reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Marika- oficjalna skarge trzeba wniesc i rzadac wyciagniecia konsekwencji za to... bo czesto sprawa ucichnie po chwili...no wiesz co! :wściekła/y: maja pacjentow za gowniarzy czy jak?

hej!
ja po tym przedszkolu to sil nie mam na nic... dzieciaki sa bardzo ruchliwe, pobudzone i nie sluchaja nikogo...

jest troche pracy przy tym,ale to by jeszcze sie dalo ogarnac, ale problem mam inny- prowadze grupe z jedna pania na zmiany- po 4godz i to nie jest fajna opcja:no:

ja cos z nimi zaczne robic, to ona przychodzi i to samo zaczyna, jak ja czekam na jej instrukcje to nie kontaktuje sie ze mna i nie wiem co przygotowac na kolejny dzien dla dzieci...ehh... dzieci tez porownywac zaraz zaczna i bedzie problem, bo to samo robimy i sa nudy... kiepsko widze taka wspolprace- zreszta nie zdaje egzaminu taki podzial bo kazda inne pomysly i zasady wprowadza...:-(

reklama
Marika, u mojej Amelki (7,5mies.) było podejrzenie refluksu. Też miałam skierowanie do alergologa i gastrologa. Miała robione USG brzuszka ale nic nie wykazało. W rezultacie stwierdzono chwilową nietolerancję laktozy. Była ok.3 mies. na mleku bebilon pepti (strasznie niedobre), bo miała też krew utajoną w kale. Potem gastrolog powiedział żeby powoli przechodzić na bebilon HA i teraz jest na nim. Krwi w kale już nie ma, ufff. Ale muszę jej kontrolować TSH tarczycy bo w górnych granicach normy. Po jakimś czasie pediatra stwierdził, że chyba na szczęście wyrasta z tych swoich wczesnodziecięcych dolegliwości - OBY!!!!!!! Ale mleka tego bebilon HA nie zjada w jakichś gigantycznych ilościach. 160ml to max, wszystko inne pożera, więc się nie martwię.
Co do AZS to miała moja starsza. Objawiło się jak miała ok pół roku. Czerwona skóra na policzkach i szorstkie rączki i nóżki. Przez około 2 lata łykała AZOMYR 2,5ml i do smarowania twarzy miała krem EMOLIUM SPECJALNY, a do ciała balsam CETAPHIL DERMOPROTEKTOR. Azomyru już nie łyka ale krem i balsam stosujemy do dziś. Jest ogromna poprawa. Mam nadzieję że u Ciebie też dobrze się skończy.
Jak dostałam skierowanie z Amalką do gastrologa i alergologa też byłam przerażona. Wiem co czujesz. Trzymaj się.

kasia - w przedszkolach przeważnie jest tak że grupę prowadzą dwie panie na zmiany. Ja pracowałam tak przez 3 lata po 4,5 godziny dziennie. Przez te 3 lata pracowałam na zmiany z 3 różnymi paniami. Tak się złożyło że co rok z inną panią bo i w innym przedszkolu. pierwszy rok i pierwsze dni w przedszkolu też sie czułam taka zagubiona, że nie wiem co z tymi dziećmi robić, czy tamta już tego nie zrobiła, żeby nie powtarzać. Ale co najważniejsze: trzeba się mniej więcej trzymać ramowego planu dnia i na pewno unikniecie tego typu wpadek. to jest grupa ilolatków?? Ja mam doświadczenie z 5-6 latkami bo tylko w takich grupach pracowałam. No ale masz przewodnik metodyczny, który dokładnie podaje co trzeba robic, oczywiście super jak dołożysz coś od siebie. Ja mnóstwo rzeczy modyfikowałam po swojemu bo te z przewodnika po prostu mi nie odpowiadały. no i wiadomo co masz zrobić mniej więcej kiedy. zajęcia edukacyjne do południa a później raczej luźne w formie zabaw itd. nie chce tu się wymądrzać i zanudzać pozostałych dziewczyn.

elama- no wlasnie w tym rzecz! mamy przewodnik i ustalilysmy z dyrektor,ze do poludnia zaj dydaktyczne prowadzimy,a popoludniu zabawy i podworko. Ta z nas, ktora ma rano to robi material z ksiazki, Dzis ja mialam rano, przeprowadzilam zajecia i umowilam sie z dziecmi,ze jutro kodeks przedszkolaka bedziemy przygotowywac, zmienia mnie druga pani i na wstepie mowi dzieciom ze jutro beda z nia kodeks robic,bo juz wszystko przygotowala...plansza,itp...
nosz kurde! i swoje zasady wprowadza bez ustalenia ze mna, ze np o tej godz czytamy, o tej sie bawimy...itd...zadnej konsultacji nie ma..
a moja grupa to czterolatki.

