reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Akuku głos oddany:)

Ciekawe skąd oni w tych mądrych opisach biorą aż tyle umiejętności, chyba że to z naszymi dziećmi jest coś nie teges bo moja mała też większości z nich nie ma:confused:

reklama
ej, ale te umiejetnosci to maja przyjsc jak sie skok skonczy - w czasie skoku czesto regres nawet widac.
Dajmy naszym maluchom czas ;)
Mam nadzieje, ze sie nie pocieszam, bo moj tez malo w tej listy umie ;) ale za to mame wzrokiem umie szukac przebojowo, az mi serducho rosnie ;)
I zaczal wyciagac smoka z buzi i wkladac go spowrotem (przypadkiem, bo chce reke wlozyc, a smok ląduje ;)

akuku - zaglosowane

\Ja dzisiaj padam na twarz... cały dzień młody na rękach, nawet jak naleśniki robiłam... teraz pospał 5 min... padam ... a w następną niedzielę komunia starszaka - robię w domu, więc nie wiem jak uda mi się sprzątnąć i wszystko załatwić...

Milusia e tam ;p moj sam sobie pampersa zmienia ;) robi ciasta figurki a ze mowi nie potrafj to matka sobie przypisuje ;) sprzata gotuje,dokumenty wypelnia ;D gra na skrzypkach i w warcaby ;) a co ... zreszta on juz wszystko robi ;) procz tycj rzeczy co byly wypisane na czas skoku haha.

Wogle my dzis jechalismh zawiesc dzieci rano do szkoly i przedzzkola i na glownej ulicy na moscie starsza kobieta ( nie wiem czy chora na cos czy nie ) dostala ataku...cala sie trzesla z glowa odchylona do tylo...na poczatku stala potem upadla...tam 2 osoby jej pomagaly..jedna ja trzymala druga dzwinila na pogotowie ;( nie moge przesta myslec o tej kobiecie ;(

też głos oddany ;)

wszystkie nasze maluchy genialne są - a geniusze się do list nie dopasowują ;) u nas 14 tydzień i już się zaczynałam ukradkiem cieszyć, że jakaś regularność się zaczyna wkradać, a tu... :/

swoją drogą to mam nadzieję, że się córa odwracania na plecy jak najszybciej nauczy, to się skończy narzekanie, że na brzuszku kładziemy do snu.

kołysanki utulanki świetne, wreszcie nie ma mojego fałszowania :)

spokojnej nocy i zdrówka wszystkim

Dziewczyny ile spia wasze maluchy w dzień. znalazłam informacje taka :
W zależności od wieku, dziecko powinno przesypiać:
  • Do 4 tygodni – 5 godzin
  • 4 – 8 tygodni – 4 – 4,5 godziny
  • 8 – 12 tygodni – 3,5 godziny
  • 3 – 6 miesięcy – 3 godziny
  • 6 – 12 miesięcy – 2,5 – 3 godziny
  • 12 – 15 miesięcy – 2,5 godziny
  • 18 – 24 miesięcy – 2 godziny
  • 2 – 2,5 roku – 1 – 2 godziny
  • 2,5 – 3 lat do godziny
Kurcze u mnie na samych spacerach spi ze 3 godziny...;/

Witajcie

wene mam, co napisać mam tylko czasu nie mam :( przepraszam

Na szybko bo mały własnie zasnął ale spać moze raptem 10 minut ;)

U nas powoli. młody już sam sie przekręca z plecków na brzuszek ładnie ale na odwrót ni grama ;) zatem mamy wsciekliznę co chwila bo on bęc na brzuch i ryk ;) mama przekręci na plecy to po 3 minutach znów na brzuch ;) nie zostawi go już nawet na szerokiej kanapie bo potrafi sie przesuwać w bok tak ze nawet z metrowej szerokości by spadł w chwilkę. Zatem mata wylądowala na dywanie na podłodze. Chwała ze mam odkurzacz ok bo teraz odkurzanie 2 razy dziennie.
malce pozostali kochają Leo miłością chmm, prawie zabójczą ;) Kuba daje mu buziaki takie ze młody traci oddech a Kinga by go zakrywała kocykiem nawet przy 30 stopniach po czubek głowy. Oczy dookoła głowy muszę mieć ;)
W sobote chrzest. A ja nie mam w co sie ubrać :(
a a propo chrztu mam ubranko na dziewczynke do chrztu. oddam za symboliczne 10 zł plus przesyłka. Mogę wysłać zdjęcia na priv dla chętnego. Miała to ubrane przez moze 3 godziny córcia na chrzcie i tyle ;)

zaczynam sie cieszyć ze nie mam lustra w domu bo wyglądam koszmarnie. oczy podkrązone, włosy w nieładzie, zero makijażu. Matko boska a figura jak pulpet :( Jak tak dalej pójdzie to zacznę sie dziwić czemu mąz jeszcze jest ze mną. masakra. ale z drugiej strony jak wygospodarjue 20 minut dziennie na ćwiczenia to jest cud. wstaje specjalnie o 6. 30 żeby ogarnąc kuchnie, śniadanie przygotować dla dzieci i zaraz sie budzi leo. a potem już leci z górki i o 23 mam znów odrobinę wolnego ;) mam tyle czasu ze nawet nogi gole na raty - jeden dzień jedna drugi druga ;)

mój młody śpi w dzień moze ze 4 godziny w sumie. ale potrafi spać w ratach po 15 minut, plus godzina na spacerze ;) W nocy mam pobudki co 2 godziny na cyca.

załapał smoka wiec czasem w dzień wystarczy dać smoka i pogadać do czlowieka żeby był szczęsliwy.

o rany juz sie obudził.

lece. Buziaki i całusy dla Waszych maleństw.

popiszę Wam , tzn poodpisuję jak tylko znajdę koleny momencik ;)

moj czasem spi 2 godziny, a zdazylo mu sie nawet 6 przepac w dzien jak odsypial swiateczne wizyty ;)
ale srednio 3,5-4 godziny rozdzielone na 3-4 drzemki.
CZasem przespi 30 min, czasem 2 godzinki, schematu jeszcze nie rozgryzlam, ale wierze,ze jest ;)
Mysle, ze to teoretyczne rozpiski, bo kazde dziecko potrzebuje czego innego. Jeden przespi 2 x po 2 h, inny 5 x po 30 min i tez dobrze ;)

Ale moj Leos juz na spacerach spac nie chce. patrzy sobie na swiat. Lubi jak go wyciagam z wozka i oglada sobie wtedy drzewa i krzewy i smieje sie zadowolony :)

reklama
Kamag moj spi z 5 godzin a do 2 miesiecy jakos spal z 8-10 godzin ..przerwy na karmienie i przebieranie..

Teraz wstal a 7 i juz zasypia.

Nie patrz na tabelki sa dzieci co malo spia a sa tez spioszki ;)

Do góry