reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Dobra mam dwa zamowienia na jutro. Panienski tylko ozdobic musze a drugi caly ale latwy wiec dam rade :):);)
Tak wiwc cos sie rusza ;) yuppi. A ile ruchu mam teraz huhuhu :)

U nas też zeby dają we znaki... ja psikam dziąsła tamtum Verde - lub jego tańszym odpowiednikiem "Uniben". Działa dużo lepiej niż żele a przy okazji jest przeciwzapalny. Podobno jest też mniej szkodliwy niż te żele.

Akuku, super że interes się kręci! :)
Fifka, masz rację, że Uniben lepszy niż żel - stomatolog mi mówiła, że te żele to pic na wodę.
Vinga, łączę się w bólu z bolesnym ząbkowaniem :(

Dziewczyny, jakbyście chciały dla dzieci fajną mapę Polski to można nieodpłatnie zamówić na stronie Kancelarii Premiera https://mapa.premier.gov.pl/
My dostałysmy niedawno i moim zdaniem super sprawa :)

Ostatnia edycja:
Akuku dzięki
Siva dzięki właśnie zamówiłam
Co do szczepień moim zdaniem powinny być jakieś testy przed szczepienne może to by uchroniło dzieci....
Spanie- młodego odkładam do łóżeczka po każdym nocnym karmieniu, bo to łazęga i mimo że założyłam barierki na łóżko małżeńskie to i tak zostały 2 boki, a one bardzo przyciągają młodego.
Ząbki camilla podaję sporadycznie jak płacze i ok. Średniak przechodzil strasznie miał krwiaki na dziąslach, krwawienie itd to viburkol w czopkachb pomagal. Ja żeli się boje one znieczulaja a przez połykanie śliny też gardło i boję sie zakrztuszenia jak tak się ślini.... Tamtum verde koleżanka chwaliła....

z tymi maściami i podobnymi specyfikami to mam takie samo zdanie jak Fifka,jak dla mnie to wyciąganie kasy... A najśmieszniejsze jest to ze jak coś jest"dla dzieci" to już cena jest dużo większa...Tak samo jak coś jest "na ślub" to już ceny że ło ho ho dają:-D ja na ząbki nic nie stosuję ale ogólnie jak coś się dzieje to też uniben:tak:

Kaczuszka o właśnie dobrze zauważyłaś! Ja nie uważam ze szczepienia to zło najgorsze, tylko własnie powinny być ku temu jakieś wskazania/badania... i przede wszytskim my jako rodzice powinniśmy mieć świadomość konsekwencji i podejmować decyzje o swoim dziecku. Tu chodzi o system i takie "taśmowe" traktowanie dzieci a nie o same szczepienia.

Napisala do mnie polka ze chce tort na jutro ode mnie ustalilysmy cene i juz umowione a ta w ostatniej chwili ze rezygnuje (dobrze ze nic nie zrobilam jeszcze ) ale napisalam jej ze szkoda zr juz biszkopta upieklam..a ta do mnie zebym jej po kosztach zrobila...
No jasne bo ja matka teresa jestem i nie mam co w domu robic.. hahaaha

reklama
Elama 15mg Actiferolu podaję. ale jak mała jest przeziębiona to wyniki z krwi tez beda inne. u nas żelazo bylo 25 przy normie od 40. i dodatkowo robilam jeszcze Ferrytynę 62,1 (30-400) niby w normie ale dolnej granicy i mozliwe ze spada. na razie daję krótko bo maly był chory i lekarz poweidzial ze podawane żelazo rozwija dodatkowo bakterie.

Marika ale super mała sie dogaduje:), chyba tez zakupię takiego chomika

Jaguś, Kasieńka mój też wstaje i wali łebkiem czesto w szczebelki

Vinga u mnie tez zignorowali fakt gdy powidzialam ze do czasu szczepienia s 4 miesiacu wszystko zawsze bylo dobre i mowili napiecie miesniowe ok, a po tym szczepieniu po 2 dniach bylam u lekarza neonatologa na kolejnej wizycie i nagle powiedzial ze obnizone napiecie miesniowe. gdy to powiedzialam lekarce pediatrze to skwitowala to ze u wczesniakow czesto tak jest, ale nie potwierdzila faktu zaleznosci tego napiecia ze szczepieniem, w sumie to sama nie wiem czy taka zaleznosc byla czy nie. a wracajac do Gabrysia czyli większa głowka to taki jego urok , tak?

Fifka no Adrian faktycznie duzy sie zrobil jak nagle z 7 kg na 9 wskoczył:)

Akuku to super że robota jest:). no i wlasnie doczytalam o matce Teresie:(

a dziewczyny wiem ze to nie ten wątek ale dajecie juz cale jajako czy nadal tylko żółtko?

Do góry