reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Ikasia- trzymaj sie! ja zawsze mowie,ze nic bez przyczyny sie nie dzieje.:-) moze to wlasnie najlepszy moment na druga dzidzie? czasami po czasie zdajemy sobie z tego sprawe...

Ostatnia edycja:
reklama
no u mnie wynik jak w morde 400...wiec ciaa jak nic....pomału zaczynam to ogarniac..choc jestem przerazona...zwlaszcza ze Tymon to takie dziecko ktore chwili nie suiedzi na miejscu...zapadła decyzja zxe pojdzie do zlobka....jakos moze to ogarniemy wszystko....

Cleo ja bylam z Antosiem u okulisty kilka razy ze wzgledu na wcześniactwo, ale on zdecydownie miał mniej miesiey i głównie spał, ale byly taz takie roczne dzieci i mialy wszystko robione tak samo, a wiec 3 razy zakrapiane oczka przy wielkim wrzasku wszystkich i tych mniejszych i wiekszych, pozniej badanie wzroku przy znieczuleniu gałki ocznej bo taki aparat lekarz wkladal i rozszerzal nim powieki. mial tez robione usg oczu ale to przez powieki i tu nawet byl spokojny. powodzenia jutro na badaniach

Marika to juz 4 dzień trwa, no to dosyć długo. najważniejsze że mała pije

Ikasia ciesz sie ta ciążą, nawet nie zauważysz a będziesz miala dwa odchowane bąbelki.

IKASIA gratuluję. Pewnie, że ogarniecie. Teraz to tak strasznie wygląda. Później będziesz cieszyć się z tak małej różnicy. Bóg wiedział co robi :)
DONA straszne to co opisujesz, jak to wygląda u okulisty. Jestem przerażona. No właśnie dziś 4 dzień. Niby dużo kup nie ma bo 4 ale jednak to osłabia organizm. Dziś już podałam Tosectan, takie coś jak smecta akergiczny bezsmakowe i zdecydowanie mniej tego proszku. Jednak podaje to strzykawka i całej porcji nie jest w stanie wypić. Kleik z mąka ziemniaczaną, probiotyki

Hej kobitki :)

Ikasia gratuluje Ci . Wiem ,że na ta chwile ciezko Ci to ogarnąć ale wiadoma sprawa ,że z każdym dniem bedziesz sie oswajać :)

Niesiao dokładnie mamy to samo... Filip jako noworodek , niemowlak spał całe noce.... Czasem jak zasnął o 20.00 tak nad ranem przez sen raz cyca chciał i spał dalej do 8 ... Te czasy niestety minęły. Chodzę niewyspana i zmeczona. O np z niedzieli na poniedziałek taką miałam noc- ok 21 zasnął. o 22 wstał. ok 23 niby zrobił sie marudny na spanie. Tuliłam nosiłam, cyca doił znow nosiłam i tak az zasnął o 00.30. ale o 1.30 znow rączki i po chwili spał ale do 5.30. potem zasnął o 6.30 i spał do 8:( za to wczorajsza noc przespał całą. a teraz znow zrobił mnie w konia, wstał własnie. Gdzie spac poszedł o 21:((((

Akuku moze synek wywróży Ci tymi rysunkami ta wymarzoną córkę? ;-)

Moj Filip to żywe srebro matko kochana on w miejscu nie usiedzi, tylko patrzy co tu zbroić, co zakazanego przechwycić .

Dziś zaczełam juz marzyć o Swietach :) Pierwsze Boże Narodzenie z Filipem :) Zaczęłam kupowac juz prezenty , chłopakom chce takie wielgasne paczki porobic choć Fifi to i tak bedzie najbardziej cieszył sie z prezentów Nataniela zapewne :-D

Hej!!

Oj...u nas dużo się dzieje.... Nie mam czasu NA NIC! Dosłownie... żałuję ze z komórki tak ciężko napisać post... bo czytam was codziennie ale do komputera dojście graniczy z cudem...

