reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Czesc dziewczyny. Jestem styczniowka 2015 i pozwolilam sobie napisac. Zastanawiam sie nad zakupek wozka camarelo sevilla. Moke pytamie do Was czu ktoras z Was moze ma taki wozek dla swojego bobasa i moze powiedziec jak sie sprawuje? Czy zima dawal rade? Mam nadzieje ze pomozecie niedoswiadczonej kolezance ;-) zdrowka dla Waszych bobasow i dla Was szczesliwe mamusie:-)

reklama
AKUKU Gratki. A jak z karmieniem przy zabkach. Laura nie ma ale to straszny nerwus i tak mi ciaga te sutki. Mam siniaki na piersiach a co to będzie przy zabkach :)
KAMAG można się przyzwyczaić. Inaczej jest jak wiesz że nie ma końcu pomoc a inaczej jak np mąż wraca o tej 15 a my wkurzamy sie, że np przrwinac nie umie itp.
Nie wiem czy rozumiecie o co chodzi ;)
Tylko Laura taka zajmująca i mam 24h na wysokich obrotach.
Jakby nie huśtawka FP to nie wiem co bym zrobiła. A może ktoś ma ochotę wpaść i posprzątać ;)

AGULQA też się nad nim zastanawialam bo lekki. Ostatecznie mam Dada Paradiso model Carino i jak dla mnie radzi sobie i zimą i latem. Parę rzeczy mi w nim nie pasuje ale prowadzi się super i lekko. Nowsze modele pewnie są ulepszone

serio 80% ? Masakra. Moja starsza też mi się strasznie rzuca po łóżku w nocy. Muszę w tym poczytać.
Milusia na czym polega ta kuracja odrobaczania? To lekarz pediatra u dzieci musi przepisać? Czy jakiś inny gastrolog np?

Lekarz rodzinny,pediatra.My leczymy pyrantelum (jakoś tak),kuracja trwa ogólnie 6tyg,są 3 dawki w odstępie co 2tyg. Ja daję Szymonkowi też choć u niego robaki nie wyszły...może po prostu nie trafiliśmy w nie...Ale nie każdy lekarz wypisze od razu-najpierw pewnie każe zbierać próbki kału do badania

Ej zagniotłam ciasto na pierogi z jagodami i pojechaliśmy na jagody a tu du pa ni ma już jagód:baffled: będą z wiśniami:-) bo dziś się za nie biorę- kupilismy 11kg wcześniej 6 więc prawie 20kg mam zamiar złożyć bo są w tym roku mega tanie,a na jutro zamówiłam kg jagód z dostawą do domu:-D:tak:

Pogoda dziś piękna-słońce i wiaterek:-) Zosieńka ma śpi już 3h:szok:

Marika troche gryzie...ale ja zawsze trochę krzykne ala (silniejsze ode mnie taki odruch...) i mowie mu nie wolno grysc to boli... pamietam ze przy chlopcach pomoglo...szczególnie jak juz byli swiadomi...

FIFKA pewnie po prostu przemęczona jesteś dwójka łobuzów i tyle, a im więcej będziesz czytać tym więcej objawów u dziecka znajdziesz i dopasujesz...

MARIKA Kornela uwielbia ogórka ciamkać,
no to ja chyba przy Cypisie BLW stosowałam nie więdząc o tym, tyle ze moje dziecie wsuwało wszystko (dosłownie) pamiętam jak już mial troche ponad rok i z kanapek nam cebulę podkradał

VINGA MILUSIA współczuwam "przygód" z NFZ

AKUKU ząbkowe gratki

My korzystamy z pogody rano działeczka po południu obowiazkowo plac zabaw, ja też zapraszam mam sterte prania do posprzatania:happy2:

Wczoraj złapaliśmy siusiu do nocniczka. Mała poszła spać z goła pupką wykorzystałam fakt że przez sen się nie posikała wiec od razu po przebudzeniu na nocnik. dziecko nie wiedziało z czego się mama cieszy...

Od wczoraj też mała przed zasypianiem zwiedza łóżeczko. Normalnie muszę obniżyc bo niedługo wyjdzie górą.

Ogólnie próbuje raczkować i się wkurza ze do tyłu idzie, najlepiej odpycha się jej na łóżki i dupka do góry idzie.

No a jutro pół roku:-D

Witam,
zastanawiam się czy Wasze Szkraby już siadają????
Moja Maluda unosi się od 1,5 miesiąca ale usiąść ciężko,czy znacie jakieś ćwiczenia żeby jej to ułatwić???
pozdrawiam

Mika Głu a dzieciątko ze stycznia? jeśli tak to ma jeszcze czas :) nie musisz żadnych ćwiczeń robić, najlepszym treningiem dla dziecka jest położenie go na dywanie i pozwolenie mu pokombinować. samo dojdzie do tego jak siadać - dzieci siadają z pozycji do raczkowania,

Gabi zagilowany ;/ mam nadzieję że tylko od zęba, bo druga jedynka wychodzi

czesc, my juz u rodzicow, podroz nam szybciutko zleciala, maly cala droge przespal.
Pogode mamy beznadziejna bo od wczoraj leje.
Poza tym fajnie ma kto sie zajac Wiktorkiem pomocnikow sporo mamy :-)
Pozdrawiam :-)

reklama
A ja mam strasznie okropny nastrój. Wczoraj pozarlam się z mamą. Tak się źle czułam. Spać to poszłam o 1:00 w nocy częste pobudki. Rano wstać nie dałam rady. Dalej źle się czuje. Nie mam ochoty nawet z domu wychodzić i z nikim gadać. Starszego nabuntowala i został u niej. Dziś ma go przywieźć

Do góry