reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Blanka - bystrzak z Filipka! :)
Lenka też ma 8 ząbków - ostatni kilka dni temu nie przespaną nocą okupiony i dalej pcha paluszki. Też się boję następnych...
A dziś zaczęła panienka chodzić po pokoju sama - nagrałam filmik, żeby pamiątka była ;)

reklama
Elama ja po prostu nie rozumiem:no::no: jasnej.... cały czas mała jest chora!Z tego co piszesz strasznie osłabiona,więc nie rozumeim dlaczego nie kładą Was do szpitala????:wściekła/y: JA wiem że szpital omija się dalekim łukiem ale u Was już moim zdaniem za dużo tego wszystkiego po kolei...szkoda malutkiej...U nas gdyby coś takiego sie działo to już dawno byśmy leżeli...:no: Tym bardziej jesli nawet jakis lekarz dał Ci "jakaś" diagnozę położyła bym ją na obserwacje...Ja wiem że masz jeszcze jedno dziecko pod opieką ale bardzo niepokoi mnie to wszystko co piszesz...:no:

Kasia ja małej też najpierw nie chciałam dawać antybiotyku(tylko u nas kaszel był) to teraz mam zapalenie gardła (z antybiotykiem oczywiscie):wściekła/y: także u was nawet nie było co się zastanawiać,jesli jest temp to znaczy że już coś się dzieje:zawstydzona/y: Zdrówka dla Areczka

Malinka strasznie mi przykro:zawstydzona/y: i co teraz?Jakie macie dalszy plan postępowania?I jak wygląda ten naczyniak?(przepraszam za pytanie ale ja nie wiem) życzę Wam dużo spokoju i cierpliwości-a Maciuś na pewno zwalczy to paskuctwo!

Akuku zdrówka Wam też,ja Ci Kochana z całego cerduszka życze córeczki,ale ja w 12tc na usg nie nastawiała bym sie na poznanie płci,wiadomo czasem się zdarza że trafią ale to raczej takie 50/50:eek: A jak się czujesz?Dalej taki apetycik?:-D

Wszystkim chorowitkom życzę dużo zdrówka

A my dziś mieliśmy dzień szaleństwa-wybraliśmy się na Litwę do Druskiennik do aquaparku,rewelka :-) Raj dla dzieci,dla dorosłych też (pod warunkiem że są tam bez dzieci:-D) a że byliśmy z bliźniakami to raczej w strefie dziecięcej:-) Zosia została z babcią i też się dobrze bawiła :rofl2:

Dona w uk niestety nawet jak wiedza to nie powiedza na pierwszym usg..ale bede pytac..

Elama ojejku ;( biedna niunia ;(

Malinka gdzie ten naczyniak ? Moj Viki ma taki maly na sercu..kiedys byl w krztalcie serca ale sie zmniejszyl i jest to juz taka blada rozowa blamka..lekko wypukla

Blanka ale fajnie z tym pojsciem do lazienki :) slodziak.

Moj emis jak tylko uslyszy otwieranie drzwi rano jak m z nocji wraca to wola tata tata i leci jak poparzony! On jest taki za tata ze ja moge nie istniec i to juz baardzo dlugo tak jest.. daje mu buziaczki tuli sie ;)

Milusia u mnie z poznaniem plci przy Alexie w 12 tyg chlopak..Victor w 12 tyg chlopak.. Emil e 12 tyg chlopak.. ale to w polsce to nie mam na co liczyc. Pojde prywatnie w 16 tyg jakos..a pozniej potwierdzenie na polowkowych ;)
Co do apetytu..to zuupy...slodycze.. kanapki obecnie z salata serem pomidorem i rzodkiewka. Ostatnio pasztet pomidor i pietruszka hahaha.

Emil sie meczyl tyle czasu od wczoraj antybiotyk i juz prawie zdrowy ! Uf
A ja dalej gruchlam ale idzie ku dobremu.

Ale mnie długo nie było, ponad miesiąc. Nie mogę zalogować sie z telefonu a to z niego czytam. Kupiłam nowy telefon, mam nadzieje, zę z niego uda się zalogować. Stęskniłam się za wami
ELAMA popieram co dziewczyny pisały, skonsultuj to jeszcze z kimś. Zdrówka
MILUSIA fajnie mi też sie marzy wyjazd do tych Druskiennik. Moze jak Laurka wyrośnie :) Bliźniaki pewnie w skowronkach
MALINKA tak mi przykro, zdrówka dla was. Żeby ten naczyniak w końcu się zminiejszył
KASIA zdrówka dla Areczka
AKUKU już 12 tydzień, ale czas leci

Milusia też bym tak gdzieś pojechala, pozazdrościłam wam:)

Blanka ale się uśmiala z tego twojego Filipka, taki mały a taki bystry:)

ktoras pisala ze małe jest takie szcześliwe jak widzi starsze rodzeństwo, przepraszam ale nie pamiętam która to z was a wczoraj jak czytalam to zapomnialam o tym wspomniec bo tak mnie zasmucila Elamama i Malinka z ta diagnoza. Mój Antoś też bardzo jest za siostrzyczką i jak wraca do domu z przedszkola to też momentalnie do niej biegnie i sie przytula a nawet nadwatwia pyszczka zeby dala mu buzi, a robi to tak specyficznie bo otwiera buzie i czeka z otwartymi ustami:)

Hej
U nas lepiej, gorączki nie ma i juz ucho nie boli Arka... dzisiaj w nocy juz spał spokojnie...

