reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Siva ja mam bosch i jest falna. Najważniejsze żeby miała na 5 lat gwarancji, a marki to czesto te same części w różnych obudowac.
Jaguś suszarka to mój ostatni zakup i polecam w 100% mega boski sprzęt :)

reklama
Hej hej!!

U nas roczek zaplanowany :-) Po rozmowie z mężem organizujemy go 7 grudnia (niedziela) i będzie to połączenie imprezy Konrada i Adriana :-) Stwierdziliśmy że Konradowi będzie miło a Adrian i tak wiele pamiętać nie będzie. Akuku dziękuję za linki do dziewczyn ale jednak Tort zmówimy w miejscowej cukierni... wychodzi nam duuuużo taniej a teraz u nas naprawdę źle z kasą...
Mamy salon 36m2 więc będzie gdzie posadzić gości tylko krzesła pożyczymy od sąsiadów :-p

Oj... wspomnienia wracają... rok temu byłam jeszcze w ciąży zamartwiając się o tego mojego bąka a teraz sobie tak słodko śpi...

Kasia zazdroszczę... u nas złe noce...

Kaczuszka łącze się w bólu... u nas co prawda dopiero górne jedynki ale Adrian ma w buzi dosłownie OGIEŃ! :-(

Akuku
PRZEPIĘKNE!!! Nawet nie musiałam czytać opisu zeby ją poznać. Super wyszła!
A co takiego matka powiedziała ze się tak wkurzyłaś?

Blanka heh... ja bym poszła na grób ale nie na pogrzeb... nie dałabym rady chyba... :-(

Cleo
oj i ja bym zrobiła takie rogaliki :-)

Dona i jak po pracy?

Siva gratulujemy ząbków!

U nas dzisiaj szaro i ponuro... ale dobrze że skorzystaliśmy jeszcze z ładnej pogody z chłopakami!
DSCN1417.jpgDSCN1457.jpg

Załączniki

• DSCN1417.jpg
    DSCN1417.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 59
  • DSCN1457.jpg
    DSCN1457.jpg
    61,3 KB · Wyświetleń: 64
fifka powiedziała "prosisz się żeby ci wallnac" takim tonem ze masakra..i siedzi obrazona teraz bo zwrocilam uwagę..

Akuk współczuję. najgorsza jest taka pomoc bo łaskę robi i zwrócić uwagi nie można, a jeszcze jak zwróciz uwagę i obraza majestatu to az odechciewa się prosić taką osobę.... No i ja np nie lubię jak ktoś podważa moje zdanie, ja nie pozwalam na coś dzieciaczkom, a np teściowa jakby żeby pokazać że jest lepsza pozwala....ale szczęście kontakty są tak sporadyczne, że praktycznie ostatnio wcale :-D

Fifka u nas zębole są mega wielkie, porównuję ze starszakami to młody ma tak szerokie zęby że ńie wiem jak reszta cała się pomieści....

hej
Muszę na wstępie się pochwalić:-)
Zosia stawia już samodzielnie swoje pierwsze kroczki :-):-)Jest ciiudowna:-D Szybko:szok: dopiero wczoraj 10mies.skończyła,a dziś ruszyła z kopyta :-) pobiła chłopców,oni poszli 11mies(Szymon) i roczek(Kuba):-pDo tego straszna gadułą się zrobiła,nawija po swojemu że buziol się nie zamyka:tak::cool2:

Z oczkiem dalej mamy problem....:-(Pisałam Wam już dawno że ma krosty...byliśmy u lekarza 2 razy-przepisane preparaty nie pomogły,więc do okulisty(prywatnie oczywiście...:wściekła/y:),dostała kolejną maść i "jak nie przejdzie to do dermatologa"..:baffled:Nie przeszło...Dermatolog u nas (taki konkretny)najbliższy termin to luty...:szok: muszę gdzieś szukać dobrego specjalisty...w dodatku też z kasą lipa...Aj szkoda gadać...

My roczek robimy chyba w domu rodziców-mają ogromny salon.U nas wychodzi 20dorosłych+7dzieci...<najbliższa rodzina>:confused: W lokalu szkoda nam kasy,uwielbiam gotować więc sama wszystko zrobię...

