reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Kaczuszka to pozazdrościc Ci tej oszczedności i systematyczności:)
Marika też nie kręcą mnie nike i adidasy :tak:
Ale tak, mój syn ma 6 lat jest w zerówce i uwierzcie mi ma takie dzieci w grupie , które niestety patrzą na metki , wiem że wynoszą to z domu, ja jestem w szoku. Natas cieszy sie jak cos mu kupie w spiderman, angry birds, a nie czy to z h&m czy z nexta. U nas tego nie ma, ale niestety dzieci teraz są jakie są potrafią naśmiewać sie z dzieci "gorzej " ubranych, w grupie Nataniela juz i takie przeboje się zdażały

reklama
Kasiu bardzo mi milo się zrobiło;-):-) dziękuję:*

Oj tak kasa ucieka-i im więcej się ma tym zawsze większe wydatki...:baffled: Dlatego my też mamy konto oszczędnościowe i to dla mnie świętość,aby na chlebek z masełkiem było,ale na tym koncie ma leżeć!:-) Ale tak kasa idzie że:szok: A listopad to już w ogóle nawet nie chce myśleć...Komplet nowych opon zimowych i wymiana oleju nas czeka...Do tego parapetówka u mojego brata...taka wypasiona z kateringiem:baffled:

Co do ubrań i butów ja też zaczęłam uznawać zasadne- jak koleżanka Kaczuszki!mniej a porządne:tak:w tamtym roku poszliśmy po "taniości" i bliźniakom kupiliśmy taniej kurtki ze spodniami ocieplanymi i buty....Wiadomo wszystko razy 2...i co nam z tej taniości wyszło?Że nie przechodzili w tym zimy...spodnie popękały w kroku-i to tak solidnie,w kurtkach i w butach poszły zamki..:baffled:i to był ostatni raz jak "taniej" kupiliśmy ...bo wyszło nam dużo drożej bo trzeba było tej samej zimy kupić im kolejne zestawy:crazy:

No właśnie...parapetówka....I co mu kupić???(to jest kawaler ma 26lat)???

najlepsza moja koleżanka,która też bedzie robić parapetówkę z tym ze oni jedynie remontowali-a on stawiał od postaw i to mój rodzony brat a ona koleżanka...Mówię że patrzyłam dla niego sztućce hoffnera (one kosztują prawie 200zł z przesyłką-ale to mój brat który mi zawsze pomagał...) a ona do mnie z tekstem że jak będę do niej szła na parapetówkę to mogę je kupić....:szok: ewentualnie żelasko albo inne tam takie rzeczy-ogólnie ona liste zrobi co chce:szok::oo:może od razu kredyt wezmę...bo jak mi przyjdzie wszystkie parapetówki,imieniny i ur obchodzić na tak bogato to nie ma szans:szok:

Milusia - sztućce dobre są fajnym prezentem. Ja na ślub dostalam gerlaha i super są do teraz :)
A koleżanki listę bym olała. Kup np fajne kieliszki do wina w ikea do tego winko śmiesznie zapakuj i już...
Jesli się obrazi to znaczy że kiepska z niej kumpela

Kaczuszka tylko że właśnie sztućce już se kupił:baffled: ręczniki ma dostać,talerze też... Z koleżanką masz rację-dla mnie to trochę przesada...bo ja nie jestem milionerką żeby aż tak drogie prezenty robić...:crazy: (dla brata też chce wydać ok.100zł bo i tak teraz mamy dużo wydatków:baffled:)

Dobre z ta lista. Moja znajoma tak rok temu zrobila ma 15 rocznice ślubu. I wiecie co malo kto kupil najlepiej podobal mi się ich kolega ktory mial kupic toster za 50 funa o kupil pozytywke mówiąc a toster byl w innym kolorze :-D i jej mine na cos zupelnie bezużytecznego ;-)

My na ślub od moje ciotecznej siostry,która nie pracowała i mieszkała z rodzicami(więc mogła poszszyć się po nich z prezentem) dostaliśmy 100zł..i te 100zł mnie tak wzruszyło że aż łzy w oczach miałam... i były jeszcze 2 takie koperty(mój brat i siostra męża- też którzy nie pracowali)i powiem że choć były to drobne sumy-pamiętamy o nich cały czas...I te 3 prezenty były chyba dla nas najcenniejsze i bardzo ns wzruszyły:-)

A może stojak na wino, albo jesli piwny to coś do piwa? To też zależy czy wcześniej mieszkał na swoim, czy też od zera zaczyna...
U nasteż często kupujemy pościell, poduszkę, kołdrę jeśli zaczyna odmzera to się przyda...

Ostatnia edycja:
My na parapetowe dostalismy tez jakies posciele,kieliszki, itp. A siostry zlozyly sie i razem serwis obiadowy nam kupily:)
A lista prezentow to dla mnie w zlym tonie...tak troche narzucanie swojego zdania..

zaczyna od zera...czyt. wychodzi od mamusi:-D Kaczuszka ja myślałam nad kocem-zawsze i w każdych ilościach się przyda do tego jakiś zestaw szklanek kieliszków itp? czy lepiej cos typu toster i opiekacz?

reklama
Do góry