reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Akuku tylko ze hormony zeby dobrze dzialaly to organizm musi miec odpoczynek odpowiedni, musi miec odpowiednia dawke pozywienia ... moze Ci sie wydaje ze glupio pisze ale zeby jako tako wszystko dzialalo trzeba tez o siebie dbac ... a dopiero pozniej jak dalej jest cos nie halo to sprawdzac glebiej ... mysle ze w Twojej sytuacji zalezy wlasnie od takiego przeciazenia organizmu,
a co do snu to osoba ktora ma miedzy 20 a 50 lat powinna przesypiac ciagiem 7-9 godzin zeby sie zregenerowac ... i to tez zalezy od konkretnej osoby ... a nie 4 albo 5 i moze godzina gdzies jak sobie przysnie bo juz nie daje rady
wiecej nie pisze bo sie obrazisz :p niemniej jednak przemysl jesli chcesz faktycznie zajsc w ciaze bo tak to mozesz sie jeszcze kupe czasu starac

Ostatnia edycja:
reklama
KASIENKA czytałam o tej lewoskretnosci witaminy c to ponoć to mit i jest już obalony. Jednak ją szukam tej lewoskretnej. Dla Laura Neovit C lub Vitacea w kroplach. A dla mnie i Alana Natur C. Kupilam też Sambucol. Wyciąg z czarnego bzu. Ale patrzę ma dużo konserwantow wiec te leki z Sanbios są dużo lepsze

Dziewczyny co naturalnego na biegunkę dla Laury? Daje probiotyki i pierś na zadanie. Marchewke, ryż, ziemniak, kleik ryzowy

Marika to z ta wit C to w koncu prawda czy nieprawda ? obalono mit czy obalono ze to jest prozdrowotna wlasnosc tej lewoskretnej

OK JUZ zNALAZLAM :)

Ostatnia edycja:
Lewoskretnosc to sposób jej wytracania i to jest obalone. Ten kwas l-askorbinowy jest najbardziej naturalny tak myślę. Jest przecież jeszcze askorbowy i pewnie inne o których nie wiem. To też wit C ale nie polecana. Najbardziej naturalny sok z aceroli

WitaM

Na początku życzę wszystkim chorowitkom zdrówka.

Akuku Twoim dzieciaczkom i Tobie rownież.Do tego to zmęczenie,więc nie dziwię sie że padasz.Biznes tortowy się rozkręca,ładnie słodkości ostatnio stworzyłaś.Co do zajścia w ciążę faktycznie może być tak że to przemęczenie tak może działać.

Siva
rewelacyjna sukieneczka i fajny pomysł z tym,żebyscie miały takie same sukienki.

Ikasia gratuluję ciąży,wierzę że teraz jest t wszystko trudne do przyswojenia w koncu tak niedawno się wydaje,że się rodziło,ale z czasem będzie już coraz lepiej i nie martw się,rśnijcie zdrowo :-)

Przepraszam,ze wszysrkim nie odp,ale jeszcze muszę nadrobić.

U mnie to powiem tak

Aaaaaaaaaaaaaaaaa ktoś podmienił mi dziecko!
Jak wcześniej Kinia zasypiała bezproblemowo,sporadycznie było marudkowanie przez sen a w nocy to spała spokojnie,tak teraz?
Rany ta noc to była przegięciem,płacz ,wiercenie się ,nie wiadomo o co chodzi.
Jakiś skok rozwojowy czy co?
Znim zasnie to też się tak wypłacze okropnie w tym łó,zeczku,dopiero jak ją wezmę na sofe,dam zabawki to się rozpogodzi i jest ok,zmierzam z nią do łóżeczka,znowu syrena.

Ząbków mamy sztuk raz,dwa....7 i dzie następna górna dwójka.Ostatnio tak te zęby wychodzą migiem.

Zrobiłyśmy ten test na alergie z krwi i wyszło,że na nic nie jest uczulona,również na mleko też nie jest a pije nutramigen ,podaję jej kaszki mleczne,jogurty,deserki mleczne.
Miała Kinga wysypkę dziwną,kiedyś pisalam,lekarka też uznała że wygląda to na AZS,ale skierowała na te badania,podala też syrop Ketotifen zystec krople,maść Elocom i wszystko ładnie zeszło.
Tylko teraz na plecach znowu coś wychodzi i teraz pytanie co jej tak nie służy....
Może te mleko Nutramigen od początku jej nie służyło....

Teraz czeka nas jeszcze wizyta u alergologa,hematologa kontrolna z węzłami chłonnymi i jeszcze deramtolog-kontrola znamienia to też tą skórę oglądnie.
Zyrtecu nie podaje Kindze i tego syropu ketotifen,podawalam miesiac boję się znowu ją tym faszerować.

Też rozglądam się za sukienkami na roczek,to już tak blisko,myślałam o takie w stylu TUTU do tego jakaś blizeczka,opaska,nic na biało.Msza zamówiona,czas leci.
Aż szkoda,że tak szybko leci,ale z drugiej strony tak fajnie widzieć coraz to nowsze postępy u Młodej.
Dalej chodzimy na rehabilitacje-niestety.

NISIAO te testy z krwi jak i skorne. Pokazują tylko alergie typu 1. Czyli organizm nagle reaguje na dany alergen. Wiesz tylko tyle, że wstrząsu anafilaktycznego po tych produktach nie dostanie. Jest jeszcze reakcja późna, która jest galerią typu 2 lub nietolerancją - alergia typu 3. To pokażą tylko testy z surowicy krwi - Testy ImuPro 300, 100 lub 50. Jednak trochę kosztują.
Te zmiany, o których piszesz mogą być reakcją późną na nabiał. Ta reakcja ukazuje się do 9 dni po podaniu alergenu

Kasienko nie obrazam sie tak szybko ;) wszystko wiem ;) tylko doba za krotka !

Marika mojemu Alexowi nawet z krwi nie wyszlo ze uczulony na orzechy... a zje minimalna ilosc i puchna mu usta ;/

Zmykam do kuchni puki Emil zasnal ;D

Cześć dziewczyny!
ja tylko na chwilę :(

ilkasia gratulacje!

Mam prośbę czy mamy które były z maluszkami na wizycie u okulisty dziecięcego mogą opisać jak to wygląda? Bo my jedziemy jutro zobaczyć czy z oczkami Wojtuś wsio ok? Trochę się stresuje jak to będzie. Wiadomo że taki malec nie usiedzi ani chwili i będzie wrzeszczeć :(

reklama
Dzisiaj poszłam na badania krwi,popoludniu wynik..zobaczymy...jutro am wizyte u giną zeby sprawdzić o i jak...narazie jestem przerażona..nie planowałam drugiego..tzn planowałam ale za jakoes 5 lat...co wiecej..o Tymka staraliśmy sir 2 lata..a tutaj...narazie to surrealistyczne...mmialam wrocic do pracy....

Do góry