reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Emil uczulony chyba na mm ciw & gate ;( albo jesCze wczoraj jadlam sos lasagne ze sloika...ale raczej mm bo pomidory juz jadlam...

Dzis jak karmilam Emila Alex strzelil takim niby piankowy nabojem vikuemu w oko...dostal w dupe bo tyle razy tlumaczylam ze moze sobie w kregle strzelac...nigdy nie w ludzi ... i pistolet polamalam i wyzucilam do smieci...pistolet dostal na urodziny rok temu...w koncu mnie uprosil o naboje po roku bo tak to dalam sam pistolet ... ahhh ale ja zla bylam...
Tak sie wydarlam ze glos syracilam..tzn tez chora jesyem wiec 2 czynniki spowodowaly brak glosu...

Nie doczytalam ale postaram sie pozniej..

reklama
Milusia, ja o spacerówce jeszcze nie myślę, ale o to siadanie chciałam zapytać... Pozwalacie posiedzieć jak się podciąga? Ja mam obawy, ale on tak pragnie, że pozwalam. I nie wiem :-/
Ja swoją trzymam już tylko na siedząco-ona musi wszystko widzieć bo jak nie to wisk:-D z resztą jak kombinuje już sama siedzieć to nie zmuszę jej do leżenia:-p
zapisałam sie dzis prywatnie na wizyte u pediatry bo nie podoba mi sie to odparzenie. pod brodą pachami i kolankami rozchodzi sie coraz bardziej w miejsca odsloniete.... juz nie wiem czym smarowac mam :( W przychodni jeden lekarz mowi nie sudocremem bo on wysusza a trzeba natłuszczac za kilka dni inny lekarz mowi odwrotnie. A ja czuje ze to jakies uczuleniowe bo i na raczkach sucha skóra strasznie i ogolnie sie skóra pogarsza. a pod kolankami to takie rany ze dotknac sie nie da. tak strasznie placze jak ja myje :( i trze stópkami pod kolanami co pogarsza wszystko .
A może macie jakiegos sprawdzonego lekarza w Wawie?

Kochana polecam z całego serca maść robioną!!!U nas też odparzenia i to w chwilę się robiły pod szyjką-posmaruję maścią i po godzinie nie ma śladu...tylko ta maść jest na receptę chyba ... ona jest z wit. A. (jak będziesz chciała skład to pisz) dobra dosłownie na wszystko !!Mała dostała ja na ciemieniuchę i suchą skórę za uszkami.A koszt śmieszny bo jakieś 8zł...a nic lepszego od tej maści nie wynalazłam-m.ziemniaczana też jest dobra

Ostatnia edycja:
Kamag no jakby moj m mogl karmic to bym mu caly czas gledzila jak na sie odrzywiac.. ale on w sumie nie pali nie pije ani kawy ani alko .. no ale samo to uwiazanie..ja kocham karmic ale nie bede sie stresowac... ja chce go karmic ale chce tez cwiczyc tak wiec bede karmic a jak bedzie furczal to butla ;) ale zawsze najpoerw cycus. ;)

Fifka to przypinaj juz go bo teraz to jiz ruchliwe maluszki ;)

Ja nie mam problemu z paleniem bo nigdy nie palilam..tzn probowalam jako gowniara ale nie smakowalo mo ;) dla mnie strata kasy ;) nie zebym miala cos do palacych ;)

Ja sie tak chora czuje ze masakra.. ;(

Leb mi peka gardlo boli..glosu brak..nawet sie poklucic m na noc nie moge hehe.

Dobranoc.

