reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Witam po paskudnej burzowej nocy. I dolaczam do tych co burzy sie panicznie boja!! Maz mi tlumaczyl jak malemu dziecku :p
Blanka - a wiec wykorzystajcie ten wolny dzien M w 200%, masz zakaz wchodzenia na bb, mozesz wchodzic tylko na M. :D
Kasia - ty znowu mi słodzisz, luuubie to!!
Akuku- lez i tyle, musicie wytrzymac!!
Jagus- przyznam ze taki system zmianowy, ze zastajesz sama na noc jest okropny. Przezywalam taki uklad 3 lata temu i to najgorzej wspominam. Maz musial zmienic prace... bo jestem boidupa i kazdy szmer za oknem mnie budzil... ale ja bylam strasznie zalekniona i znerwicowana przez bylego, leczylam nawet nerwobole, wiec moj obecny ukochany sie nie wahal, gdy widzial jak ja przezywam ten system jego pracy nocnej...

reklama
Akuku no aż brak słów, skubańce z nich, jednak kolejny raz się potwierdza, że w Polsce ciąże są lepiej prowadzone...

Elama no po takich przeżyciach to ja się nie dziwię, ja do nocek przywykłam bo było tak jeszcze na długo przed naszym ślubem i wspólnym mieszkaniem, więc wiedziałam na co się piszę (a że na szczęście żadnych traumatycznych wspomnień nie mam to nie mam też z tym problemu;))
I super, że trafiłaś na takiego faceta który zawsze stawia Twoje dobro na pierwszym miejscu:)

Akuku-ja rozumiem...mam dwie dziewczynki a i tak usiasc na chwile nie moge, nie mowiac o lezeniu. Starsza bez problemu dalaby odpoczac ale przy malej nie mam szans. No nie pozwala mi. Gdy tylko zauwazy ze gdzies przycupnelam biegnie z wielkim krzykiem: MAMA OPA,MAMA IDZ! I sciaga mnie przy tym z siedziska..

Jagus- i oby zadne traumatyczne chwile cie nigdy nie spotkaly. Wiem, ze zmienic prace to nie takie widzimisie.

A i jeszcze co do budowy... mamy stan deweloperski... i kasa nam sie skonczyla... kredyty narazie nie chcemy brac...a z jednej pensji ciezko cos odlozyc.. niby mamy czekac az ja znajde prace i powoli sie urzadzimy, ale z drugiej strony zal nam ze nasz domek czeka gotowy a my u tesciow w jednym pokoju..

Elama oj to oby wpadły jakieś pieniążki, też by mi żal było... My na początku mieliśmy rozłożone kartony, prąd tylko z przedłużaczy, do spania sam materac z łóżka ale to była zupełnie inna sytuacja, bo byliśmy sami, a przy dzieciach wiadomo nie wchodzi to w grę...

Witam sie porannie!:)

U nas slaba noc, zeby Arkowi dokuczaja. Dzis pobudka Arka dopiero po 9 byla,ale ja juz na nogach o 8 i poszlam pobiegac. Wietrzysko takie u nas okrutne,ze prawie glowe urywa :/ pogoda sie popsula i deszczowo mamy, chyba nad to planowane jezioro nigdy nie pojedziemy...

Jagus- Arek zasnal bez cyca. M dal mu butelke i po wypiciu bez klopotu mlody spal, ale w nocy budzil sie juz kilka razy,a wtedy to cyca daje,bo mam tyle mleka,ze az bola..

Elama- jaaa...szkoda jak tak domek stoi i czeka..ale coz zrobic.. Oj mi sie marzy dom:)

Dzień dobry :)
Wpadłam się przywitać i sprawdzić czy córeczka słucha Cię Akuku i grzecznie w brzuszku siedzi :)
My od wczoraj urlopujemy w górach - jest cudnie! Pogoda śliczna, dziś pobiegłam po górach, a wieczorem basen. Mamy nielimitowane wejścia, więc korzystamy do woli ;) wczoraj wieczorem byliśmy z dziewczynkami przed snem - Lenka była pierwszy raz na prawdziwym basenie, więc emocji coniemiara :)
Pozdrawiam urlopowo - Akuku 3mam kciuki za Ciebie ;)

Elama ale mnie rozbawilas:)
M pojechał na myjnie wiec pozwoliłam sobie zajrzec:-)

Kasia jakby nie patrząc macie maly sukces ze Arek bez cyca zasnął wiec fajnie! Ja to jiz glupia jestem i nie wiem co robic z tym odsawianiem... Macie jakieś rady?

Jaguś u mnie tez M na nocki zapierdziela od x lat:) przywyklam , ale czasem jak dochodzi do mnie ze ja i dzieci większość czasu jestesmy sami to czuje mega zlosc! M często pracuje po 24h często ma wyjazdy... Ja daje rade ale dzieci mi szkoda... Ostatnio dpyarlo to do mnie gdy M powiedzial ze Nataniel bardzo często do niego dzwoni pogadać... Dzieciak 7lat bierze swój tel i dzwoni do taty:( widac ze brakuje mu taty w domu... M obiecał mniej nadgodzin łapać.
Elama obyscie szybko zdołali sie urządzić :)powodzenia!

Akuku jeszcze troszkę wytrzymajcie...kciuki za porod w terminie!

Siva udanego urlopowania!

Ostatnia edycja:
Dzieki dzieqczyny ;) narazie sie trzymamy ;):)

Jesli chodzi o odstawienie to ja bym najpierw uciela karmienia w dzien.. poznije do zasypiania a na koniec nocne ;) nauczylabym pic mleko /wode z butelki. Emila jak odstawialam to na noc dostawal kozie mleko a pozni wode.. ale od jakiegos czasu w nocy chce mleko wiec mu daje..

reklama
Tamtusia bardzo mi przykro z powodu straty.Napewno Tymuś ułatwi pogodzenie się z tym i zobaczysz niebawem się uda ponownie.Teraz tylko dojść do siebie,lekarz sprawdzi czy wszyztko ok i będzie dobrze-musi być.

Do góry