reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Tina, ja nie miałam cukrzycy ale moja rada, nie czytaj zbyt wiele w necie o tym bo wiem po sobie jak internet może nastraszyć - niepotrzebnie najczęściej. cukrzyca ciążowa najczęściej po ciąży przechodzi więc głowa do góry kochana i jesteśmy mentalnie z Tobą! daj znać jak diagnoza.

reklama
Tez uwazam, ze internet potrafi nastraszyc, dlatego staram sie czytac jak najmniej:p. No wieczorem bedzie wiadomo:p Jest taka mozliwosc ze poprostu za duzo sie najadlam slodyczy, owoców i serków i dlatego taki wynik. No nie ma co gdybac. Co by nie było , nie ma takich rzeczy z którą przyszła mama sobie nie poradzi dla swojego maluszka:))) Vinga dziekuje za słowa otuchy i pozdrawiam:))

Tina cukrzyca w ciazy to popularna rzecz. Ja w pierwszej bylam na skraju norm,bo z kolei cukier mialam mega niski. Ale nic z tym nie robili, wiem,ze moja kolezanka miala cukrzyce ciazowa, ale jakis komplikacji nie bylo przez to. Wiec po prostu zastosuj sie do wskazowek lekarza, bedzie dobrze!:-)

Bluelovi hehe, z tymi facetami, to rzeczywiscie tak jest. Tylko,ze ja czasem wpadam w zlosc nawet jak nie jestem w ciazy;) np. Kiedys moj powiedzial tez, wytarlem szafki(mamy biale i minimum raz na tydzien trzeba wytrzec, co zajmuje nie wiecej niz 10 minut na szczescie) a ja na to kiedy ja to mialam niby zrobic? On tu caly zadowolony sie chwali,ze mi raz kiedys pomogl akurat w tym,a ja go jeszcze zjeb...

Ostatnia edycja:
Hej mamusie !

Tina cieszę sie, ze już ci lepiej ! A powiedz mi co dostajesz ? Cukrzycą sie nie martw , znam dziewczyny które miały cukrzyce ciążowa. A po ciąży mija samoistnie. Dieta zdrowa i wszystko bedzie ok , nawet jesli faktycznie masz ta cukrzyce!

JA wstałam i jestem tak spiaca odkąd oczy otworzyłam , ze szok:szok:
Odezwę sie jak sie rozkręce :) Udanej soboty !

Hej dziewczyny!
Tina - Zgadzam się z dziewczynami trzeba przestrzegać diety jeżeli owa cukrzyca będzie a dzidzius i Ty będziecie zdrowi, nic się nie martw a internet straszy.
Mnie boli podbrzusze przy siadaniu przeczytałam ze szyjka sie skraca i ze juz rodze :/ jeszcze nie urodziłam :) a brzuch nie boli, przejadłam się a ze względu na ciężkie trawienie u mnie naprawde ciężkie wszystko już mnie bolało :)

Miłej soboty !!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
DOstaje hydrocortison w kroplówce dwa razy na dobe. Lekarze mówia ze jest bezpieczny. Mój ginekolog kontaktował sie takze z jakims profesorem z trójmiasta który sie specjalizuje w tego typu sprawach i potwierdzil ze akurat to moga mi podawc. Podobno jest calkowicie filtrowany od razu z organizmu i wydalany z moczem. Ale róznica na skórze ogromna! Do tego smaruja mnie tu kremem bornym i dali rowniezlaticort do smarowania, tyle ze to kolejny stresyd i go nie uzywam, tak woli moj ginekolog. A skoro juz tatmto przynosi poprawe wole nie ryzykowac:)) Na twarz stosuje physiogel krem . Super nawilza jestem bardoz zadowolona!!:))

Przepraszam za literówki, ale pisze jedna ręka, druga boli od wenflomu:) Dziekuje za slowa otuchy!!!:**

Brałam i ja kiedys hydrocortison .Dobrze, ze ci przechodzi bo wiem jakie to uciążliwe. Ja poki co w tej ciazy mam nieustający katar , szczypiące oczy i kacham jak szalona ! Ale Natanielem miałam właśnie okropne zmiany skórne, po których do dziś mam blizny:( Wiem, ile to nerw i cierpień kosztuje! Dobrze, że w szpitalu Ci pomogli.Ja czekam aż trawa przestanie pylić :) Moze bedzie lepiej.

Zrobiłam sobie kawe rozpuszczalną która troche podniosła mnie na nogi bo żywcem śpie! A sama z synem jestem, mąż w pracy:(

czesc dziewczyny , ja tez nie moge sie rozkrecic, jakas taka leniwa jestem, robie krokieciki dzisiaj, myslalm co by tu zrobic zeby miesa nie bylo :-) i mama mi podpowiedziala . A na jutro mam dorsza. Moje dziecko od srody u babci , cisza i spokoj w domu..tesnimy za nim ale on jest tam tak szczesliwy az milo patrzec.
W poniedzialek mam wizyte nie moge sie doczekac :-)

Blanka podoba mi sie to imie, jak widze Twoj nick to za kazdym razem mysle o tym imieniu:-)
Ja chyba sobie pojde tez kawke zrobie, bo niedorobiona jestem jakas.

Blanka pielegniarki były przerazone jak mnie tu zoabczyly:p. No ale mowie, dostalam pomoc na która bardzo liczyłam. Ja w pon miałam miec wizyte u ginekologa, ale dopiero w pon będe wiedziała czy mnie wypuszcza, wiec musze przelozyc na wtorek- sroda. Poki co miałam tutaj USG jak mnie przyjmowali i widziałam swojego bąbla także moja ciekawość chociaz w części została zaspokojona:p

reklama
Do góry