reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

A tak Arek przygotowuje sie do raczkowania:-) narazie lapie rownowage ;-)
P_20140820_142955.jpg

p.s. sory za post pod postem ale tablet nie ogarnia :p

Załączniki

• P_20140820_142955.jpg
    P_20140820_142955.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
reklama
Hello. Znalazłam chwile:) kupilam dzis sukienke na chrzciny. Nareszcie!!!!:) wczesniej ciągle problem bo się czułam we wszystkim jak parowka. A teraz w tali 38 rozm a biust sie wylewa. No ale znalazłam w końcu po długich poszukiwaniach:) nie dogodzi kobiecie:)

Jeśli chodzi o powrót do pracy to nie wiem jak to bedzie:) nie wyobrażam sobie jak kiedys było tylko 6 mc macierzyńskiego...:/ ja chyba tylko na 1/2 etatu wrócę na początek. A powidzcie czy za okres macierzyńskiego czyli za ten rok nalicza się wypoczynkowy???.

Co do zasypiania przy piersi ehhhhh... Nie mam sily już. :( u nas jest masakra. Usypianie w domu wyglada tak: noszenie, wyciszanie potem proby lulania śpiewania - jest placz- znowu noszenie- i tak w kolko w między czasie cyc i po jakiejs godzinie juz taki ryk ze przy cycu pada. Czasen nawet dłużej to trwa. Horror. Na spacerze jest przeważnie lepiej. Ale ci zrobie jak lada moment będzie jesień i deszcze i nie wyjde? Noce tez super. Najpierw ze 2 godz snu a potem co 30 minut placz albo częściej. To wyglada tak jak by sie bala zasnac. Lekko sie przekreci przy przewracaniu i juz przez sen placz a potem rozbudza sie i ryk. Ledwo z M żyjemy:/
Wiem ze niektórym wyda sie to smieszne ale wczoraj bylismy na 1 spotkaniu takiej terapi snu dla niemowlat u psychologa. Chwytam sie juz czego moge. :/

Witajcie dziewczyny!
Na poczatku chcialam zyczyc zdrowka wszystkim choruszkom, bo sie troszke nazbieralo tutaj!

Przewinal sie tu watek pracy, i ja niestety ze wzgledu,ze moj zaklad pracy zlikwidowali, jestem nauczycielem,ide do pracy, choc zdeklarowalam na rok, trafila sie okazja od wrzesnia w przedszkolu i to blizej niz mialam przedtem. Bedzie mi na pewno ciezko bez synusia, juz jak o tym mysle to ryczec mi sie chce , ale zostaje z moja mama, razem mieszkamy, wiec wiem, ze zle mu nie bedzie, bedzie u siebie w domku z babcia, a pierwszy tydzien z tatusiem tez. Powoli wiec odstawiam od cycusia, tzn. w dzien go przetrzynuje i podaje butle z mm, naszczescie pije ladnie. W nocy normalnie cycek :-) najbardziej sie boje,ze ludzie powiedza,ze jestem wyrodna matka,ale niestety sytuacja finansowa do tego mnie zmusza :-( musze dac rade!
Gratuluje postepow maluszkow, my w piatek nauczylismy sie ladnie pelzac dopiero :-)

Pozdrawiam!

Tamtusia nie mysl o tym co ludzie powiedza ! Sama wiesz co powinnas zrobic! I robisz to co najwazniejsze dla swojej rodziny...a to ze jakis glab wymyslil ze kobiety maja wracac do pracy zamiast zajmowac sie dziecmi...a sa takie a nie inne czasy i z jednej pensji ciezko wyzyc.

hej, brakuje mi doby, tak mi tu czas leci.
Ja juz nie karmie piersia od prawie miesiaca, pierwszy tydzien bylo mi smutno ale teraz juz o tym nawet nie mysle, moj maly budzi sie w nocy 2 razy jeszcze i dostaje butle, a czytalam ostatnio ze w 8 mscu odzwyczajac od nocnego jedzenia ale jak to zrobic jak budzi sie i chce jesc. Pomimo ze wdzien je sporo, nawet juz podjada czasem z mojego obiadu, jak widzi kogos jedzacego to buzia mu sie sama otwiera.

