reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Vinga bingo. Dokładnie tak to działa z różyczka właśnie. Ta sama sytuacja ma sie ze świnka u chłopców. A obie te choroby nie sa groźne dla dzieci tylko dla dorosłych.

reklama
FIFKA nie chodziło mi o różyczkę jako różyczkę tylko akurat takie dane mi sie rzuciły

VERITA nie ma podane, bo to tylko odniesienie w artykule samych badań nie ma, chciałam tylko pokazac , że co kto chce udowodnic takimi danymi się wspiera

VINGA no patrz i dożył:happy2:

Nie chciałabym żeby którakolwiek z was odbierała moje slowa jako atak na wasze postępowanie, każdy robi to co uważa za sluszne . Podkeślam tylko że mi chodzi o to że nie każdy przypadek autyzmu jest NOP, może niektóre sa ale i tak malo kto się pod taką diagnozą podpisze.

Może gdyby większość lekarzy przedstawiała matkom wszystkie za i przeciw każdy mógły dokonać wyboru a tak, albo nagonka że rotawirusy zniszczą dzieciństwo twojemu dziecku albo że jak będziesz szczepić to twoje dziecko będzie mialo autyzm.

5 lat krztusiec na pewno tutaj szczepia w ciazy :szok: , moj syn na szczescie mial swinke obustronna nawet na 2 latka , a szczepiony byl na 5 lat bo byl inny kalendarz, tym samym nikt mi nie wmowi ze czas gra na korzysc dziecka i jak u 2 latka trudno zauwazyc cechy autyzmu czy wogole zmiane zachowania po szczepieniu ewentulanie mozna wmowic ze to okres kiedy te cechy sie ujawniaja tak u 5 latka juz nie. Szkoda slow ,:-(

Vinga matko kochana, ze co na patronażu???? :szok:
Szczepionki temat rzeka kazda z nas ma prawo miec swoje zdanie. ja trace wiare, w to ze szczepionki sa bezpieczne, za duzo sie dzieje....
przegladalam zdjecia na grupie musze przyznac slicznosci te nasze maluchy, wszystkie slodkie i kochane:-paa

Przeczytałam wszystko. Uważam, że każdy rodzic powinien choć przeczytać ulotkę lekarską szczepionki. Powinien być świadomy na co szczepi, co to za choroby oraz jakie są działania niepożądane.

Dlaczego jeśli wystąpi reakcja alergiczna czy jakąś inna niepożądana np na antybiotyk czy lęk przeciwbolowy to wpisują to do książeczki i nie podają tego do końca życia.
Dlaczego tego nie robią ze szczepionką???

Mówię w szpitalu, że piecze mnie przelyk i żołądek po Pyralginie to wszyscy boją mi się ją podać. A dlaczego jak mam wyniki Laury czarno na białym, że coś dzieje się z wątroba i co gorsze tak długo się utrzymują - za długo. Nikt nic z tym nie robi i mówią - a nie wiemy czemu. A gastrolog pracujący w DSK mówił, że to bardzo częste po szczepieniu na WZW i że dużo dzieci z tym na oddzale leżało. No ok. To jak źle die dzieje z organizmem to dlaczego nie piszą jej tego w książeczkę i odpuszcza resztę szczepień

Odpuszcze już temat alergi, refluksu i AZS, wielu twierdzi, że z tego się wyrasta. Ale ją wiem, że to przy zatruciu organizmu się ukazało. Przecież wątroba tyle miesięcy pracuje jej na wysokich obrotach. Można to porównać do cholestazy w ciąży czyli zatruciu ciazowemu. Cierpi na tym cały organizm a skóra przede wszystkim

Ja z alergii i AZS nie wyrosłam i choć wszystkim.się.wydaje to banalna dolegliwością.wiem.ze.bardzonciezko.żyje się z tym

Ostatnia edycja:
TINA jestem na grupie AZS i widzę, że nie raz AZS to koszmar rodziców, dzieci, jak i dorosłych. Dzieci są z tego powodu odpychane przez rówieśników z powodu brzydkiej skóry. Jak widzę zdjęcia malutkich dzieci z takimi zaognionymi zmianami to aż serce się kraja

Niestety AZS bardzo wpływa na psychikę człowieka. Pamiętam E bywały dni ze nie chciałam zapytać wychodzić z domu bo tak mnie to wszystko dobijalo i do teraz tak bywa... Swędzenie jest okropne i choć człowiek wie ze robi sobie krzywdę drapaniem to jedyne co przynosi ulgę i można to porównać Przepraszam za porównanie z orgazmem... Moja mama od mojego trzeciego miesiąca życia z tym w al walczyła no ale niestety taki mój urok... Dziękuję Bogu ze mojej Wiktorii odpukać nie dopadło to cholesterolu i mogę moda żywe rany oby tylko ja to ominęło
Tutaj macie zdjęcie obecnie moich dłoni nadgarstków które są w zlymn stanie choć i tak uważam ze sytuacja jest w miarę opanowana...mam nadzieje ze nikogo to.nie obrzydzi,jeśli tak to przepraszam

reklama
Sorry na tel nie mogę edytowac

Załączniki

• 1413094213420.jpg
    1413094213420.jpg
    13,5 KB · Wyświetleń: 42
Do góry