reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Hej,

Wczoraj pojechałam z Arkiem na dyżur,bo ból ucha był coraz wiekszy i temperatura rosła po 3 godz od podanie leku... lekarz potwierdził,ze chore ucho jest i nie chetnie wypisał antybiotyk. Powiedział,ze on nie radzi dawać b8 to dziecko osłabi i mam zdecydować sama... ja! A skąd mam wiedzieć czy trzeba czy nie.... gorączka caly czas jest... mialyscie podobną sytuację z uchem U dzieci? Nie wiem czy czekać czy dac antybiotyk....

reklama
Kasia ja w takiej sytuacji nie byłam, ale jak lekarz taki mądry to chyba bym podała, bo podobno zapalenie ucha jest bardzo bolesne dla takiego maluszka. Druga sprawa od ucha już niedaleko do gardła a to podobno lubi iść ze sobą w parze u dzieci...

Akuku zdrówka i trzymam kciuki za usg, oby dzidziuś się ładnie pokazał :)
Kasia jak sytuacja jest taka ciężka a temperatura rośnie to ja bym chyba podała choć jak nie masz zaufania do tego lekarza to może przejdź się z małym do innego pediatry

kasia - dziwny ten lekarz... przepisał antybiotyk ale nie zalecał go podawać?? uch to na pewno dla Areczka bolesna sprawa więc pewnie zdecydowałabym się podać lek.

Kasiu mi tydzien temu lekakarz (inny nyl w zastepstwie) przepisal antybiotyk dla Emilka w razie jakby mu si kaszel pogorszyl..mialam zadecydowac i sama mu dac .. dla mnie to dziwne bo juz nie raz bylam w sytuacji gdzie ja bym dala antybiotyk a lekatka sluchala i czysto... a znowu dzis dostal antybiotyk a moim zdaniem nie jest najgorzej.. hm

Wydaje mi sie ze jak juz jest infekcja to jak najbradziej podac .. co innego jakby jeszcze nie bylo .. ale moze upewnij sieu innego lekatza ? Choc nie fajnie tak ciagac dziecko w te i spowrotem ;(

Ahh z tymi lekarzami..po to syudiowali by nas leczyc a nie mowic ze mamy sami zadecydowac... ja decydowac moge w co ubiore dziecko i czym go lecze jak nie trzeba antybiotyku...ehh

No wlasnie... Ja mam decydowac choc lekarzem nie jestem... Ehh..ucho jakby mniej boli bo daje sobie dotykac,ale goraczka nie odpuszcza. Znajoma lekarka radzila przez tel zeby do 48h poczekac i wtedy dac antybiotyk jak nie bedzie lepiej. Chyba poczekam do rana... Nienawidze takich sytuacji...

Kasia a macie krople do uszka? Ale lekarz dziwny i ja na takim bym nie polegała. Ja zawsze jak nie jestem pewna naszej rodzinnej , to jezdze sie skonsultowac prywatnie do fajnego zaufanego lekarza który nigdy jeszcze mnie nie zawiodł.

U was temp sie utrzymuję , wiec pewnie bez antybiotyju sie nie obejdzie ,

Kasia jak ucho chore to trzeba leczyc !!! koniecznie nieleczone ucho prowadzi do czestych nawrotow i niedosluchu ... nawet leczac moze nawracac a co dopiero w ogole nie leczac ... u mnie lekarka jak cos bylo z uchem jak bylo delikatnie to dawala douszne a jak bylo widac ze juz jest zapalenie to anty ... bo powiklania moga byc tragiczne w skutkach niedoleczonych uszu .

Kasia moim zdaniem jezeli jest temp to przy uszach juz trzeba antybiotyk podac bo znaczy ze cos zlego sie dzieje. i tak jak pisze Kasienka konsekwencje nieleczonego uszka moga być gorsze niz ten podany antybiotyk.

widze ze na forum chorobowo sie zrobilo

u nas tez choroba pełna para , obydwoje juz kaszla i tez na antybiotykach i inhalacjach. Antek pol nocy kaszlal mimo ze do wczoraj nei bylo kaszlu. a w niedziele mamy isc na chrzest bo maz zostal poproszony o bycie chrzestnym dla bardzo bliskich znajomych. i teraz jestem w kropce. no chyba nie pojdziemy. tzn mąż pojdzie na pewno ale my chyba zostaniemy w domu. dzis mialam isc do dentysty z oliwka i juz drugi raz przekladam bo przeciez z chorym dziekciem nie pojde a dziurka coraz wieksza.

aha Akuku kiedy masz to usg?

reklama
U nas po nocy koszmarnie. Julitka co 15 minut budziła się z przeraźliwym piskiem i nieutulonym płaczem, aż ją na wymioty od płaczu brało... Najprawdopodobniej brzuszek ją tak bolał. Po telefonie do lekarza podaliśmy jej czopek Luminal. Zasnęła po północy. Zrobiła wczoraj 15 kupek... ja nic innego nie robię tylko zmieniam jej pieluchy... Dziś mamy się pokazać kontrolnie u lekarza.... Czy to kiedyś się skończy?? Dziś już tydzień... tak strasznie schudła, że widać każdą kostkę....

Do góry