Widze, ze nie tylko ja wracam do pracy..nic trzeba jakos to przezyc,coz takie zycie, powinni placic macierzynski do 3 roku zycia, bo to najlepszy moment dla dziecka , kiedy chce juz przebwac z roweisnikami a i mammom troszke lzej sie rozstac niz z takim malenstwem.

Kaczuszka buziak dla odwaznego synusia, ze zniosl to zakladanie szwow. Moj starszak dwa raz mial rozbita glowke , dwa razy zakladane szwy :/

Clleo udanego wypoczynku w gorach , wdychajcie wszyscy swiezego gorskiego powietrza :-)

Kasia super Areczek moze niebawem ruszy na tych czwoakach, moj tez na czworakach ciagle stoi i potrafi sie kawalek przemiescic do przodu ale szybciej mu sie czolgac.

Julii moj tak nie chcial ssac jak mial zapl.ucha, bolalo go wiec w ogole nie chcial buzia ruszac, Moze w tej buzce cos ma rzeczywiscie i stad problem z ssaniem.

Malinka powodzeniqa w szpitalu, musisz sobie wziasc cos, zeby malemu ani Tobie sie nie nudzilo. szybko zleci.

Ja dzisiaj bylam skoczyc zeba , robilam kanalowo 3 kanaly w jednym zebie i 450zl a jeszcze kilka ubytkow jest do zrobienia,chyba zbankrutuje przez te moje zeby.

A nie pisalam,ze jezdze samochodem sama, mam nadzieje,ze jak wroce do Wrocka to tam tez bede rownie odwazna i miejska dzungla mnie nie przerazi.

Fifka 40 m wiecej to ty masz teraz megaa duzo miejsca. Moje mieszkanko ma 47 , takze bedac tu u rodzicow w domu czuje sie taka fajna przestrzen. Gratki zakonczonego remontu.

Kamag kiedy macie chrzicny? My juz 1,5 tyg po jestesmy.

Tamtusia fajnie z ta praca Ci sie udalo, jak jest fajna oferta to trzeba korzystac, zwlaszcza ,ze maly z babcia bedzie ja wszystko bym dala zeby moc zostawiac swojego z mama, ale niestety 500km to za daleko ;/

Tyle zapamietalam co mialam napisac.

Padam, dobrej nocki.:-)

Ostatnia edycja:
Sylka zmniejszaj ilosc mm w nocy . Ja tak odzwyczajalam starszakow ale mieli ponad rok... w koncu doszlo do picia wody w nocy ;)

Sylka chodzi mi o to zeby bylo tyle samo wody a mniej proszku np i pol miarki co drugi dzien ;) poczatkowo mozesz o miarke mniej ;)

reklama
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi :) No nic bede musiała dalej walczyc i cos probowac:) Dzisiaj rano mała zjadła bardzo ładnie kaszke wymieszana z deserkiem!! WOW ! wiec jest postep i wieczorkiem na kolacje Sinlac i troszke cyca :)) Bede probowala cos dzialac z tym sinlacem bo widze ze jej bardzo smakuje ale wiem ze za duzo tego nie mozna:) Jestem swiadoma tego ze sama sobie nawazyłam tego piwa.... tto moje pierwsze dzieciatko wiec robie tak jak mi podpowiada instynkt choc widac nie zawsze slusznie. Malutka spi ze mnaw lozku i jak sie budzi to jak krecik szuka tego cycka z zamknietymi oczami i ma go od razu pod reka. Nauczyło sie dzieciatko ze cyc jest zawsze na zawolanie i nie ma sie co dziwic to moja wina bo ja ja do tego przyzwyczailam i nauczylam a ona bidulka nie wie ze mozna inaczej. Moja kochana perełka. No nic chyba bede musiala ktoregos dnia ja zostawic z S wieczorem i liczyc na to ze sobie poradzi, ale z drugiej stron czy nie bd sie czula odrzucona ze mnie nie ma? dziewczyny ja nie mam nawet na chwile z kim mojej malej zostawic i ona dlatego do mnie tak przywiazana jest. Z S sama rzadko zostaje i o najwzyej na godzine. Czas pokaze

Do góry