reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

ja tam w "naturalną antykoncepcje " nie wierzę i nie zamierzam stosować,znam zbyt dużo ludzi którzy ją stosowali i mają bardzo liczne rodziny...Starania o dzidziusia jak najbardziej planowane-udało się za pierwszym razem,a że będzie to już trójka dzieciaków to jednak wrócę do tabletek,po co kusić los:-D...:tak:

reklama
Kajtek2009,Zawodowa witajcie - allle duuuużo nas się robi :-D:-D:-D:-D:-D:-D fajniutko

co do naturalnych zabezpieczeń to może nawet chciałabym spróbować... z natury ciekawska jestem :happy2: ale co z tego jak każda miesiączka inaczej dosłownie każda... zawsze tak miałam. Teraz nawet nie umiałam się określić od kiedy liczyć życie mojego groszka :blink:
od 15 roku życia katowali mnie tabletkami bo miałam duże problemy z miesiączką i wg lekarzy to był jedyny sposób na regulację i potworne bóle. Stwierdzili, że lepiej dziewczynkę katować hormonami niż tramalem, którego wcześniej się obrałam .... przed dwa lata przed planowaną ciążą brałam zastrzyki - raz, że dla mnie wygodniej, 2 że mam słabe nerki, a wątrobie wystarczy jak od czasu do czasu % ją męczę ... po ciąży i pewnie karmieniu o ile tylko będzie mi to dane NIESTETY wracam do zastrzyków .... jestem bardzo wierząca, ale z przykrością muszę stwierdzić, że tego nie przeskoczę .... bo bzykać się z mężusiem uwielbiam i za cholercię nie zrezygnuję :-D:-D:-D

ja tak naprawdę zaczęłam dopiero po porodzie obserwować swój organizm. miałam tylko 2 miesiączki i zaszłam w ciążę. dużo dało mi obserwowanie szyjki macicy. więc dla mnie NPR jest ok, ale tylko jako wspomagacz zajścia w ciążę. jako antykoncepcja byłoby to dla mnie zbyt niepewne. bo np. teraz plemniki przeżyły aż 5 dni do owulacji... więc jest to długo. sama byłam zdziwiona, że jednak udało nam się zajść. wolę więc dodatkowo się zabezpieczyć.

vinga ​przezycie plemników głównie zależy od tego jak długo kobitka ma sluz płodny... i włąśnie dlatego jast dość długi czas wstrzemiężliwości przy nieregularnych cyklach..

calineczka ​przy nieregularnych też się da u mnie najkrótszy 26 dni najdłuższy 35, co za tym idzie owulacja kiedy indziej i fazy różnej długości

Ostatnia edycja:
calineczka ​przy nieregularnych też się da u mnie najkrótszy 26 dni najdłuższy 35, co za tym idzie owulacja kiedy indziej i fazy różnej długości

niestety .... wiem co piszę u mnie nie da się ustalić nic nawet tego czy miesiączka będzie miała 3 dni czy 2 tygodnie. Ginekolog sprawdzał całą drogę mojego jajeczkowania przez długi czas bo chciałam przed ślubem być pewna czy w ogóle jestem płodna (wiedziałam jak mój T chce mieć dzieci) jajeczka wyskakują ale jak im się podoba :-p jestem dziwnym przypadkiem, ale najważniejsze, że ktoś tam na górze stwierdził, że zasłużyłam na bycie matką pewnej wyjątkowej owieczki :happy2:

Widzę, że o antykoncepcji. My się z mężem od ślubu nie zabezpieczamy. I nie uważamy na dni płodne. Po prostu przez lata stosowaliśmy to, o czym wszystkim nastolatkom się wbija do głowy że nie, bo nie działa: stosunek przerywany. I działał bez zarzutu. Oczywiście braliśmy pod uwagę, że może los nam spłata figla i będzie z tego potomek, ale przyjęlibyśmy z otwartymi ramionami. Gdy podjęliśmy decyzję, że już, teraz, chcielibyśmy się o dziecko postarać, w ciążę zaszłam w pierwszym cyklu. Niestety ciążę tę straciłam. Ale ogólnie statystykę mam taką, że na 4 cykle starań 3 cykle zakończyły się ciążą, więc raczej oboje z mężem jesteśmy dosyć płodni. Zatem to, że dzidzi ze stosunku przerywanego przez lata nie było nie wynika z problemów z płodnością. Nastolatkom bym nie polecała tej metody, bo nie znają swoich ciał i ich reakcji. Ale doświadczone, zżyte z sobą pary? Myślę, że dadzą radę. Dużo się piszczy o tym, że w preejakulacie są plemniki i to one są niebezpieczne. Owszem, są plemniki. Ale one nie są żywe. A nawet jakby się jeden czy dwa żywe znalazły to trzeba obalić kolejny mit, który pokutuje: wcale nie jest tak, że wystarczy jeden plemnik, by zapłodnić komórkę jajową. Jakby tak było, mężczyźni ze słabymi wynikami spermy nie mieliby takich problemów z zapłodnieniem kobiety i nie potrzeba by było żadnych inseminacji itp.

Hej mamuski, widze ze temat zszedl na antykoncepcje, my podobnie jak kaherinne I jej partner .......stosunek przerywany.... I zawsze skutkowalo, teraz stwierdzilismy ze czas zaczac starac sie o kolejna dzidzie ( z pierwsza troszke to trwalo) I trafiony w pierwszym cyklu ! A po tej ciazy, chyba zdecyduje sie na pigulki, dla pewnosci- dwojeczka nam wystarczy:-)

Mi mdlosci ciut jakby zelzaly, mam nadzieje ze idzie ku lepszemu, ale za to w pracy cos zle podnioslam I plecy strasznie mnie bola, juz trzeci dzien ledwo chodze:baffled: a nie daj boziu-kichnac :no: caluski- dobrej nocki

Hej :-)
Temat antykoncepcji widze:):)
U nas tez stosunek przerywany :p ;)
Teraz po 3 ciazy moze zdecyduje sie na spirale, chociaz nie wiem jeszcze jak to bedzie.

A mnie obudzil spuchniety Victor. Cala twarz popuchnieta, oczy ,a na calym ciele czerwone spuchniete plamy I jeszcze w niektorych miejscach jakies krosty. Zastanawiam sie co to ? Jakby go cos ugryzlo to nie mialby chyba uczulenia na calym ciele I/Wczoraj wieczorem zbieral kwiatki, wiem ze jest na cos uczulony (typu trawa moze lub inne pylki) bo juz go oczy swedzialy od jakiegos czasu, moze teraz go wysypalo na maxa juz.

Zrobilam mu zdjecia, bo zobacze czy mu minie jak tak to pokaze lekarzowi przy okazji jak nie to pojedzemy do szpitala bo ma twarz popuchnieta a to juz niebezpieczne... Zreszta same zobaczcie

reklama
Sorki za tego siusiaka.na jednym zdjeciu, ale mlody nie chcial wiecej zdjec.

Co o tym myslicie ?
Dalam juz syrop na uczulenie.

Ps. Dodalam posta pod postem bo z telefonu nie wstawie wiecej niz 2 zdjec w jednym poscie :);)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Dalam Vikiemu syropek na uczulenie I prawie mu zniklo.
Mam nadzieje ze wiecej mu nie wyjdzie.

Ostatnia edycja:
Do góry