reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Witam po paskudnej burzowej nocy. I dolaczam do tych co burzy sie panicznie boja!! Maz mi tlumaczyl jak malemu dziecku :p
Blanka - a wiec wykorzystajcie ten wolny dzien M w 200%, masz zakaz wchodzenia na bb, mozesz wchodzic tylko na M. :D
Kasia - ty znowu mi słodzisz, luuubie to!!
Akuku- lez i tyle, musicie wytrzymac!!
Jagus- przyznam ze taki system zmianowy, ze zastajesz sama na noc jest okropny. Przezywalam taki uklad 3 lata temu i to najgorzej wspominam. Maz musial zmienic prace... bo jestem boidupa i kazdy szmer za oknem mnie budzil... ale ja bylam strasznie zalekniona i znerwicowana przez bylego, leczylam nawet nerwobole, wiec moj obecny ukochany sie nie wahal, gdy widzial jak ja przezywam ten system jego pracy nocnej...

reklama
Akuku no aż brak słów, skubańce z nich, jednak kolejny raz się potwierdza, że w Polsce ciąże są lepiej prowadzone...

Elama no po takich przeżyciach to ja się nie dziwię, ja do nocek przywykłam bo było tak jeszcze na długo przed naszym ślubem i wspólnym mieszkaniem, więc wiedziałam na co się piszę (a że na szczęście żadnych traumatycznych wspomnień nie mam to nie mam też z tym problemu;))
I super, że trafiłaś na takiego faceta który zawsze stawia Twoje dobro na pierwszym miejscu:)

Akuku-ja rozumiem...mam dwie dziewczynki a i tak usiasc na chwile nie moge, nie mowiac o lezeniu. Starsza bez problemu dalaby odpoczac ale przy malej nie mam szans. No nie pozwala mi. Gdy tylko zauwazy ze gdzies przycupnelam biegnie z wielkim krzykiem: MAMA OPA,MAMA IDZ! I sciaga mnie przy tym z siedziska..

Jagus- i oby zadne traumatyczne chwile cie nigdy nie spotkaly. Wiem, ze zmienic prace to nie takie widzimisie.

A i jeszcze co do budowy... mamy stan deweloperski... i kasa nam sie skonczyla... kredyty narazie nie chcemy brac...a z jednej pensji ciezko cos odlozyc.. niby mamy czekac az ja znajde prace i powoli sie urzadzimy, ale z drugiej strony zal nam ze nasz domek czeka gotowy a my u tesciow w jednym pokoju..

Elama oj to oby wpadły jakieś pieniążki, też by mi żal było... My na początku mieliśmy rozłożone kartony, prąd tylko z przedłużaczy, do spania sam materac z łóżka ale to była zupełnie inna sytuacja, bo byliśmy sami, a przy dzieciach wiadomo nie wchodzi to w grę...

Witam sie porannie!:)

U nas slaba noc, zeby Arkowi dokuczaja. Dzis pobudka Arka dopiero po 9 byla,ale ja juz na nogach o 8 i poszlam pobiegac. Wietrzysko takie u nas okrutne,ze prawie glowe urywa :/ pogoda sie popsula i deszczowo mamy, chyba nad to planowane jezioro nigdy nie pojedziemy...

Jagus- Arek zasnal bez cyca. M dal mu butelke i po wypiciu bez klopotu mlody spal, ale w nocy budzil sie juz kilka razy,a wtedy to cyca daje,bo mam tyle mleka,ze az bola..

Elama- jaaa...szkoda jak tak domek stoi i czeka..ale coz zrobic.. Oj mi sie marzy dom:)

Dzień dobry :)
Wpadłam się przywitać i sprawdzić czy córeczka słucha Cię Akuku i grzecznie w brzuszku siedzi :)
My od wczoraj urlopujemy w górach - jest cudnie! Pogoda śliczna, dziś pobiegłam po górach, a wieczorem basen. Mamy nielimitowane wejścia, więc korzystamy do woli ;) wczoraj wieczorem byliśmy z dziewczynkami przed snem - Lenka była pierwszy raz na prawdziwym basenie, więc emocji coniemiara :)
Pozdrawiam urlopowo - Akuku 3mam kciuki za Ciebie ;)

Elama ale mnie rozbawilas:)
M pojechał na myjnie wiec pozwoliłam sobie zajrzec:-)

Kasia jakby nie patrząc macie maly sukces ze Arek bez cyca zasnął wiec fajnie! Ja to jiz glupia jestem i nie wiem co robic z tym odsawianiem... Macie jakieś rady?

Jaguś u mnie tez M na nocki zapierdziela od x lat:) przywyklam , ale czasem jak dochodzi do mnie ze ja i dzieci większość czasu jestesmy sami to czuje mega zlosc! M często pracuje po 24h często ma wyjazdy... Ja daje rade ale dzieci mi szkoda... Ostatnio dpyarlo to do mnie gdy M powiedzial ze Nataniel bardzo często do niego dzwoni pogadać... Dzieciak 7lat bierze swój tel i dzwoni do taty:( widac ze brakuje mu taty w domu... M obiecał mniej nadgodzin łapać.
Elama obyscie szybko zdołali sie urządzić :)powodzenia!

Akuku jeszcze troszkę wytrzymajcie...kciuki za porod w terminie!

Siva udanego urlopowania!

Ostatnia edycja:
Dzieki dzieqczyny ;) narazie sie trzymamy ;):)

Jesli chodzi o odstawienie to ja bym najpierw uciela karmienia w dzien.. poznije do zasypiania a na koniec nocne ;) nauczylabym pic mleko /wode z butelki. Emila jak odstawialam to na noc dostawal kozie mleko a pozni wode.. ale od jakiegos czasu w nocy chce mleko wiec mu daje..

reklama
Tamtusia bardzo mi przykro z powodu straty.Napewno Tymuś ułatwi pogodzenie się z tym i zobaczysz niebawem się uda ponownie.Teraz tylko dojść do siebie,lekarz sprawdzi czy wszyztko ok i będzie dobrze-musi być.

Do góry