reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

mnie też ten temat irytuje, drażni i aż gniew mi w środku zbiera. "nasz" ksiądz wyczytuje na mszy z imienia i nazwiska kto ile kasy dał....:no: teraz ma 25lecie święceń to mochery złoty zegarek za 5tys mu kupiły... ja ani złotówki nie dałam na tego zboczeńca. mogłabym tak wyliczać dalej ale nie warto się wkurzać

reklama
Dziekuje za miłe powitanie :) nie no nudnosci mam od poczatku gdy test wykazał 2kreseczki :p a w 9 tyg troche bardziej sie nasiliły teraz juz mi odpuszczaja ale z rana oj mecza . heh..
Kajtek witaj!
nie widze Twojego suwaczka, w ktorym jestes tygodniu, bo piszesz,ze przechodza Ci mdlosci wiec chcialabym wiedziec w ktorym jestes,zeby sobie troche nadziei zrobic,ze moze juz niedlugo. W ostatniej ciazy meczyly mnie do 14 tyg. I to bardzo ostre z silnymi wymiotami, ledwo to przezylam i teraz po prostu nie wierze w to,ze tak bedzie, nie moze:szok:

justynaj ja w poprzedniej ciąży nie miałam ani mdłości ani wymiotów, mówiłąm że mogę być matką polką i chodzić stale w ciąży i rodzic dzeicko za dzeickiem, tak dobrze się czułam, teraz niestety jest okropnie, stale bóle gowy i mdłości bez wymiotów pusciły 3 dni temu:)

Vinga przepraszam i obiecuję poprawę ;-);-)
Szczerze mówiąc z pośpiechu zamiast edytować to walnęłam nastepnego posta .

Witam i ja nową styczniową mame :p
A ja Wam coś powiem . Nigdy sie nie zabezpieczałam ani mój mąż:szok: Nataniel jest dzieckiem planowanym - zaszłam w drugim cyklu starań. w tamtym roku tydzien czasu brałam anty po których miałam wszystkie możliwe skutki uboczne i odstawiłam . a brałam nie dla antykoncepcji a przez endometrioze :(
O tą kruszynke staraliśmy sie kilka miesięcy i jak najbardziej nie była to wpada :) Ja znam swój organizm , cykle mam jak w zegarku i mi inne zabezpieczenie niepotrzebne :-)

ksiądz to człowiek jak każdy inny jedni trafią na głupka i prostaka, a inni na normalna osobe jak w życiu.

Co do metod naturalnych ja jestem raczej za, najważniejsze żeby się wstrzymać kiedy nie wolno- i to chyba wielu osobom nie pasuje w tej metodzie. U mnie można powiedzieć, ze zadziałało. zaczęłam się bawić jak dostałam okres po porodzie no i teraz planowana ciąża w pierwszym cyklu starań. pewnie niektórzy powiedzą ze się udało może tak, może nie. Choć nie powiem na początku dla pewności gumki były. najgorszy cyrk z NPR jest po porodzie i nie wiem czy ogarnę.

Blanka, ja też tabletek anty nie mogłam stosować, również na mnie źle działały. my się zabezpieczaliśmy w najbardziej oklepany sposób - gumeczką :p ale tylko w dniach płodnych. dwa razy odstawiliśmy antykoncepcję (starania o dzidzię) i od razu zaciążyłam, także po tej ciąży muszę się porządnie pilnować, bo z drużyną piłkarską w pieluchach nie chcę skończyć :p
Justyna, mi przeszły mdłości i wymioty ze skończeniem 8 tygodnia. chociaż czasami zdarza mi się wylądować w kibelku na małą rozmowę :(

Ja to nawet z gumkami nie cierpie mój m też :) ależ my zgodni w tych sprawach :)
karmiąc piersią dostałam miesiaczke 2, 5 msc po cesarce i dalej mialam jak w zegareczku tak samo jak przed ciążą . Może teraz też tak bedzie ,oby :-)
U nas była burza i fajne powietrze teraz mamy.

reklama
My się też nie zabezpieczaliśmy po pół roku starań intensywnych starań przestałam o tym tak intensywnie myśleć odblokowałam się chyba bo szybko się udało a co do naturalnej antykoncepcji to by mi się nawet nie chciało w kalendarzu siedzieć ale nie neguję.

Zawodowa - witamy :)

Do góry