Za 2 dni ROCZEK :-) Szykujemy się na imprezkę. Wczoraj mały zrezygnował z piersi... tak więc to koniec naszej drogi mlecznej - chyba ze mu się odwidzi... ale rok to i tak ładny wynik. Jeszcze nie chodzimy, aczkolwiek małemu udaje się już czasem stać bez trzymanki - ale do samodzielnego chodzenia wciąż mu brakuję... woli raczkować.

MÓJ SYNEK GADA! Wasze dzieci mówią już coś świadomie? Adrian mówi swoje imię (Adi), mama, tata, tak, nie, daj, pić, jeść,lampa.... pan, babcia... dziadzia (dziadek jeszcze nie wymówi) i wieeele innych... bardzo dużo słów powtarza i buzia mu się nie zamyka. Pokazuję palcem na przedmioty i ludzi o których go pytam...kołyszę misia i śpiewa "aaaa...aaaa" TAŃCZY kiedy tylko usłyszy muzykę. jest cudowny pod tym względem... tak różny od Konrada który w jego wieku już BARDZO swobodnie chodził po domu ale nie mowił i nie łapał tak tych "gestów"

Ikasia napisałam ci na FB... będzie dobrze! Ciesz się! Czeka cię ciężki czas jak drugie się urodzi... ale zobaczysz jak życie ci to wynagrodzi! Teraz widzę jaki dzieci zaczynają mieć kontakt to aż serce rośnie. Czasem się biją ale i tak kochają. :-)

Akuku ja niestety zgodzę się z Kasienką.... możesz mieć problem z zajściem jak tak o siebie nie dbasz... ale torty robisz przepiękne!! :* Cały czas podglądam na FB :-)

Marika jagody. My mamy marynowane w słoiku. Albo kleik z ryżu i marchewki.

Siva
koniecznie pokaż potem zdjęia! Cudowny pomysł!

Nisiao
łącze się z tobą w bólu...już dostaje jobla z tym moim marudą... a taki ostatnio już był spokojny...

Cleo
zależy od kliniki.... Konrada - jak byłam ok roczku, Skierowali do szpitala - na jeden dzień bez nocy - i robili badanie pod "narkozą" - taką lekką,szybko mijającą... Ale czasem robią to badanie na siłę... wtedy fajne to nie jest... Adriana tak badali jak był bardzo malusi to dostawałam spazmy za drzwiami - bo wyprosili mnie na badanie... Teraz idę we czwartek na kontrole z obojgiem. Konrad pewnie już sam da się zbadać... a Adriana nie wiem.... :-(

Dzieć mi płacze.... zajrzę później...

Fifka fajny ten Adrianek,zdolniacha,duzo mówi.

Co do reakcji alergicznej to tego typu wysypka była już wcześniej a nie jadła Kinga nic z mleka itd i teraz plecki obsypane,takie grudki niektóre jasne inne zaczerwienione,przeważnie plecki...
W sumie zdziwiło mnie,że lekarka pozwoliła brac Zyrtec oraz ten ketotifen,twierdząc że wpływu na wyniki badań nie będą miały.hmmm na ulotce zyrtecu co innego pisało,no ale lekarka chyb wie co mówi.
Te badania akurat co robiliśmy kosztuja około 160zł,ale na szczęście miałysmy na nie skierowanie,nie wiem jak to będzie u tego alergologa...

NISIAO a kiedy mieliście szczepienie? Bo Laura po szczepieniu miała AZS. Teraz już wszystko ok i je nabiał. A te leki Ktotifen i Zyrtec blokują reakcje na alergen i może dawać ci fałszywy obraz. Przed tymi z krwi to chyba nie trzeba odstawiac leków przeciwhistaminowych
FIFKA już roczek. Ale czas leci. To dużo mówi. Laura doskonale opanowała wołanie brata ALA i Meme chicago wcześniej było Mama. A tak to nawet do niej tak szczególnie nie gadam. Sama jestem to może temu. Rośnie ci mały gadula
BLANKA u mnie Laura tak okropnie śpi, a bardziej nie śpi w nocy to od 4 msc. Już obwinialam wszystko po koleji. Teraz się do tego przyzwyczailam. A jak śpi lepiej to znaczy że będzie chora ;) Pewnie jeszcze różne etapy nas czekają

reklama
Do góry