reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

Kaczuszka a jaki mas zdepilator bo ja w trakcie zbierania opinii...ale boje sie ze zaraz znakde mwga prpmocjw i bede muaiala go miec hahahah.

Niee teraz poczekam odczekam ;)
Ciesze sie tym mixerem jak dziecko ;)
Bede mogla teraz na Alexa urodziny go uzyc ;) dzis chyba zrobie mini muffinki czkoladowe ;) musze kilka przepisow poprobowac by nie bylo siary na urodzinach..a w tej formie na mini muffinki jeszcze nie pieklam.
Wogle jakie jedzonko na kinderbal ??
Ja mam zamiar zrobic tak ;
Mini muffinki czekoladowe
Mini muffinki jakies waniliowe moze ?? Musze poszukac jakiegos przepisu dobrego.
Ludeczki z galaretki
Ciasto marchewkowe
Pizza weze moze ??
Koreczki z owocow??
Moze parowki zawiniete w ciescie francuzkim...
Nie wiem serio bede szukac.

Dziewczyny ja osiwieje do tych urodzin bo pierwszy raz robie... mam pomyslow milion..ale musze sobie obliczyc jak z czasem itd itp...

reklama
czesc Wam , my juz w domku, sajgon okropny, tyle bagazy, czesc wypakowana a reszta czeka.

Mirkagratuluje jabluszka, moj tez dzisiaj jadl jabluszko, a tak to glownie marchewke, raz jadl kalafiora , zielony groszek, on wszystko wcina musze mu dozowac, bo pewnie wciagnalby caly sloiczek, ale daje mu po kilka lyzeczek tylko.

Michalinka witaj, my sie znamy ze staraczek, jak tam Twoja Wiktoria, 3 dni starsza od mojego Wiktorka:-)

Marika a zkim jest teraz Alan, bo ja nie jestem na biezaco , moglibyscie juz wyjsc, niech juz Laurka wraca do zdrowka.

Akuku, kaczuszka, ja mam depilator Brauna podobny, ale starszy model. I szczerze polecam, ten pewnie jeszcze lepszy niz moj, a moj jest naprawde dobry.
Dobre sa te depilatory, drogie, ale ja moj mam juz ponad 3 lata i smiga jak nowka :)

Akuku mam kielichowy kenwood ale taki fajny ze to co wpadnie pod nożyki nie tnie uzywam tylko go na koktajle no bo to sie samow ybełta a jak chciałam lód rozkruszyć waliło jakby sie stodoła orzy oknie jarała 2. bosch ręczny taki no to mam go do pesto tylko i no nie wiem bo jest tylko końcówka jak w kielichowym z nożykami doooooooopa i 3. mega multi robot zelmera hahaha ani razu go nie użyłam bo bym musiała na środku pokoju chyba cos robić wielki kombajn szatkuje sok robi sciera dupa maryna ale nie używam w piwnicy jest bo no nie praktyczny dla mnie :(

moj mały dostał marchewke w sobote zjadł no pociapał znacyz sie w niedziele pluł juz tylko nią a dzisiaj nie wiem czy dostanie bo ledwo mleko mu wciskam bo ciagle marudzi sam nie wie co chce teraz całuje sie z Zuzą ;//// achhhh amory

wiecie co ja dostałam na mikołaja depilator jestem tak szczesliwa ze go mam bo miałam zawsze taki z jednym biegiem nie wyrywał tylko ucinał no masakra i dostałam taki 6 końcówek ale używam 2 bo jakoś tak jade wszystko po kolei
Panasonic ES-ED90-P503 Nass- / Trockenepilierer (Standard): Amazon.de: Drogerie & Körperpflege

ach jo żech zapomnioł pozwole sobie wklepać tekst Diablicy, była kiedyś z Mikołajkiem u lekarza i tak została poinformowana ale to nie świadczy też że coś mimo ze gra to nie trzeba osłuchać jednak wiec lece i ja z moim śmiecho-kaszlakiem
"jesli kaszla wam dzieci.....przykladacie reke do klatki piersiowej dziecka...stoper w reke i liczycie oddechy przez 30s mnozycie to razy dwa....prawidlowy wynik to okolo 60 oddechow na minute....wiecej oznacza płytki oddech i infekcje lub juz oskrzela"

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Iwusia- powodzenia w szpitalu, żebyście dłużej nie musieli tam być

Kaczuszka- to dobrze, że tylko katarek.ja też ostatnio poszłam z Tymem do lekarza bo coś pokasływał ale usłyszałam, że może tak ma chłopak bo nic mu się nie dzieję- ciekawa diagnoza

Akuku- dobry pomysł z tymi pamperasami- zobaczę od ilu kg są 4, może to pomoże:) dzięki

Yoanna a widzisz ja ostatnio szaleję z obiadami, nawet jakiś deser często jest mały uwielbiam siedzieć w leżaczku w kuchni i patrzeć co robię, jak mu jeszcze dam powąchać nowe rzeczy to aż piszczy z zachwytu. .. ale w nocy też by tak robił.. sama nie wiem co z nim zrobić:( nie wiem co lepsze dzień czy noc:)