Elama- kochane siły i zdrowia dla was, boże najgorsze jak nie możesz swojemu dziecku pomoc...:-(

Malinka- bede za was trzymała kciuki, trzymaj sie kochana!

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki. jeszcze raz dziękuję za rady i zainteresowanie. Strasznie to podnosi na duchu. Co do lekarza i jego diagnozy to jak pisałam on PODEJRZEWA to zapalenie. Nie powiedział mi na 100%. Ale wszystkie objawy na to wskazywały. W internecie chciałam coś poczytać to bardzo znikoma ilość informacji na ten temat. Objawy to gorączka ( julitka miała 2 dni ponad 38, 5), ostra biegunka (julitka przez 3 dni miała po 12-15 kupek) i napadowe bóle brzucha w nocy, bo właśnie w nocy perystaltyka jelit się zmienia i następują ataki ( Julitka jak wam pisałam miała kilka tych nocnych ataków). A więc wszystkie objawy wskazywały na to zapalenie. lekarz prosił by dziś zadzwonić i zdać relację jak noc i dzisiejszy dzień. Wtedy więcej mi powie, bo sam będzie miał pewność czy diagnoza jest prawidłowa.
A noc spokojna, bez żadnej pobudki, dziś w dzień lekko marudna ale w porównaniu z tym co było, to jest super, no i tylko dwie kupki, także ja myślę, że jest ok. Nawet jęśli było to zapalenie to chyba się cofa... Dzwoniłam do lekarza zdać relację. Kazał nadal trzymać dietę.

milusia, dona, akuku, kasia, cleopatra,jaguś,blanka, marika - dziękuje bardzo za wsparcie :)

malinka - też przeżywałam taki kryzys związany z naczyniakiem u mojej Julitki, że to takie paskudne, że dzieci będą się z niej naśmiewały... ale u niej to znika, jest już coraz mniej widoczne. I wam bardzo, bardzo tego życzę ;-)

Elama czyli powolutku idzie ku lepszemu :) Super, ale co się dziecko umęczyło to pewnie na długo zapamiętasz... Najwazniejsze ze jest poprawa:)

Dona ja pisalam ze Filip tak cieszy się jak Nataś wraca do domu :-D Uwielbiam jak piszczy i krzyczy z radosci ...Ale przydzwonić jakąś zabawką bratu niestety tez potrafi:no:Kiedys nabił Natanielowi guza na czole ... Ogólnie strasznie bystry jest! Np zapamietał sobie gdzie "chowamy " tableta Nataniela jak na ładowarce jest wiec jak przechodzi obok zawsze dla świetego spokoju sprawdza...czasem jak jest to go dorwie i po cichaczu siedzi z nim gdzieś w kącie..Niesamowity jest,. lecz i upierdliwy byc potrafi :)

Siva jak u Was, bo pamietam jak pisałaś ze mała uwielbia mandarynki, Nie straciła apetytu na nie??? Ja długo bałam się małemu dawac, wiec dawałam po troszeczku aby spróbował ale ona za nimi wręcz przepada/ Wszystkie owoce i warzywa lubi ten łasuch, zresztą szczerze mówiąc jedyna rzecz którą pogardził to kluski śląskie - wczoraj robiłam , dałam spróbować i wypluł... pierwszy raz w swym życiu coś mu nie smakowało:szok: bo poza tym jest wszystkożerny :-p

No nic, popisałam sobie i zmykam :)

Ostatnia edycja:
Blanka, Lenka nadal uwielbia mandarynki i inne cytrusy (np pomelo) :) Poza tym uwielbia pić nasze zdrowe koktajle - banan+kiwi+gruszka+jarmuż+kurkuma. Wygląda zabawnie jak się oblizuje na sam ich widok ;) poza tym też zrobiła się wszystkożerna tyle że w symbolicznych ilościach :)

reklama
Siva , Twoja panna w mniejszych ilościach zajada jak na dziewczynkę przystało:) Ale grunt ,że lubi zdrowe jedzonko ... Mojej kolezanki syn z warzyw ziemniaki i marchew a z owoców zjada tylko jabłka i banany:no: Jak byli u nas i Filipas wcinał brokuł to z zachwytu nie wychodziła...I sobie pomyslalam jakie wielkie szczescie mam ,że ten moj łobuz tak pieknie je...z Natanielem za to gorzej w tej kwestii....

U nas dziś ładnie, sniegu w nocy napadało a słoneczko tak daje :-) Wstanie Filip zje i idziemy na spacer.

Tak sobie myslę co u Blue, Delewarre, Pustiszi, i reszty dziewczyn które się nie odzywają...

Miłej niedzieli :)))) o ile ktoś tu w ogóle dzis zajrzy :-p

Do góry