reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Blanka niektóre dziewczyny się obraziły... chyba coś o karmienie piersią i mm poszło

Nie no Vinga nie żartuj:no: wiem ,że karmienie mm kontra piersią to bardzo kontrowerysyjny temat ale żeby aż tak :) Ja szczerze mówiąc jestem za karmieniem piersią ale broń Boże nie potępiam karmianie mm i szanuje wybór każdej mamy /
A ja mam takie pytanko:) Planujecie jeszcze dzieci?

fifka współczuje , zdrowka dla Adrianka

Ostatnia edycja:
reklama
Agagsm noo... Oddalam fretki :) chyba tak reagowałam na ich sierść tylko ciekawe ze uaktywnilo się to dopiero po roku ich posiadania. Mialam je kilka lat. Oddalam ze względu na Konrada bo ciągle siedzialy w klatce... a tu bum. AZS zniknęło

Blanka jakby mi ktoś dał gwarancję na córkę to bym kiedyś chciała. Ale nie da więc nie chce więcej dzieci. Aczkolwiek nie zapieram się ze za 7 lat mi sie nie odmieni jak chlopcy będą juz duzi...

Ostatnia edycja:
Fifka doczytałam, ze i Konrad chory ... Niech wracają do zdrowia szybko:)
Siva ja czesto patrze na zdjecia jak Nataniel , Filip mali byli i myśle sobie ze jeszcze kiedys za pare lat bym chciala zajsc w ciąże. Ale jak zaczynam myslec bardziej racjonalnie to mi sie odechciewa. nie ze mi sie nie chce w pieluchach siedzieć...
patrze na filipa i Nataniela i codziennie dziekuje Bogu , że ich mam że są zdrowi / zwyczajnie strach mnie oblatuje :( Sledzę profil Antosia na fb pewnie wiekszosc z was slyszala, o chlopcu z at/rt... czytam, słucham wywiadow jak to leczyli go na pasożyty ....Sledze tez profil Lilki z Bonifratrów i włosy się jeża co zrobili z tym dzieckiem ...Chyba przed tym okrucienstwem taki strach mnie oblatuje .

Blanka u mnie jest strach o donoszenie... konrad 37tc Adrian, 34tc.... to trzecie kiedy? Mój organizm za szybko chce rodzic. Przecież gdyby nie walka, leki i lezenie urodzilabym jeszcze wcześniej.

Dwa.... długość porodu. Konrad 5h Adrian 1,5h... (z czego bóle milam z 30-40min) lekarze mnie ostrzegają ze następne mogę urodzić w lozku...

A teraz dodaj te dwie sprawy - wcześniak i porod w domu. Albo lezenie pol ciazy w szpitalu gdzie musiałabym chłopców zostawić.

Czytam duzo o życiu wcześniaków zeby nawet nie myśleć o dziecku. Bo ja z moja psychika chyba bym umarła gdybym straciła dziecko. Zwla duże ryzyko.

Fifka , fakt pamietam Twoją walke o kazdy dzien Adriana w brzuchu...Nie dziwie sie , ze masz obawy bo tez bym miala .
A gwarancja na corke hmm no mogloby cos takiego istniec:)

Blanka, ja myślę głównie o finansach, pracy na takich obrotach jak moja przy trójce no i o późnej ciąży, bo w moim wieku o takiej już byłaby mowa za parę lat ;)

Blanka ja zawsze marzylam o trojce dzieci i to nawet nie mialo znaczenia jakiej płci, teraz mam parke, ale tyle lat zajęło mi ich przywołanie na ten świat ze o trzecim nie ma mowy (chyba) i podobnie jak Fifka mam problem z ciąży, tym razem przeciez 3 miesiące lezałam w domu a i tak przez holestaze cięli mnie w 36 tygodniu. tak sobie mysle w jaki sposob teraz utrzymuja ciąże kobietom poza szpitalem skoro Fenoterol wycofali a to był podstawowy lek.

Akuku tort super

dziewczyny i wspolczuje wszystkim z chorobami skornymi, osobiscie nie mialam i mam nadzieje ze nie bede miala z tym problemu, ale moge sobie tylkowyobrazic jakie to uciazliwe

aha no i antek ma ospe, na glowie ma juz 11 pryszczy, dzis bylam na pogotowiu dostal jakis specyfik aby go tak mocno nie obsypało i teraz modle sie aby poskutkował bo oliwka ma ospe 3 tydzien a jeszcze ok 50 pryszczy na ciele w tym glowie twarz i glowa , no i torche jeszcze na brzuchu i plecach

Tina: a próbowałaś aloes albo oczyszczenie organizmu z toksyn? Współczuje bardzo takiego ostrego AZS. Pewnie próbowałaś wszystkiego, ale pytam, bo mam osoby, którym aloes pomógł - tyle, ze przy dzieciach z AZS.
Fifka: skoro ci minęło to może coś powodowało ten wysyp, czego zaprzestałaś jeść, stosować, ect. ?
Akuku: z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że torcik jak zwykle zjawiskowy - dobrze ci wyszło:-D:rofl2:

Agasm wyślij proszę kilka.informacji na ten temat przez.całe.moje życie moja mama później ja próbowała wiele sposobów od odczulan po znachorw i kąpieli w nalewkę bursztynowej musze ja zapytać o ten aloes ale w dorosłym życiu napewno nie.próbowałam wiec nie zaszkodzi nawet jeśli kiedyś nie pomogło.to.może teraz,...ogólnie mam zestaw leków które mi pomagają ale wszystkie razem i czekam na odstawienie karmienia żeby sobie taką kuracje zastosować(leki 500zl):\

Ja też podczytuje o Lilce i powiem.Wam ze jedli.się zdecyduje Jeszcze na dziecko a.bardzo.to prawdopodobne to po.moich doświadczeniach pogodowych od razu załatwiać.sobie cesarke nawet jakbym miała.płacić wiem.ze jest dużo przeciw ale pójdę w wyznaczonym terminie urodze i tyle bez stresu czy lekarze nie powinni mi zrobić cesarki bonus.jest nie tak

reklama
Do góry