reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Pewnie macie racje,skoro juz kilka z Was tak to odczuwałaa przy drugiej ciąży i narodzinach,ja bym chciała napewno mieć dwojkę dzieci a jak będzie to sie okaże.
Narazie sobie nie wyobrażam czy ja bede umiała ogarnąc spokojnie dwójke dzieci i inne obowiązki,ale potm podobno człowiek potrafi sobie tk zorganizowac czas żeby bhlo ok.
Czy chcialabym dużą różnicę?Najlpeiej by było już zajść w ciążę,żeby między nimi nie było duzej róznicy,ale wlasnie to sie okaże,bo anrazie nie mamy i tak warunków,choć przeprowadzka bliżej niż dalej,,no i finansowo sie trochę obawiam...

Poza tym ja to bym chciała tu drugie dziecko a tu bym chciała tez i do pracy wrocić...
Tylko z tym to musze pczekać do 2,5 lub 3 lat skńczonych przez Kinie

reklama
Nisiao- u mnie tak samo. Fajnie jak mala roznica i dzieciaki sie razem bawia,ale ja nie dalabym rady ogarnac teraz Arka i malenstwa...takze za rok dopiero bede myslec o drugim ludziku :)

Kasia no wlasnie,czasem to dziecko jakoś nie ab jest bardzo takie zajmujące wymagające non stop siedzenia z nim,ale jakoś ja nie potrafie sie skupić na czyms innym jak no sprzątam a ta moja Mala gdzieś broi a przecież w miejscu nie utrzymie a każda wyprawa gdzieś to chyba z dwie godziny wcześniej trzeba a potem na kneic ganianie za dzieckiem żeby je ubrać,także narazie takie plany są,ale nie na już

Najperw to ja musze iść do gin na kontrole jak bylam po porodzie tak nie byłam jeszcze,aż wstyd i wsumie mam stracha czy coś się tam nie dzieje
Srawdzić trzeba,w sumie przed ciążą mialam mala torbiel na jajniku i nie wiem jak to teraz wygląda.

Dodatkowo wlosy mi lecą caly czas,teraz znowu intensywniej,w takcie ciązy to super nic ie wypadaly geste,rewelacyjne,błyszczące a teraz? nie dość że lecą,tonawet nie widac po nich że maski nakladam itd bo plącza sie okropnie i do tego jeszcze wypadanie okropne,jak przez cala ciaze wlosy niewypadalay i potem 3 miesiące po porodzie zaczęly tak do dziś-może po porodzie to norma że tak musi być.

Bralam tabletki,musze teraz nastepne opakowanie kupic i ampulki soie zakupie z seboradinu a tak to martwi mnie to

Nisiao- nie jestes sama...ja tez nie bylam u gina od roku. A mialam przyjsc w kontrole juz daaawno temu...teraz mobilizacja i zapisuje sie na przyszly tydzien :)

To i ja się wypowiem, porównując obie ciąże, to ta druga mi bardziej w kość dała, wymęczyła. Wiadomo, mniej się wsłuchiwałam w swój organizm bo starszą trzeba było ogarnąć. U mnie jest różnica wieku 3 lata i 1,5mies. Jeszcze obie ciąe w nienajmłodszym wieku, pierwsza 33 lata, druga 36-37. Dziś mój m zagadnął, że gdybym chciała ciągłość z dzieciami podtrzymać, to trzeba już zacząć działać, a ja mu na to, jak chcesz to działaj, tylko nie ze mną. Ja już warsztat zamknęłam.

Najgorsze jest to,ze facet nie rozumie ile pracy i cierpliwosci takie dziecko wymaga...moj m tez juz chetny do robienia kolejnego dziecka. Jakby byl przez msc w domu z Arkiem to by zrezygnowal z dzieci zupelnie... :p

013.jpg021.jpg
A oto moje dziewczyny

Załączniki

• 013.jpg
    013.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 52
  • 021.jpg
    021.jpg
    40,9 KB · Wyświetleń: 48
reklama
Do góry