reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Akuku, dobrze zrobiłaś, ja też nie lubię takich zabawek.
Nisiao, czym pokonaliście ciemieniuchę? My się wciąż męczymy - podobno przy alergii jest trudniej. Emolium żel nie dał rady, mustela coś tam usuwa, ale mało i piwoli - niemniej kontynuujemy, bo innego pomysłu nie ma :-( o węzłach nie pomogę, bo nie wiem :-(
Milusia, podaj skład tej maści, proszę. Mam robionś z Wit. A, przepisaną na skórę za uszkami i ciekawa jestem czy taką samą jak Wy.
Kaczuszka, miłego dnia :-)
U nas też brzydko :-(

Hej babeczki.
U nas tez dzis ponuro :( dolijaca ta pogoda.

Nisiao- moj kuba tez mial takiego wezla i chyba do dzis go ma. Mi lekarz mowil ze czasem one nawet zostaja juz na zawsze i trzeba tylko obserwowac czy sie nie powiekszaja np.

Akuku gratki dla kolezanki :)

Ahhh piatek piateczek :)

Nisiao wezly chlonne zazwyczaj przy infekcjach sie powiekszaja, caly okres dziecinstwa moga sie utrzymywac, jak dotykasz i jest to miekkie przeskakuje to nie masz sie czym martwic, moj Dawid tez ma na szyji taka kulke zawsze przy chorobach sie powieksza a jak zdrowy to tez to wyczuwalne jest tylko, ze mniejsze.

My juz po poradni neurologicznej, maly ma lekka asymetrie ale nei potrzeba rehabilitacji, cwiczeniami , ktore nam pokazala szybko powinnismy to skorygowac, mowila , ze drobny jest..bo jest drobniaczek z niego:-)Kazala duzo na podlodze klasc, unikac lozek, najlepiej recznik czy kocyk i na podlodze, zwlaszcza jak na brzuszku sie go kladzie. Pokazala specjalny chwyt jak go nosic, tak mam go nosic na lewym moim biodrze tylem do mnie, podtrzymujac jedna noge moja lewa reke przez 2 tyg a pozniej na przemiennie. Jak kladzie sie na brzuszku i raczki ma zgiete w lokciach to wysuwac mu je bardziej do przodu i jeszcze kilka innych cwiczen.

Dzisiaj idziemy do kolezanki z porodowki , Kasi jest 2 tyg starsza.

Akuku ide jutro jako animator na urodziny, temat przewodni Piraci z Karaibów, cwiczylam wlasnie taniec piracki:-)

Hej dziewczynki :)
Mała mi w nocy troszkę wymiotowała, jednorazowo, ale się przestraszyłam, albo to od nie odbicia jej po jedzeniu, albo po szczepionce. Przebrałam ją, popiła troszkę herbatki i zasnęła dalej. Dzisiaj już jest ok.

Jeny a ja dalej @ niet, wczoraj powiedziałam M że mi się spóźnia, to już liczył kiedy będzie dzidzi, bosz ten facet mnie zadziwia. Ma dzisiaj kupić test, jak do jutra nie dostanę to testuję. Ale by były jaja:szok:

AAAAA no i właśnie, powstało już podforum styczniówek 2015 hihihi :D

Ostatnia edycja:
Sylka wow ;) fajnie ;)
Ja to narazie mysle o zabawach na Alexa urodziny...ale fajtycznie jak chcialabym sie tym zjac to musze mysle o roNych strojach ?? Kurka ;)
Ciekawe to i napewno duzo wrazen ..a praca taka fajna ;)
Jakbys znalazla chwilke to opis jak zajmujecie dIeciaczki ;)

Anbas u mnie dziś raz słońce, raz chmurzyska a wiatr taki, że mało łba nie urwie. odpuszczamy spacer w taką pogodą tym bardziej, że mała jest po szczepieniu. Niech już się ustabilizuje ta pogoda :-)

MONIKA wyrazy wspolczucia :(

Wyszlismy w srode z zastrzykami do domu. Dzis bylismy na kontroli u rodzinnej. Zastrzyki niezmiennie do jutra. Mamy zakaz odwiedzin oraz wychodzenia z domu przez 2 tyg od skonczenia antybiotyku. Ciezko bedzie, bo przeciez jesyem sama.
Laura miala rozpoznane: zapalenie pluc, szmervnad sercem, podejrzenie refluksu zoladkowo przelykowego i atopowe zapalenie skory za czym idzie bardzo duza alergia tylko nie wiadomo na co. Alergia to nie to co widzimy tylko caly szereg zjawisk zachodzacych w organizmie. Bardzo pozno wyszla bo dopiero po 3 miesiacu zycia.
Wczesniej byly sygnaly typu kolka czy ulewanie.
Jestem na diecie gorszej niz przy noworodku. Bez produktow zawierajacych nawet sladowych ilosci mleka. Wedliny wlasnych wyrobow, z warzyw marchew burak ziemniak z owocow jablko. Mieso wieprzowe, drobiiwe itp. Zadnych produktow wzdymajacych i alergennych. Do ewentualnego dokarmiania Nutramigen. Z przypraw tylkobnaturalne, zadnej chemii
Laura ma tez bardzo podwyzszone enzymy watrobowe, prawdopodobnie od antybiotyku, infekcji, alergii. Podaje Sylimarol w tabletkach i za 3 tyg kontrola poziomu ALT i AST. Mam stosowac diete u siebie nie obciazajacej jej watroby.
2 pierwsze dni w domu to koszmar tak mi sir darla non stop, ze mama na noc musiala zostac.
Pozdrawiamy

reklama
Aniu zebym ja wczesniej wiedziala ze ona ma tak duza alergie to bym uwazala. Nic sie nie dzialo to jadlam to czy tamto. Biedna
Rozwazalam przejscie na MM ale lekarka mnie przekonala, ze musze trzymac diete i najlepsze co moge dla niej zrobic to karmic jak najdluzej piersia

Do góry