reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Anisen ty to masz tą teściową

malinka taki mąż to jak druga kobieta w domu, skarb nieoceniony, chociaz wiesz mój nie zmywa, nie sprząta, nie pierze i wogole w samym domu robi mało ale za to robi wszytko koło domu i potrafi wiele rzeczy o ktorych ja nie mam pojęcia i wogole podziwiam go ze nie uczyl sie tego a jakos potrafi zrobić, naprawić, poskładać, oczywiscie nie mówię mu tego zeby mu sie w glowie nie poprzestawiało:)

reklama
O kurde, Anisen, ja myślałam, że ona daje za darmo a tu jeszcze chce kasy. W głowie się nie mieści :szok: musisz męża wyszkolić, żeby sprawdzał daty przydatności, uświadomić mu, że to wywalanie kasy w błoto...

dona, trafiło mi się jak ślepej kurze ziarnko z takim mężem :) z drugiej strony na pewno bym nie wytrzymała w tradycyjnym związku, gdzie to sztywny podział obowiązków na kobiece (czyli cały dom) i męskie (wychodzenie do pracy). Jeśli będę miała chłopca, to od początku mam zamiar go uczyć wszelkich domowych czynności, bez taryfy ulgowej :) może kiedyś jakaś synowa mi podziękuje :D

No mój gotuje (chyba już pisała, jest szefem kuchni w knajpie), odkurzać uwielbia, zmywać nienawidzi, pralke opróżni jak się go poprosi, śmieci sam wynosi :) Ogólnie jestem zadowolona z takiej pomocy :)
No i doświadczenie z dziećmi miał to się wychowywał w rodzinie, która miała dużo dzieciaków i się nimi zajmował :)

Czy jest chociaż jedna osoba w tej grupie bez zmywarki ???
Ja... niestety. Całe życie ja robię za zmywarkę... Czego nienawidzę... bleeee

Mój zmywa, śmieci wyniesie. ogólnie to jestem mu wdzięczna jak popilnuje małego i ja sobie po swojemu posprzątam, bo on posprząta ale potem nic znaleźć nie mogę

Pustiszi szukaj okazji - nam sie udało bo T kolega z pracy z Niemiec sobie przywiózł i mu nie pasowało podłączenie :-p odkupiliśmy za 100 zł i flaszkę :-) może nie jest jakaś piękna i nowoczesna, ale ja bym jej na nową nie zamieniła bo jest świetna zastanawiam się czy jak będę nową kuchnię sobie robić - co mam nadzieję nastąpi niedługo (moje marzenie) to czy ją nie zabudować, bo słyszałam, że te nowe teraz szybko siadają :confused:

vinga89 słoiki w zmywarce... też można - moja potrafi telefon do mikrofalówki wsadzić roztargniona :eek: szkoda, że nigdy jej nie przyszło do głowy wtedy włączyć :evil:

Anisen bo się jeszcze nie zatruła... chyba, że lubi mieć sraczkę... zawsze jakaś forma odchudzania :rofl:

malinka1984 mój też taki był, ale coś się w nim ostatnio popsuło - trza młotka użyć :wink:

dziś humorek (poza pracą) nawet oki, kręgosłup i mnie boli, mięcha dalej nie jadam (chyba, że w sosie rozdrobnione to fasolek daje się w konia zrobić) a jaki ze mnie teraz nerwus ... zamiast się wypiąć na cały świat to tylko szukam z której strony szpilkę wcisnąć ... aż normalnie tęsknię za teściową :evil::evil::evil: poza tym czekam na czwartek .... może moja dupinka już się pokaże :-D

P.S. ha! mam nowy suwaczek :-) ulubione kolorki i uaktualniona data :tak:

Ostatnia edycja:
eee, to ja też w niektórych miejscach wolę sama posprzątać bo inaczej nic potem znaleźć nie mogę :)

ale taka łazienka to już jego królestwo :D

Salli, to ty masz jedzenie z wyższej półki :)

malinka, jak ugotuje to tak :) Ale czasem jest tak, że wraca do domu, ma wolny dzień i czeka co ja mu upichcę :) I twierdzi, że doskonale gotuję i smakuje mu moja kuchnia... a słyszałam, że kucharze potrafia być bardzi wybredni :rofl: hihi

Jana szczęście jestem w domu karmiona przez męża. Codziennie obiadek i kolacja do łóżka a i rano kanapki do pracy :) i bardzo żałuje ze nie mam teściowej, podobno była złota kobieta... Niestety nie zdążyłam jej poznać. Jeśli chodzi o opiekę nad dziećmi, to pierwsza żona R twierdzi ze córkę dostawała tylko do karmienia i na czas jego pracy, nawet wyjątkowo jej wierze bo mój mąż uwielbia dzieci a one jego.

Calineczka, powiedz proszę, jak udało Ci się wstawić nowy suwaczek? Ja stary po wielu próbach usunęłam, ale nowego ni chu chu wstawić nie mogę :(

reklama
siva po prostu skopiowałam Kod BBCode (cały), ustawienia >>> edytuj sygnaturę >>> skasowałam stary wkleiłam nowy... nie wiem jak Ci tłumaczyć bo nie wiem w którym momencie pojawia się problem... czy przy samym kopiowaniu czy już w ustawieniach..ale mam nadzieję, że pomogłam :-)

Do góry