Akuku, zdrówka dużo!
Sylka, Milusia, no właśnie Szymon w poziomie też już nie chce :-( Mam nadzieję, że to się nie odbije na kręgosłupie.
Marika, jak tam w domu?
Ja mam właśnie tak jak Inomama - nie mogę się doczekać jak zacznę palić... Skończy się przerwa ;-) Choć nie powiem, miałam nadzieję, że mi się w jej trakcie odechce. Tymczasem im dłużej nie palę tym bardziej pragnę. Więc nie ma się co oszukiwać, ostatni dzień karmienia będzie ostatnim bez fajki. Och, fajnie będzie :-D

Aa moj tez juz najlepiej by siedzial tylko... a wiecie ze Alez mial 4 miesiace i na nigu stawal ?? Trxymal sie rak i wstawal sam bez pomocy...kregoslup zdrowy biorda tez ..oczywiscie nie pozwalalam mu na to zbytnio ;) ale i starszaki i Emil szybko siadali itd. Aldx chldzil jak mial 9 miesiecy a Viki 8 miesiecy... ja troszke pozwalam siedzie staram sie potrzymywac pod paszkami..
Emil nauczyl sie caly spinac i siadac dam mu palce to sam siada ;)
Mam takie kolo wielkie jak ratunkowe..pewnie niedlugo bedzie w nim ladowal ;)

Akuku moja mała też wstaje na nóżki z siadu. Ona do siadania to się rwała już dawno i teraz siedzi sobie kilka razy dziennie, ale nie dłużej niż minutka czy dwie. W leżaczku też jej czasem ustawiam ten ostatni poziom, ale jeszcze sporadycznie :)

Dzisiaj była szczepiona 6w1 i meningokoki, spłakała się przy podawaniu, ale później na szczęście bylo ok, mała radosna, bez gorączki, żadnych objawów poszczepiennych nie było :) no i waży już 6520g, od urodzenia przybyło jej ponad 4 kg! :-D

Akuku
chwilowy spadek formy,bez ćwiczeń,ale nic się nie stanie.No ale jak choroba do tego,to ja się nie dziwię,więc zdrówka duzo
Swoją drogą Twoi chłpcy to nieźle nawiwijali z tym iankowym nabojem,dobrze że oczu nie wybili sobie,tak to jest by trzeba bylo mieć oczy wokół głowy
Łobuzy
;-)
Anbas bo do @ to ja od porodu dostalam @ w kwietniu pierwszą,tyle że ja od począku prawie karmię butelką,więc może to też naczej.Każda inaczej dostaje te miesiączki,moja sis po naturalnym a nie karmiła piersia i tez dość długo nie miała @

Pisałam Wam też jakiś czas temu,że Kinga przechodzila ciemieniuchę i to dość ciężko,więc długo z nią walczyliśmy,to nie był tydzieńale dwa nawet do trzech,tak jakoś to zaszło ciężko.

Ciemieniucha już poszla w niepamięć,no nie wiem może od dwóch tygodni,może trzech,wiem że przed świętami już sladu nie było.
w tym czasie wyczułam u Kingi za uszkiem i na szyi po obu stronach powiększone węzły chłonne,takie kuleczki.

Powiedziałam o tym pediatrze,ona widząc ta ciemieniuchę to od razu powiedziała,że to z tego mogły sie powiekszyć ,bo to też stan zapalny jest.
No tak.
w szpitalu jak byłam z ta bakterią,też mi tak powiedziano.

Ciemieniucha zeszła a węzełki nadal są powiekszone,ostatnio pediatra badała,ale nic z tym nie powiedziała
no.gif.pagespeed.ce.QLivJ0gNZF.gif
,wcześniej jak badala to kazala przypomniec tylko,że ma sprawdzić i od kiedy są powiekszone.

nie wiem co o tym myśleć.
tak nie powinno być chyba.
Tak długo powiekszone te węzły.
Miała w ten czas robioną morfologię,ob crp,moze gdyby było coś nie tak,to może by coś wyszło...

nisiao - mój średniak jak złapie przeziębienie to ma zawsze takie kulki, niestety to tak szybko się nie wchłania....
u nas leje od rana :(
a jutro mam super dzień - jadę z siostrami i mamą kupić suknię ślubną dla mojej sis :) a mężaty z dziećmi - pewnie z 6h mi zejdzie :-D

Nisiao Alwx sie tlumaczyl ze Viki mu kiedys mowil ze ma mu w oko strzelic .... masakra ... polamalam pistolet..drogi byl to prezent ale j nie lubie takich zabawek..nie ma juz i tyle ;)

reklama
Kolezanka wczoraj wieczorem synka urodzila...ma juz 2 cirki i synka ;( szczesciara... choc jej bylo obojetne..

Do góry