reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

hehe inomama widzę Ciebie ciągnie tak samo jak mnie...:baffled: ale przyznam bez bicia że czasem na jednego dziennie(połowę w sumie cieniasa) sobie pozwalam...:sorry2:

jeju ja to się mam z tym układem moczowym-znów mam ecoli(dopiero co skończyłam antybiotyk:wściekła/y:) więc mam już nastepny -sexsić się nie moge chyba bo po tym to już w ogóle sodoma się dzieje tak piecze...:zawstydzona/y:

Ja na razie tylko moje mleczko małej daje, i chciała bym tak chociaż jeszcze przez wakacje-co żeby nie ciągać się z tegmosami itd...tym bardziej że w lipcu jedziemy nad morze...

Dziwczynki zmieniacie już dzieciom wózki z gondoli na spacerówki???Bo moja tak się kokosi,głowa do góry i panienka siedzieć mi będzie:szok: więc niedługo pewnie spacerówke tsza włozyć

reklama
AAAAAAAA!!!:angry:
Wlasnie sie dowiedzialam,ze mam egzamin w sobote na studiach! Kurcze... czarno to widze..:no:

dobijcie mnie...:-(

Hej babeczki.
Kurcze nie moglam sie wbic na bb z tel przez dwa dni :( chyba jakis upgrade robili albo co...Mam nadzieje ze nie zapimnalyscie o mnie :p
I chuba nie dam rady tego wszystkiego nadrobic wiec tyle co mi sie udalo:

Monika- strasznie mi przykro :( trzymaj sie kochana!!!

Akuku- ja od prawie miesiaca już tylko na mm i te same teksty meza sluchalam. Tez mnie tym zdolowal ale w koncu olalam i lepuej mi sie od razu zrobilo bo kurka co...meczyc dziecko glodem i siebie nerwami? Nie ma sensu stwierdzilam i tetaz jest ok. Ty tez sie nie przejmuj gadaniem :)

Marika- nareszcie!!! Dlugo was tam trzymali ale teraz jyz napewno bedzie dobrze!!! Sciskam was mocno!

Hope- moja tez na poczatku wypluwa smoka i troche spi bez ale po czasie sie zaczyna krecic i ewidentnie czegos szuka. Daje smoka i znow śpi :)

Kaczuszka- gratuluje wagi sprzed ciazy! Ja to sie chyba nie doczekam nigdy :( Jwdzenie ograniczylam ruszam sie dyzo wiecej a waga stanela i stoi :( Na chodakowska teraz nie mam sily nawet wiec chyba do smierci bede juz grubasem :( Do wagi sprzed ciazy 12kg ;(

Inomama- super z ta randka!!! Udanego wieczoru w takim razie! Ja to tez moge pomarzyc jedynie. Tak mi zle ze soba ze sie z m ostatnio tez dogadac nie moge :( kryzys wisi na wlosku :(

Dobra koniec zali...mam pytanko do babek ktore karmia mm... Czy juz wszystkie dostalyscie okres? Ja od prawie miesiaca nie karmie piersia i ani widu ani slychu okresu... I tak sie zastanawiam po jakim czasie zaczac sie zastanawiac nad wizyta u gina... jakies pomysly/rady?

Inomama, milusia, jak piszecie o tych fajkach to tak mnie ssie... Ciągnie mnie strasznie i tylko karmienie mnie powstrzymuje, na szczęście na razie skuteczne w 100%
Milusia, ja o spacerówce jeszcze nie myślę, ale o to siadanie chciałam zapytać... Pozwalacie posiedzieć jak się podciąga? Ja mam obawy, ale on tak pragnie, że pozwalam. I nie wiem :-/

inomama to sie szykuje prawdziwa jaazdaa, po tej randce:biggrin2: Oby sie wszystko powiodlo po Twojej mysli:tak:

Milusia jak masz w spacerowce rozne opcje rozkladania wozka, to nie widze przeszkod, przeciez moze rownie dobrze byc na plasko zarowno w gondoli jak i w spacerowce, my narazie w gondoli ale dlatego ze spacerowka jest juz typowo dla siedzacych, w gondoli tez mam opcje podniesienia jej w srodku do pozycji polezacej, natomiast moj Dawid juz smigal w tym czasie w spacerowce bo byl tez bardzo ciekawy swiata podnosil sie do gory.,i wtedy wlasnie albo wozek byl rozlozony na plasko albo lekko podniesiony.

Akuku, moj to samo mowil przy starszaku, ze zaczelam podawac mm bo mi sie nie chcialo karmic, akurat wtedy mial racje, teraz sie nie poddaje i poki jest mleko karmie, sama nie zrezygnuje, chyba ,ze sytuacja mnie zmusi, np, powrot do pracy.
A ty przeciez nadal bedziesz karmic piersia tylko od cz\asu do czasu dolozysz mm, dziecko sie domaga to trzeba nakrmic porzadnie.

Anbas to sie ciesz, ze nie masz jeszcze;-)na pewno sie pojawi. A ta @ to nie ma reguly czy karmi sie piersia czy mm, kolezanka 8 mscy juz karmi piersia a dostala @ w 3 msce po porodzie.

Yoanna ja jak biore malego na rece i siadam to jego sobie tez sadzam na kolanach, staram sie podtrzymywac go zeby tak kregoslupanie obciazac, ale innej opcji nie ma on juz nie chce inaczej, tylko w takiej pozycji, na lezaco to go tylko karmie.

