reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Cześć babeczki! Żyję jeszcze :D
U nas ostatnio trochę się dzieje. Mój m szuka pracy we Wrocławiu i czeka nas przeprowadzka, poszukiwanie mieszkania itd. Powiem Wam że się denerwuje bo nigdy w dużej miejscowości nie mieszkałam, Wrocka nie znam, przyjaciół tam brak więc będę jak dziecko we mgle przynajmniej na początku:(
Akuku śliczny tort ten kolor i w ogóle aż by się chciało troszkę ale stop... Moja waga niestety stoi w miejscu i spaść nie chce:(
Vinga dobrze że nic złego nie wyszło i trzymam kciuki za kolejne dobre wyniki

Kaczuszka brawo!!! A teraz zdradź ten przepis jak szybko i bezboleśnie schudnąć? :)
Marika jak tam?
A co do witaminy D to my zwykłą witaminę D stosujemy. Jak zapytałam pediatry jak długo stosować to się roześmiała i stwierdziła że do 18 roku życia. A to dha to my chyba nie możemy bo na moim mleku jest napisane bebilon pepti dha to chyba już jest zawarte.
A co słychać u Inomamy? Ktoś wie? Odezwij się kochana, ktoś musi mnie wspierać przy przeprowadzce a Ty masz już to za sobą:)
Buziaki dla wszystkich mam i maluszków :))

Cleo, u Inomamy w porzo :) jak się ostatnio spotkalysmy, to stwierdziła z mężem, że już się zaaklimatyzowali w nowym miejscu :) a Laurka jutro kończy 9 m-cy
Wrocławia zazdraszczam ;) Piękne miasto!

Cleo 5 posiłków dziennie w równych odstępach bez podjadania. Ciemne pieczywo, razowe makarony, brązowy ryż, gotowana pierś kurczaka, ryby, warzywa, owoce w mniejszej ilości bez słodyczy. Ze słodyczy czekolada ciemna 90% kostka co jakiś czas. Dbam o ilość kalorii odpowiednią i 2 litry wody dziennie. Bez soków i napoje gazowane odpadaja, soki tylko własne z sokowirówki... Pewnie by było lepiej gdybym ćwiczyła, ale jestem mało zorganizowana. Ostatni miesiac jedynie areobik wodny i 3 dzieci ;).

Czesc dziewczyny!

Czytam Was regularnie ale przewaznie wieczorami kiedy dzieciaczki juz spia a wtedy weny I sil juz brak do pisania, ale dzisiaj sie zmobilizowalam zeby napisac wymiary glowki mojego Tosia moze Vinga sie troche uspokoi, nie mam super aktualnych pomiarow ale kiedy Antos mial 7 m-cy I 5 dni to takie mial wymiary: waga 10.035 g, wzrost 72 cm, glowka 47.5 cm , teraz po poltora miesiaca napewno ma glowke okolo 49 cm I nikt nawet nie mruknal ze cos jest nie tak.Czy pomiary u Was robi zawsze ta sama osoba - w ten sam sposob?

Akuku- gratuluje pierwszego zamowienia, a odnosnie problemow szkolnych to moim zdaniem to stress, Amelka 2 razy tak reagowala na zmiane opiekunki w przedszkolu

Dona - ZDROWIA dla ciebie, mam nadzieje ze juz lepiej I obylo sie bez punkcji, przy opisach twojego samopoczucia cierpla mi skora

Nie pamietam co jeszce komu mialam odpisac , gratuluje wszystkim maluchom postepow, Antos ciagle w miejscu,w sensie nie raczkuje - nie pelza, ale on raczej klocus wiec dupka ciezka :)

Poza tym rutyna-rutyna, sprzatanie, pranie, gotowanie, ciezko mi sobie wyobrazic ze to co teraz robie caly dzien , bede musiala zrobic po pracy ( czy to wogole jest wykonalne???) Mezus sie smieje ze najwyzej wynajmiemy jakas mloda portorykanke Marie do sprzatania :-DZastapi mnie ewentualnie tez w innych obowiazkach jesli bede zmeczona:eek:zart oczywiscie .
Zima nadchodzi duzymi krokami, w sklepach juz wisza kostiumy na Halloween po nich pewnie powstawiaja juz dekoracje swiateczne , Boszzz ale mi ten rok czmychnal...............

Trzymajcie sie kochane zdrowo

Emilly - fajnie że napisałaś i że wszystko u Cię ok :) Jeśli chodzi o pomiar główki, to u nas zawsze robi to ta sama osoba a ja i tak w domu sama sprawdzam dla pewności.
Faktycznie, ten rok zleciał szybciutko - niedługo dzieciaczki będą obchodzić roczek :)
Nie przejmuj się rutyną i obowiązkami - każda tak pewnie ma tylko nie każda głośno o tym mówi ;)

Hej laski:-) Pamieta mnie ktos jeszcze?:szok:

nie pamietam kiedy tu ostatni raz pisałam. Szczerze mówiąc juz nawet coraz mniej Was podczytuje/ bo doba zdecydowanie za krótka. U nas wszystko super Filip ma dwa ząbki raczkuje juz dobre półtora miesiaca(3.09 skonczyl 9msc) jest przekochany ! na fb w ciagu dnia zagladam czesto. Wiec z tymi dziewczynami ktore mam w znajomych jestem na bieżąco.
pozdrawim Was i usciski dla pociech

Hej laski:-) Pamieta mnie ktos jeszcze?:szok:

nie pamietam kiedy tu ostatni raz pisałam. Szczerze mówiąc juz nawet coraz mniej Was podczytuje/ bo doba zdecydowanie za krótka. U nas wszystko super Filip ma dwa ząbki raczkuje juz dobre półtora miesiaca(3.09 skonczyl 9msc) jest przekochany ! na fb w ciagu dnia zagladam czesto. Wiec z tymi dziewczynami ktore mam w znajomych jestem na bieżąco.
pozdrawim Was i usciski dla pociech

Hej Blanka! Fajnie, że napisałaś :) ja też więcej na fb niż tu. Jeśli masz ochotę to podaj swój nick na fb to będziemy rozmawiać częściej ;) Gratulacje dla Synka ząbków i umiejętności!

reklama
Do góry