reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

Vinga- czyli nasi chlopcy tak samo waza I maja takie same wymiary glowki, a u nas lekarz nie widzi problemu, wiec skoro usg wyszlo ok, to poprostu taka uroda naszych chlopakow, pozdrawiam

Siva- fajnie ze masz oparcie I pomoc ze strony rodzinki, zazdraszczam

Mezus mi przyniosl z pracy bulke z cynamonem I rodzynkami I sie pyta czy dobra, odpowiedzialam ze pyszna chociaz nic a nic nie czuje juz smaku (niech sie cieszy :-D)

reklama
ja tez daję całe-z reszta nasza je już dużo:-D (na śniadanie paróweczki,później danonek itp)dziś od babci dostała lizaka i se ćmokała:-D Tatuś też często jej coś tam cichaczem daje(jakąś czekoladkę czy ciasteczko):-D

Fifka mam w rodzinie dziecko prawdopodobnie z Aspergerem albo jakas lekka odmiana autyzmu bo do tej pory dagnozowane... rodzice nie szczepili na nic ... i co? a ujawnilo sie kolo 14/15 miesiaca wlasnie taką cofka w rozwoju ... to moj komentarz na Twoj przytyk :p

moim zdaniem teraz wszytsko chce sie tlumaczyc szczepieniami ... no moze przesadzilam ze wszystko ale wiele rzeczy

Vinga ja bym sie wymiarem glowki nie przejmowala jesli maly tyle wazy ... moja tez ma glowke 46,5 cm a jako dziewczynka to jest 75 centyl i tez mi nic nie mowi lekarka tym bardziej ze mala jest na 90 centylu z waga

Dona
ja wlasnie dojrzewam do decyzji zamiany lozeczek :) mala do turystycznego na swoim materacu a starszak na lozko prawdziwe ale sie zebrac nie moge hehe a co do napiecia miesniowego to czasem przez pierwsze trzy miechy moze nie dawac konkretnych sygnalow i dopiero po trzciem nagle widac jak dziecko powinno juz trzyac glowe ale lekarz dawal jeszcze czas ... u wczesniakow jest trudniej to wszystko okreslic bo nie wiadomo czy liczyc czas korygowany czy do rowiesnikow i lekarze roznie na to patrza ... to tak jak z chodzeniem ... dziecko nie musi chodzic za 10 miechow ma czas do 14 miesecy a nawet daja do 16 ... miedzy 14 a 16 to zaklocenie a po 16 to zaburzenie ... z mowa podobnie ... do 25 miesiecy jest ok, od 25 do 28 top zaklocenie a ponad 28 to zaburzenie ktory powinien sie zajac logopeda
i ja np z tego co piszesz o rozwoju swojego szkraba to porownujac do innych dzieci rozwija sie w dobrym tempie

my tez mamy cale jajo w diecie ... na parowki jeszcze sie nie odwazylam zreszta starszak mial chyba ponad poltorej roku jak dostal parowke

Siva a pobowalas na patelni teflonowej bez oleju ? tez super :)

Ostatnia edycja:
Milusia o danonku wspomniala...no wlasnie- co myslicie o danonkach dla takich maluchow? bo pediatra ostatnio nie polecal danonkow tylko jak juz to inne jogurty...podobno w danonkach za duzo wapnia i to niewskazane dla takich malenstw...

zreszta coreczka(2 lata) kolezanki miala problemy z tarczyca przez wysokobialkowa diete....

reklama
Kasia wapnia? hahah a to dobre, a może raczej cukru? nie nie i jeszcze raz nie. danonki nie są dla tak małych dzieci. jeśli chcesz dać jogurcik to kup naturalny i dodaj owoce

Do góry