reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

Pustiszi, tak mi się przypomniało - kiedyś były takie cukierki z kofeiną - Kopiko. Może to by ci pomogło i wchodziło lepiej niż płynna kawa?

reklama
Pustiszi, na łaskotanie raczej o wiele za wcześnie ;-) ja małego poczułam w 16tc a i tak to bardzo wcześnie

Antinetka, proszę na przyszłość żebyś używała opcji "edytuj" żeby coś dopisać

Ostatnia edycja:
Hej kobietki

Upał dobija.Jezeli chodzi o kofeinę to kawy od paru tygodni nie piiję odrzuca mnie ,ale za to cola jest codziennie.Moze to i nie zdrowe,ale mnie pomaga na mdłości i lepsze samopoczucie ,nie chodzi nawet o ciśnienie,bo raczej mam dobre.Nigdy nie pilam tyle coli co teraz szklanka dziennie musi być:-)

Pustiszi, na łaskotanie raczej o wiele za wcześnie ;-) ja małego poczułam w 16tc a i tak to bardzo wcześnie

Bo Ja sie tyle oczytałam na forach że już mały lata łaskocze że hoho nie mogę sie doczekać strasznie... chłopak rano mi powiedział że za szybko na to a ja to za bardzo niecierpliwa jestem bo już bym chciała rodzić i tulić :)

Antinetka -a no właśnie muszę zobaczyć czy tu to jest, kurcze bo wole jednak ciumciać niż pić :)

Antinetka - ja też starszą Pidżamę:) i strachy na lachy i happysad i czesia i peszkową czasem. I bardzo Bebe też - tylko nastrój odpowiedni mieć muszę

Hej Kobietki :)
Ja to tez zawsze niskocisnieniowiec bylam a teraz o dziwo mowia ze w normie ;> hihihi. Tylko ze nie wiem jakie tu maja normy :) a wyniku mi nie podaja :)
justynaj - ja tez zawsze mialam ten dylemat czy 11+4 to juz 12 tydz czy ciagle 11-ty :) I tez zawsze mi tlumaczono ze lepiej uzywac wlasnie dokladnej liczby tygodni i dni niz samych tygodni bo to mylace jest :)
Ale dziewczyny zobaczcie same jak sprawdzicie obojetnie jaka strone np. jesli chodzi o wymiary maluszka np. ta Noworodek.pl - portal przyjazny matce. W trosce o Ciebie i Twoje dziecko. i looknijcie np. na tydzien 11. Pisze tam ze dziecko w tym tygodniu SREDNIO moze miec miedzy 44-60mm - a teoretycznie 11 tydzien to od 10+1 do 10+6
i teraz powiedzcie czy kotras z dziewczyn juz po badaniach w tym wlasnie tygodniu 11-tym miala takie wymiary?? no wlasnie nie - bo wg mnie to wymiary na tydzien dwunasty (czyli od 11+1 do 11+6). I to troche chyba mylace jest.
Zgadzacie sie ze mna?
Ja do tej pory nie jestem pewna na ktory tydzien powinnam spogladac na tej stronce bo np. na ostatniej mojej wizycie byla w 10tyg (9+2) a malenstwo mialo 27mmz hakiem - a teoretycznie powinno miec wiecej niz 30:eek: Jestem confused :-)

Anbas - przeczytałam w tym artykule, ze moje dziecię jest wielkości czereśni:)

a to mnie rozczuliło - 12 tydzień
"Struny głosowe są wykształcone, i zdarza się, że dziecko czasami cichutko płacze. Mózg jest kompletnie uformowany. Dziecko zaczyna odczuwać ból."

No wlasnie :) Masakra prawda? :))) Pewne rzeczy czlowiek sobie uswiadamia dopiero jak poczyta "takie konkrety" . Mi tez gesia skorka po plecach przeleciala jak to czytalam :)

reklama
Dzień dobry Dziewczyny! :)

Kolejny upalny dzień przed nami. Ja zabieram się za wyrwanie moich bazylii doniczkowych z korzeniami, istna destrukcja i ogołocę je z liści, pokroję i do zamrażalki - będzie na jesień/zimę pachnieć latem :) Później z resztą moich parapetowych upraw zrobię porządek, bo ostatnimi czasy zaniedbałam je troszkę. Pokombinuję z melisą jak ją rozmnożyć, pomidory koktajlowe muszę poprzesadzać bo do za małych doniczek je dałam i za gęsto rozsadzone są :( A i może zaparzę sobie melisę, a co! :)
Miłego dnia Kochane!

Do góry