Milusia moj w spacerowce na płasko jeździ od 2 miesięcy a teraz czasem jak niie spi ustawiam na pol lezaco. Trzeba tylko uwazac bo sam siada i boje sie ze go zgubie bo nie przypiety jest :p

Oj mi tez chce sie palic ale nue wroce juz - taki plan :-) - po Konradzie wrocilam i bardzo zalowalam. Ciezko było znowu rzucić ale dla malucha rzucilam z dnia na dzień. Teraz juz jak zaczne to bie rzuce z powodu braku motywacji wiec nie chce zaczynać

Ostatnia edycja:
Inomama- a czemu ta dziewczyna karmiła piersia skoro ma az taki problem z przystawieniem. wiem ze trzeba sie starac i uczyc przystawiania, ale skoro az przydusza dziecko to chyba lepiej odciagnac i podac.... W kazdym razie szlachetnie postapiaś oferując własna pierś :)fajeczki? juz tyle wytrzymałaS przeciez :) Ja rzuciła jakies dwa lata temu i narazie nie ma sznas zeby wrócic ale jak widze na ulicy dziewczyny w moim wieku palace to jakas ochota mnie nachodzi... taki sentyment.A tak na marginesie jak któras chciała by rzucac to mi pomógł Tabex. spróbowałam bo sie go bierze i jednoczesnie pali i samo sie jakos odechciewa bez wysiłku.
Papagu-ja nawet nie próbuje przenosic do łożeczka w nocy . Jak odkladam obok to tak delikatnie a i tak sie czesto budzi.
Akuku- ja tez bym chciała żeby facet mógl karmić piersią, zobaczyl by jak to jest odmawiac sobie np kawy. ale z drugiej strony moja niunia miała by jesc z takiego dywanu;/ to juz wole sama karmic :)

Miałam na tel aplikacje BB potem mi przestała dzialac i usunełam, a teraz nie wiem gdzie ta sciagnać?

zapisałam sie dzis prywatnie na wizyte u pediatry bo nie podoba mi sie to odparzenie. pod brodą pachami i kolankami rozchodzi sie coraz bardziej w miejsca odsloniete.... juz nie wiem czym smarowac mam :( W przychodni jeden lekarz mowi nie sudocremem bo on wysusza a trzeba natłuszczac za kilka dni inny lekarz mowi odwrotnie. A ja czuje ze to jakies uczuleniowe bo i na raczkach sucha skóra strasznie i ogolnie sie skóra pogarsza. a pod kolankami to takie rany ze dotknac sie nie da. tak strasznie placze jak ja myje :( i trze stópkami pod kolanami co pogarsza wszystko .
A może macie jakiegos sprawdzonego lekarza w Wawie?

Kamag - ja nigdy nie mowilam, ze nie bede juz palic...tylko, ze przerwe robię - się zabezpieczyłam:) a tak serio, to ja uwielbiam palić! i już się nie mogę doczekać:) bo poki karmię to nie! aaaa i Tabex próbowałam, ale nic a nic...bo kiedys chcialam rzucić, nie że nigdy:)
A czemu laska na siłę karmi? presja rodziny głownie - niestety...co do odparzeń, to kurde nie znam lekarzy w Wawie, ale sprobuj moze Emolium posmarować? tylko Krem Specjalny, nie normalny

Anbas - beznadziejnie, jak tak bez nikogo człek jest, nie? przy Kajtku miałam tyle pomocy...a teraz? nico! niechaj kryzysu nie będzie u Was!!! ciężko się z tego wychodzi potem...i nie wiem czemu niektóre baby myślą, ze jak jest źle w związku, to trzeba sobie dziecko sprawić...przecież przy dziecku jest tyle sytuacji, które wlasnie szybciej rozwala niż zwiążą!

ja dzis robienie podejście do mych (nie)ulubionych Słowianek z cycami na Eurowizji, bo we wtorek nie ta drużyna była!

i chyba muszę znowu zacząć dawać Zdzisławie syrop na refluks...bo kazali przestać, ale od tego momentu strasznie wymiotuje...a ja nosze na sobie zapach nie za bardzo perfumowany...

reklama
Jesoooooooooo jaki mam dzisiaj ujowy dzień...
Pokłóciłam się z M, moja matka z którą nie rozmawiam i nie chcę rozmawiać domaga się żebym do niej zadzowniła i zrobiłabym to, ale nie chcę powiedzieć kilku słów za dużo, a mam już na końcu języka. Wracają mi wspomnienia jak umierał mój tata, pojawiają się pytania czy jeśli zrobilibyśmy tak a nie inaczej, podjęli jakieś dodatkowe kroki to może by żył? Echhh... i to tak już kilka dni, do tego @ mi się spóźnia... jeszcze by tego brakowało, jakbym znowu zaciążyła :baffled:

Anbas ja miałam @ 3 razy a pierwszą dostałam po 45 dniach od porodu, ja praktycznie od początku miałam problem z karmieniem piersią więc najpierw dokarmiałam MM później tylko butla.
No i znam ból tej dziewczyny, o której pisała inomama- mój cyc też giga, a dziecię me 2 kg miało, to możecie sobie wyobrazić... M mi pomagał trzymać cyca, ale mała i tak się wpieniała, ssać nie chciała, głodna była, ja prawie w depresji więc podjęliśmy decyzję o MM. Na początku sumienie mnie truło, ale teraz już lepiej się czuję. Mała ma stałe pory posiłków, dzień idzie jakoś uregulować. Ma swój rytm i jest dobrze.

Do góry