uparciuch z niego. poczekam trochę, może sam do tego dorośnie ;)

Calineczka - przesadzić, podlewać, ale nie przesadzać z wodą i uszczykiwać najmłodsze pędy, żeby rozrastała się też wszerz :)

Witam Was serdecznie z rana :)
U mnie pachnie malinowo, wczoraj robiłam przetwory z malin, dziś od rana ciąg dalszy. W całym mieszkaniu pachnie przecudnie, najchętniej to już bym zjadła to wszystko - aczkolwiek właśnie jem activię z konfiturą własnej roboty i pychotka! Kiedyś w jakiejś knajpce podano herbatę w przezroczystej szklance, a na dole 1/4 to konfitura z malin i do tego laska cynamonu. Pychotka! Od tego czasu marzyłam o tym, żeby samej zrobić coś takiego, no i robię : ) W internecie znalazłam zdjęcie, jak to wygląda podane, a jak smakuje, to tylko możecie mi na słowo wierzyć! :) Na jesienno zimowe wieczory jak znalazł! :)

maliny.jpg

Ja jeszcze uwielbiam lody z polewą z malin, koniecznie gorącą! :)

Nudzi mi się strasznie w tym Bytomiu, wczoraj chandrę miałam, bo mój Mariusz w Zawierciu, bo pracuje, a ja muszę w Bytomiu ponad dwa tygodnie siedzieć, bo mama sobie na wakacje pojechała i nie ma kto psa i mieszkania pilnować :( Łeheee!!!

Załączniki

• maliny.jpg
    maliny.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 23
miejskibandyta dzięki bardzo, bardzo ;-) zazdroszczę własnych konfiturek :happy: ja też chciałam w tym roku z wiśni zrobić, ale mój T mnie zdemotywował, że i tak połowy wywalę bo on nie je, a ja tylko jak mnie naleci...

miłego dnia dziewczynki :-D

Vinga gratuluję ząbka Natanielkowi:)

Zakupy pokaże, jak fotki porobie... Jakiś próżniak jestem:szok:
Mdli mnie dzis, boje sie rozmowy z muszlą a czuję ze jest nieunikniona.... A koncze 16tydz! I zeby mnie tak mdliło.\

Mam takie pytanie jakie witaminy bierzecie?

Cześć Dziewczyny!
Ja tylko na chwilę, bo jestem na działce i mam tu słaby zasięg neta... Co do farbowania to ja też farbowałam w pierwszej ciąży, ale tak jak któraś z Was napisała dopiero od II trymestru i teraz też przetrzymałam odrost i zafarbuję dopiero gdzieś za dwa tyg - ogólnie zabieram się do zapuszczania włosów (w pierwszej ciąży z króciutkich jak teraz udało mi się zapuścić na długość do łopatek :) )
wizytę u endokrynologa mam 24 lipca więc mam nadzieję, że do następnej wizyty z usg 13 sierpnia leki zaczną działać i maluszek nadal będzie w formie.
No to chyba tyle, bo wybieramy się na "przejażdżkę" łódką po jeziorze :)
Miłego weekendu Wszystkim życzę!

reklama
cze!

dziewczęta me! jadę dziś z mężulem na koncert Pink Floyd! się cieszę jak nie wiem, mimo, ze głównie w ostatnim rzędzie będziemy raczej siedzieć i to na kocyku, bo wiadomo, ja nie mogę stać nawet za długo. A już pod scenę to na pewno nie polezę. Ale bardzo chcę chociaż być.

miejskibandyta - że Tobie się nudzi? no błagam Cię! przecież Ty jakichś cyborg jesteś, cały czas coś robisz!

Do góry