reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Hope ja robie tak ze raz na miesiąc czyszczę zmywarkę np somatem do zmywarek. To jedno, ale też z drugiej strony to może być wina środka do mycia. Ja to miałam po kostkach somatu i po finishu tym z nabłyszczaczem. Strasznie dużo chemii pakują i potem cięzko to zmyć. a jak mi zmywarka chodziła na krótkim to już wogóle. teraz używam kostek albo W5 lidlowskich albo Glosera z biedronki i ok.

reklama
Hope - ja kupuje odświeżacze do zmywarek, które sobie wiszą w środku, jak nie przymierzając w kibelku:)

Pustiszi - ja na raz bym wszystkiego nie wywaliła, po 2 sztuki można:) jest szansa, że nawet nie zauważy. A na pytanie gdzie moje "cos tam" zawsze można odpowiedzieć, ze skąd niby Ty masz wiedzieć, Ty w tym nie chodzisz:)

Aha :) To może faktycznie wina kostek , bo mam Somat i jeszcze nie zdążyłam wypróbować innych. Czyścić też czyściłam Somatem , raz dopiero, ale w sumie optymalnie chyba, bo dopiero od niewiele ponad m-ca ją mam.

A prpo zmuywarek to moja tez zmierdzi ta chemią , my kostek wgl nie uzywamy bo nam sie nie rozpuszczają , yzywamy w postaci płynu, najpierw somat, teraz z Ludwika ;) oba dobrze nam piora a zapach taki chemiczny to ja czuje okropne.. ;( ja wgl nie otwieram zmywarki po wypraniu tylko wylaczam i czekam az wyschna , nie bd wachac tych smrodów ;( ble
Pustiszi ja bym za niego nie wywalała , mój by mnie chyba zabił ;)) ja robie tak ze jak widze ze sie z szafki wysypuje a on w tym nie chodzi to wykladam mu na kanape i kazda rzecz po kolei przegladamy hehe:-p

A ja nie mam zmywarki :(

To ja zaczynam od dziś po malutku wynosić bo chciałam się pozbyć balastu do wyprowadzki zawsze to mniej :)

Dziewczyny, a smugi na szklanych talerzykach, to Waszym zdaniem wina tabletek, czy nabłyszczacza?

Ja tez nie oddam jest super ;)) hihi a co do smug to ja mam te talerze z duraleksu czzy jak to sie tam mówi i one sie kurde nie nadaja sa takie porysowane i maja pelno smug i kolorowe plamy jak by ktos benzyne wylał :wściekła/y:(to sa te naczynia takie jakby brazowe do mikrofali) zrobilam sobie jajecznice z 3 jajek bo mnie wzielo, szczerze mówiac to chyba tez nmusze zgonic na groszka moje zachceiwaje bo normalnie jem z apetytem rzeczy które przed ciaza nie lubilam albo byly mi obojetne ;))

Ostatnia edycja:
ja mam właśnie te smugi na duralexie ale też na innych deserowych talerzykach szklanych, a na szklankach np nie i dlatego to mnie zastanawia...
dziewczyny, a tak z innej beczki... nie mogę wstawić nowego suwaczka do sygnatury, choć robię to tak samo jak za pierwszym razem (dlatego wklejam teraz z ręki :) ). Może któraś z Was wie w czym rzecz?

reklama
my tu wynajmujemy dom I na stanie byla fajna zmywara zanussi ale pech chcial ze sie popsula I wlascicielka nam zafundowala nowa. Co za porazka...Nie dosc ze zmywarka jest "no name" bo z cash and carry to jeszcze w srodku nie wymiarowa... Nie wchodza mi do niej talerze plaskie obiadowe bo ten "wiatrak" co leje wode pod gorna polka jest tak nisko zamontowany ze wadzi o kazdy wiekszy talerz...Porazka poprostu. I musze myc polowe recznie. A I smugi tez sa I czasami poprostu nie domywa. Wywalilabym ja chetnie. Gdybym wiedziala ze tak zamierza zrobic ta wlascicielka to od razu bym zaproponowala ze kupuje sama I ja potem zabieram.

Do góry