reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Boże dziewczyny, właśnie zauważyłam że mi na brzuchu pod pępkiem zaczął ciemnieć meszek :no: W pierwszej ciąży nie pamiętam abym tak miała :( ech cóż poradzę, mogę mieć tylko nadzieje że to chwilowe.

Anisen, na pewno dasz radę. My babki tak mamy, że w każdej sytuacji dajemy! Jak mąż był w Norwegii, musiałam ogarnąć pracę, dom, córcie, zakupy, lekarza i spacery z psem... Wieczorem o 8 nie wiedziałam jak się nazywam. Mam nadzieję że na jesień będzie mnie czekać powtórka z rozrywki, ponieważ ma w planie ponownie wyjechać, za coś trzeba żyć. :eek:
Jednak odejdzie mi ponad 10h po za domem na pracę więc spokojnie dam radę :)

reklama
Oliwia, ja wczoraj na brzuchu, pod pępkiem znalazłam długiego czarnego włocha :szok: To dopiero była zaskoczka. Bo ja w sumie zbyt ciemnych włosów nie mam, na nogach i łonie mam skąpe owłosienie (nóg nawet jak nie wydepiluję, to nie widać, że jestem niczym sarenka :rofl2: )

A ja dziś mam mega chandrę... doła jak cholera. Bo problemy finansowe mnie wkurzają, dobijają... i sama nie wiem co mam robić. Nikt mnie teraz nie zatrudni, a kasa potrzebna. Z samej pensji M będzie ciężko :( I nie mam pomysłu na siebie. Nie chcę siedzieć w domu i inkubować. Chcę coś zrobić... zarobić... Może macie jakąś propozycję na te kilka miesięcy?
A jeszcze dziś przyszedł pan z gazowni żeby gaz nam zabrać (no cóż, z płacenia czegoś musieliśmy ostatnio zrezygnować)... ale był na tyle miły, że jak spytałam czy mogę go nie wpuścić powiedział "dobrze, to ja napiszę, że zastałem mieszkanie zamknięte"
No normalnie wyć się chce :(

I jeszcze brzuszek mnie boli. Ciągnie mnie w jego dole. Odkaszlnąć nawet nie mogę bo boli :(
Nic tylko się zachlastać.

Ostatnia edycja:
Justyna, a mój nie :D kilka włosków na krzyż ;) Też za dużo mu tego nie wyrosło.

A jak będzie chłopak... kurcze, dla chłopaka nie mamy imienia :rofl2: więc lepiej dziewczynka :-D

Pustiszi, bardzo współczuję... Faceci są jacyś dziwni;) Mam nadzieję że się domyśli że jednak niefajnie się zachował i Ci to jakoś ładnie wynagrodzi:)
A ja mam teraz przymusowe 4 albo i 5 dni bez mojego męża bo pojechałam do rodziców pilnować zwierzaków a oni się będą przez tydzień urlopować:) W końcu im też się coś należy a to ich pierwszy urlop we dwoje od bardzo bardzo dawna:) M nie ma szans na jakieś wolne w pracy i ma do mnie przyjechać w środę albo czwartek więc przez kilka dni będę urzędować sama w domu, ale za to popołudniami mam zamiar nadrabiać spotkania z koleżankami których nie widziałam już kilka miesięcy:) Najlepsze że jeszcze żadna nie wie że jestem w ciąży bo stwierdziłam że powiem im osobiście;-)

czesc wszystkim starym i nowym stycznióweczkom

bylam dzis w kosciele i zalozylam sobie buty na obcasie (zwykle poruszam sie na plaskim), cholera myslalam ze nie dotrwam do konca i i tak wyszlam jak sie zaczela komunia bo tak mnie plecy bolaly ze wyc sie chcialo. macie tez takie bole plecow?

Pustiszi moj facet tez jest malo romantyczny i domyslny, wszystko trzeba łopata wbijac do głowy

Sali miejskibandyta ma racje, jedyne rozwiazanie w tej sytuacji to zatrudnienie u znajomych, ba na tym etapie ciazy nikt nie przyjmnie cie normalnie do pracy, trzymam kcuki zeby jakos sie ulozylo

Hejj nie bylobmnie wczoraj bo moj starszaczek mial urodzinki wyprawiane (jutro ma)
Alex zadowolony wiec ok.
Razem z m robilismy torta a to rezultat.

Milego dnia

Witajcie :)

Pustiszi , przykra sprawa. Faceci są naprawdę bardzo dziwini- zawsze to wiedzialam niestety!

Sali współczuje Ci kłopotów. Życie jest ciężkie. Jedni mają usłane rózami a drudzy zawsze pod górkę. JA zaliczam sie do tych drugich i łatwo też nie mamy..

Mój Nataniel przeszedł totalną przemianę !Na plus:) Wczesniej średnio reagował na słowo brat :) Teraz od dwóch dni chodzi za mna pyta czy może zapukać do dzidzi, kiedy pojdę do szpitala po ta dzidzie?:) A czy on bedzie mógł dawać mleczko itd....

Śniło mi sie dzis , ze urodziłam chłopca:)

Życze udanej niedzieli.

reklama
Jeszcze dwa zdjecia :-)

Dzis sie musze pokowac bo we wtorek wyjezdzamy, a jutri zdjecie gipsu I pewnie dalsze pakowanie a we wtorek usg I wyjazd :-)

Postaram sie zajrzec jeszcze przes wyjazdem

Załączniki

• 2013-07-13 12.55.33.jpg
    2013-07-13 12.55.33.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 21
Do góry