Siva my mamy electrolux-pralka ogólnie dobrze pierze(kupiona 2lata temu) ,ale strasznie z niej wali...próbowałam już wszystkiego,żeby wygonić ten smród stęchlizny...Więc chyba nie polecam

Akuku przykro mi że taka sytuacja. Kurczę może już w tym wieku cierpliwości brakuje albo wychodzi wychowanie takie jak my. mieliśmy jak coś nie tak to się dostawało klapsa na tyłek. Nie wiem, ale szkoda żebyś się z mamą pokłóciła tuż przed wyjazdem. Może jeszcze jakoś jej wytłumaczysz że Ty inaczej swoje dzieci wychowujesz.
Kaczuszka śliczny ten twój zębolek, rośnie mały przystojniak:)
Pralkę ja mam Whirlpool górą otwierany i dla mnie super

Hej:)

Kaczuszka oj tak, czekam i mam nadzieję, że się na takie cudo jak suszarka doczekam;)
Ale ten Twój Adaś ma duuużo ząbków:) My też dopiero 2;-)

Fifka kurczę, to już niecały miesiąc do roczku:) Szok jak to zleciało:) My roczek też robimy w domu, planujemy że będzie tylko najbliższa rodzina - dziadkowie, chrzestni i rodzeństwo czyli ok. 11 osób, więc spokojnie to ogarniemy:)

Akuku ja tych nowych bajek kompletnie nie znam (zatrzymałam się na muminkach, smerfach i gumisiach:-D), ale figurka jest przepiękna!
A co do spiny z mamą współczuję - chyba trzeba przeczekać aż jej foch przejdzie, innego pomysłu nie mam...

Milusia gratuluję pierwszych kroczków:) Tak obstawiałam, że niedługo Ci Zosieńka ruszy:) Julka próbuje się utrzymać sama, ale jest jeszcze taka chwiejna, że chyba poczekamy:) Z tymi lekarzami to niestety tak jest, jak czegoś potrzebujesz na już to nie ma co liczyć na naszą służbę zdrowia... Mam nadzieję, że doczekam takich czasów, że wreszcie to będzie normalne...
A odnośnie tego smrodu z pralki próbowałaś może puścić pustą z butelką octu w komorze na proszek albo z paczką sody oczyszczonej? To podobno pomaga - ja mam taki problem, że z całej pralki niekiedy trafi mi się kilka rzeczy, które śmierdzą jak szmata do podłogi - a reszta jest normalna, więc tym bardziej zastanawiam się, o co chodzi:confused:

Verita
o i widzę że Twoja malutka też wystartowała - chyba się teraz powoli zacznie u maluchów:)

A u nas przedwczoraj mała zaczęła mówić tata - i jak to mojego m cieszy, to chyba nie muszę pisać:-D Najlepsze było wczoraj, jak sobie zdjęła skarpetki a ja jej zapytałam, kto jej ściągnął - od razu powiedziała tata tata - tak że oszust mały jeszcze go wkopał:-D
I strasznie nam się chce śmiać, jak coś gada po swojemu takim chrypiącym gardłowym głosem - super to wygląda:)
Nocki się nam minimalnie poprawiły, ale za to jedzenie zepsuło... Jak wcześniej jadła zupki czy kaszki bez problemu, tak teraz po dwóch łyżeczkach jest nie i koniec. Oby jej to szybko przeszło...
Aaaa i ostatnio skubaniec mały na trzy schody mi wszedł! Prawie zawału dostałam jak to zobaczyłam, a ona sobie spokojnie (już przy mojej asekuracji) z nich zeszła:errr:
I jeszcze się na tyle wycwaniła, że jak chce cyca to mi bluzkę naciąga, próbuje odsłonić stanik i liże po dekolcie, więc zagłodzić się nie da
wink2.gif

To by było chyba ba tyle, tak więc miłego dnia:)

Ostatnia edycja:
reklama
Gratulacje dla wszystkich chodziarzy :)
Ale jestem happy - jutro robimy babską impezę - zawsze na koniec roku jakoś to wypada - uwielbiam :)
Dzisiaj m ma za to imprezę ... Ale co tam dam radę :)
Czy któraś robi sobie sama paznokcie hybrydami? Kurcze zwykły lakier na 2 dni przy domowych obowiązkach....

Do góry