reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Tina ja ma Caretero dla starszej córki i teraz sobie mysle ze musze kupic jakis dla niej a malego dam wlasnie do tego co mam bo tam moge przechylic fotelik jak uśnie, ale narazie jeszcze woże go w nosidle bo szczuply jest ma tylko 7.7kg wiec sie miesci a ze wzgledu na slabe mięsnie wole zeby jak najdluzej siedzial tyłem do kierunku jazdy.

Nisiao my nie przechodzilismy 3 dniowki a za 3 dni mamy roczek, oby te ostatnie 3dni nie pojawila sie dolegliwosc:). a dieta ze wzgledu na wage czy zdrowie?

aha i ta moja kolezanka urodzila dzisiaj dziewczynkę:)). Antek ma nowa koleżankę

reklama
Hej! Pamięta mnie ktoś jeszcze ? :D

Znalazłam kilka min żeby Was odwiedzić :)

U Nas spoko :) Zośka zdrowa, od tyg stawia swoje pierwsze samodzielne kroczki robi ich aż dwa, zatrzymuje się i siada :p

Martwi mnie tylko fakt że w dalszym ciągu nie ma ząbków :( Jest jeszcze jakiś bezzębny styczniowy maluch?

Nisiao my mieliśmy ale nie wiem do końca czy to 3 dniówka? Mieliśmy 3 dni temperaturę największa 38,7 chyba i kaszel trochę. Nie zauważyłam żeby miał wysypkę. Jemu wychodzą nie raz jakieś krostki, potówki lub plamki ale w tamtym czasie nic takiego nie zauważyłam. I co myślicie że to 3 dniówka?

Wojtuś jeszcze sam nie chodzi, ale wszędzie raczkuje z prędkością światła, wstanie i przy meblach albo w łóżeczku się przesuwa np. Stoi przy stoliku i wszystko z niego zrzuca więc trzeba pamiętać żeby kubka od kawy czy czegoś nie zostawić. Oblizuje też szybę w drzwiach balkonowych, dobiera się do książek męża to daje mu ulotki reklamowe które całe niszczy itd. Chwila spokoju jest tylko gdy w tv lecą reklamy. A i jeszcze gryzie - drewniane łóżeczko całe obgryzione.
Umie sam wstawać i z powrotem do raczkowania ale nie kiedy się zachwieje i bum. Boje się na panelach żeby sobie czegoś nie zrobił, ale widzę że coraz lepiej mu idzie podpieranie się by na głowę nie upaść.

No właśnie ciężko chyba to potem rozponać,mozna się sugerowac jeszcze tym skokiem temp.

Ja to właśnie już posadziłam Kingę przodem do jazdy,może źle..nie wiem,ale to całkiem niedawno
Dona dieta dla zdrowia też,bo nadmiary kg jednak szkodliwe są,nie wiem które to podejście,ale muszę w końcu,bo jakbym chciała 2 dziecko,nie mogę z taką wagą,bo to aż groźne.
Zobaczymy...

fajnie,te Wasze dzieciaczki już chodzą itd,ciekawe kiedy to moja Młoda zacznie.

Z rodziny wadli na pomysł,żeby kupić młodej chodzik,ale to chyba nie bardzo pomysł,bo jednak córka ma od początku problem z tą motoryka i gdzie tu jeszcze rozleniwiac mięśnie w chodziku,nabierze już całkiem zlych nawyków.Się wkurzam,bo znowu takie gadanie,że z córką nie tak,,bo ma miekkie nogi,musi czuć grunt '' i na siłę trzymanie jej na prosto.teściowa tak trzyma prostuje nogi i stawia na ziemię.No chore!

Dona może Tobie rehabilitant jeszcze jakies ćwiczenia polecał na takie wzmacnianie,,zeby szybciej ku temu chodzeniu-choc wiem,wiem ma czas jeszcze....

Niasiao-moj Antos przechodzil 3-dniowke, temperatury do 40C ( doslownie parzyl) po trzech dniach wysypka, ale inna niz ta ktora pokazywalas na zdjeciach, u nas drobniutka glownie na brzuszku I pleckach

Wasze dzieciaczki juz smigaja a Antos dopiero zaczyna raczkowac, rozwija sie dokladnie w tym samym tempie co siostrzyczka, zebow mamy 12, kolejnosc tez jak u Amelki,1, 2, 4 . ludzie widza w portfelu zdjecie dziecka mowia ze to Antos a to Amelka jak byla malutka,

Dona- gratuluje postepow Antosia, taka dobra opinia doda Wam to troche wiatru w skrzydelka, ja ciagle czekamna okres, dzisiaj czuje sie tak jakby zaraz mial przyjsc, brzuch-plecy-nerw:wściekła/y:

Ja z zakupami swiatecznymi kiepsko, pogoda troche pokrzyzowala mi plany, 3 dni padal sieg, ale nadrobie w nadzchodzacym tyg., prezenty dla dzieci zamawialam przez internet , dzisiaj skleilam uszka, a reszta daleko w lesie...........

Zdrowka wszystkim chorowitkom tym duzym I malym , Calluski

Nisiao słowa naszego lekarza od bioderek" miejsce chodzika jest na śmietniku,absolutnie nie sadzać!!!!" mam chodzik ale stoi na strychu,po co później sobie robic w razie czego wyrzuty?!

A ja niespodziewanie odwiedzilam swojego gina. Chyba od antybiotyku mi tam na dole się porobilo, jeszcze dzień to bym na tylku nie usiadła ;)
DONA Gratki dla koleżanki. Super że antoszewski robi postępy. Zdrowia dla córki

NISIAO mój Alan przez wczesne stawianie i chodzik miał nóżki na kształt X. 2 lata chodził na korekcyjną. Często uskarża się na ból nóżek i to tak potworny że spać nie może i płacze. Chodzikom i tym radom mów stanowczo nie

reklama
Do góry