Widzę że dupa z tego lekarza i jak mieć szacunek jak ona nie ma
KASIA u starszego w przedszkolu panie chodzą na 8 godzin od tamtego roku. Tak chyba jest lepiej
GRUDNIOWECZKA w sprawie alergi to szukam pomocy na grupach. W końcu jakoś żyć musiałam przez te 4 msc. Karmie ją piersią to dieta mnie obowiązuje. Gastrolog to z powodu 4 krotnie podwyższonych enzymów watrobowych. Nikt nie jest w stanie powiedzieć dlaczego tak jest. Usłyszałam od jednego co byłam prywatnie, że to od szczepień na WZW

Hej kochane...

Przepraszam że nie zaglądam do was ale mam ochotę się powiesić :-(

Z mężem jest coraz gorzej, dalej mnie okrada i zaciąga długi.... ale to jeszcze nic,,,

Byłam u neurologa z chłopakami...

Adrian jak zwykle wszystko w porządku.... A Konrad? Eh....:-(

Neurolog też podejrzewa u niego autyzm a w najlepszym wypadku zespół aspergera (czyli lekka odmiana autyzmu) Powiedziała ze Neurologicznie jest ok, ale widać że rozwojowo jest opóźniony. Dopóki był mały rozwijał się świetnie... szybko chodził, był wesołym zdrowym chłopczykiem... a w półtora roku ktoś podmienił mi dziecko :( Była zła na naszą pediatrę że tak późno został on do niej wysłany...

Za 2 tygodnie mamy EEG... potem musimy zaliczyć dwie poradnie - psychiatryczną i dzieci autystycznych. No i mamy skierowanie na rezonans ale to będziemy załatwiać prywatnie bo nie ma na co czekać a na NFZ umawiać można się dopiero po styczniu. Na razie będziemy go diagnozować bo ma ewidentnie problem ale trzeba go "nazwać"

Powiem wam że czułam ze coś jest nie tak....jestem załamana bo nie dość ze w małżeństwie źle to jeszcze coś takiego :-( Tyle kasy teraz potrzeba a mąż w sierpniu 500zł wydał na nie wiem co w tajemnicy przede mną...

Ffika, ale wieści... :( mam nadzieję, że szybko was zdiagnozują i wdrożą leczenie... sama wiem, ile się czeka na rezonans - masakra, a prywatnie to u nas 500 zł :/

a męża bym chyba zabiła za coś takiego :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Fifka - wspolczuje. U mojeh znajomej synka ok. 2.5 roku tez zdiagnozowali autyzm. A pol roku pozniej to odwolali. Bo nadrobil sam z siebie pewne opoznienia. Mam nadzieje ze u was tez tak bedzie. Trzymam kciuki. A co do meza to nie chce ci powiedziec na co wydal? Ehhh:/

Marika- niedopuszczalne! Pacjentow sie olewa a tych na NFZ to juz wogole jak g... Się traktuje.
Kasia- powodzenia w pracy:) troche Ci zazdroszcze:)

U nas chyba zeby. Bo 38 temperatura. Marudzi i pcha nerwowo raczki. Chyba ze to ta trzydniiwka bo doszla dziwna wysypka na brzuchu , klatce i troszke buzia.

Jejku Fifka oby to była falszywa diagnoza i Konrad zaczął właściwie się rozwijać. Bardzo współczuję. Trzymaj się. A co neurolog mówił na temat szczepień? Z tego co pamiętam to ty zauwazylas nieprawidłowości a nie pediatra. A rezonans rezonansowi nie równy. Wiem, że w gigancie mają dobry sprzęt. U szwagra najpierw inna diagnoza a dopiero w gigancie postawili właściwą
KAMAG cudów nie oczekuję z wizyty ale jednak takie coś wkurza.
Jak wysypka to może być 3 dniowka

reklama
Fifka współczuję ogromnie, mam nadzieję że synek nadrobi sam z siebie wszystkie zaległości. Trzymam kciuki za WAS.
Z chłopami to nigdy nic dobrego. Ja z moim też mam krzyż Pański. Dziś się dowiedziałam, że chce intercyzy i coś mi mówi że robi przygotówkę żeby mnie zostawić. Ja jak ja ale mamy dwie córeczki, nie mam już słów i wyłam w pracy przez niego, bo owe wspaniałe wieści przekazał mi telefonicznie.

Do góry