reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Tina, ja nie miałam cukrzycy ale moja rada, nie czytaj zbyt wiele w necie o tym bo wiem po sobie jak internet może nastraszyć - niepotrzebnie najczęściej. cukrzyca ciążowa najczęściej po ciąży przechodzi więc głowa do góry kochana i jesteśmy mentalnie z Tobą! daj znać jak diagnoza.

reklama
Tez uwazam, ze internet potrafi nastraszyc, dlatego staram sie czytac jak najmniej:p. No wieczorem bedzie wiadomo:p Jest taka mozliwosc ze poprostu za duzo sie najadlam slodyczy, owoców i serków i dlatego taki wynik. No nie ma co gdybac. Co by nie było , nie ma takich rzeczy z którą przyszła mama sobie nie poradzi dla swojego maluszka:))) Vinga dziekuje za słowa otuchy i pozdrawiam:))

Tina cukrzyca w ciazy to popularna rzecz. Ja w pierwszej bylam na skraju norm,bo z kolei cukier mialam mega niski. Ale nic z tym nie robili, wiem,ze moja kolezanka miala cukrzyce ciazowa, ale jakis komplikacji nie bylo przez to. Wiec po prostu zastosuj sie do wskazowek lekarza, bedzie dobrze!:-)

Bluelovi hehe, z tymi facetami, to rzeczywiscie tak jest. Tylko,ze ja czasem wpadam w zlosc nawet jak nie jestem w ciazy;) np. Kiedys moj powiedzial tez, wytarlem szafki(mamy biale i minimum raz na tydzien trzeba wytrzec, co zajmuje nie wiecej niz 10 minut na szczescie) a ja na to kiedy ja to mialam niby zrobic? On tu caly zadowolony sie chwali,ze mi raz kiedys pomogl akurat w tym,a ja go jeszcze zjeb...

Ostatnia edycja:
Hej mamusie !

Tina cieszę sie, ze już ci lepiej ! A powiedz mi co dostajesz ? Cukrzycą sie nie martw , znam dziewczyny które miały cukrzyce ciążowa. A po ciąży mija samoistnie. Dieta zdrowa i wszystko bedzie ok , nawet jesli faktycznie masz ta cukrzyce!

JA wstałam i jestem tak spiaca odkąd oczy otworzyłam , ze szok:szok:
Odezwę sie jak sie rozkręce :) Udanej soboty !

Hej dziewczyny!
Tina - Zgadzam się z dziewczynami trzeba przestrzegać diety jeżeli owa cukrzyca będzie a dzidzius i Ty będziecie zdrowi, nic się nie martw a internet straszy.
Mnie boli podbrzusze przy siadaniu przeczytałam ze szyjka sie skraca i ze juz rodze :/ jeszcze nie urodziłam :) a brzuch nie boli, przejadłam się a ze względu na ciężkie trawienie u mnie naprawde ciężkie wszystko już mnie bolało :)

Miłej soboty !!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
DOstaje hydrocortison w kroplówce dwa razy na dobe. Lekarze mówia ze jest bezpieczny. Mój ginekolog kontaktował sie takze z jakims profesorem z trójmiasta który sie specjalizuje w tego typu sprawach i potwierdzil ze akurat to moga mi podawc. Podobno jest calkowicie filtrowany od razu z organizmu i wydalany z moczem. Ale róznica na skórze ogromna! Do tego smaruja mnie tu kremem bornym i dali rowniezlaticort do smarowania, tyle ze to kolejny stresyd i go nie uzywam, tak woli moj ginekolog. A skoro juz tatmto przynosi poprawe wole nie ryzykowac:)) Na twarz stosuje physiogel krem . Super nawilza jestem bardoz zadowolona!!:))

Przepraszam za literówki, ale pisze jedna ręka, druga boli od wenflomu:) Dziekuje za slowa otuchy!!!:**

Brałam i ja kiedys hydrocortison .Dobrze, ze ci przechodzi bo wiem jakie to uciążliwe. Ja poki co w tej ciazy mam nieustający katar , szczypiące oczy i kacham jak szalona ! Ale Natanielem miałam właśnie okropne zmiany skórne, po których do dziś mam blizny:( Wiem, ile to nerw i cierpień kosztuje! Dobrze, że w szpitalu Ci pomogli.Ja czekam aż trawa przestanie pylić :) Moze bedzie lepiej.

Zrobiłam sobie kawe rozpuszczalną która troche podniosła mnie na nogi bo żywcem śpie! A sama z synem jestem, mąż w pracy:(

czesc dziewczyny , ja tez nie moge sie rozkrecic, jakas taka leniwa jestem, robie krokieciki dzisiaj, myslalm co by tu zrobic zeby miesa nie bylo :-) i mama mi podpowiedziala . A na jutro mam dorsza. Moje dziecko od srody u babci , cisza i spokoj w domu..tesnimy za nim ale on jest tam tak szczesliwy az milo patrzec.
W poniedzialek mam wizyte nie moge sie doczekac :-)

Blanka podoba mi sie to imie, jak widze Twoj nick to za kazdym razem mysle o tym imieniu:-)
Ja chyba sobie pojde tez kawke zrobie, bo niedorobiona jestem jakas.

Blanka pielegniarki były przerazone jak mnie tu zoabczyly:p. No ale mowie, dostalam pomoc na która bardzo liczyłam. Ja w pon miałam miec wizyte u ginekologa, ale dopiero w pon będe wiedziała czy mnie wypuszcza, wiec musze przelozyc na wtorek- sroda. Poki co miałam tutaj USG jak mnie przyjmowali i widziałam swojego bąbla także moja ciekawość chociaz w części została zaspokojona:p

reklama
Do góry