Marika- duuużo zdrowia, pomyśl, że lepiej jest więc już niedługo może uda Wam się wyjść:)

Do nas moja mama przyszła i wyszła z małym na spacer więc mam chwile:) ale nie chcę pójść spać choćmega niewyspana jestem bo póżniej w nocy spać nie będę mogła w sensie szybka zasypiać między jednnym drugim karmeniem...albo próbami zabawy małego:)

hej:-)

u nas kolejny dzien krzykow i piskow... młody ciagle z lapkami w buzi i gryzie wszystko co napotka na swej drodze...tylko na rekach chce byc, a i to zawsze nie pomaga...
ach...wolalabym,zeby to jakis skok rozwoowy byl niz zeby...bo dlugo tak nie damy rady z mezem...cierpliwosci nam zabraknie:-p

p.s. u nas slonce! zimno- ale słonce! to najwazniesze:tak:

Hej ho hej ho! :-)

U nas ida pierwsze zabki, ale wyczailam ze beda to trojeczki. Dziaselka czerwone w tych miejscach, paluszki tak na boczek pcha do buzki, no i slina, slina, slina litrami :-D mala pogodna, narazie odpukac bez placzu :-)

Pozdrawoam wszystkie mamusie i ich dzieciaczki, przepraszam ze tylko o sobie ale wlasnie zrobila sie pogoda i spadamy na rodzinny spacerek :-)
Buziaki!

Popatrze na te dwpilatory dzieki ;)

Pustiszi jakby ten kombajn mial miejsce stale na blacie to spoko pewnie bys uzywala ;) moj kenwood stoi na blacie wlasnie.

Dziewczyny znowu mi mleka brakuje... kur... ile bylo dobrze ?? 2 tygodnie ?? Dzis juz maly w dzien pil 70 ml i jeszcze chcial... w nocy non stop na cycu... teraz go karmolam z 2 i jesCE chcial..masakra ;( wczoraj wiwczorem te dokarmialam...co jeat nooo... ;(

reklama
Hej:) Ale długo nic nie pisałam - za to czytam na bieżąco, ale oczywiście nie ja jedna nie cierpię pisać z telefonu:-p

A z tego co pamiętam:

Inomama - dołączam do Twojego fanklubu i również czekam na książkę, kupię na pewno:) Mam nadzieję, że będzie tam jakiś wątek autobiograficzny bo tak fajnie o sobie piszesz że super mi się Twoje posty czyta:) I jeszcze Pustiszi Twoje posty straaaasznie lubię czytać, też czuję że pozytywna babeczka z Ciebie:)
Inomama z myciem TYCH miejsc robię tak, że po kupce sprawdzam czy tam się nic nie dostało więc odchylam jej wargi, a po siku jej tam nie ruszam. Z tym że ja właściwie po każdej kupie myję ją pod bieżącą wodą w umywalce więc raczej ma czyściutko, bo w ciągu dnia praktycznie każda zmiana pieluchy się tak kończy;-)
A jeśli chodzi o ten nie-kaszel to moja mała też tak ma - nie za często, niekiedy raz czy dwa razy dziennie, niekiedy z 5 ale jest. Położna mówiła że tak może być bo dziecko jeszcze nie jest w pełni rozwinięte (swoją drogą jakie to odkrywcze...) i nie ma się czym martwić o ile za często się to nie powtarza.

Akuku gratuluję zakupu - na pewno dobrze spożytkujesz nowy sprzęcik:) A z tym mlekiem nic się nie martw - sama pisałaś by myśleć pozytywnie, patrzeć na malucha jak je i przeczekać, bo się unormuje - więc i ja Ci to teraz powtarzam, za chwilę wszystko będzie w porządku:) U nas też są takie dni że mała lubi na mnie częściej wisieć:)

Magsus super, że się odezwałaś - oby było już tylko lepiej:)

Papagu
ja też w nocy małej nie odbijam. Niekiedy przewijam bo też ostatnio strasznie dużo sika i zawsze przed karmieniem (przy okazji lecę na rekord bo robię to najszybciej jak potrafię;-)) ale nad ranem (czyli około 3-4) już jej pieluchy nie ruszam.

Iwusia kciuki zaciśnięte!!!

Kaczuszka uśmiałam się z tego wybierania okularów;)

Marika również trzymam kciuki za szybkie wyjście ze szpitala, najważniejsze że widać poprawę:)

Kasia a więc oby to był skok - mój m się śmiał, że do niedawna nasza mała miała skoki ze 2 razy w tygodniu:-D

Ania gratki ząbków! Oby poszło bezboleśnie:)

A o sobie napiszę tyle:
W sobotę byliśmy na weselu, mała została z moją mamą i chyba wcale za mną nie tęskniła;) Przyjechałam raz na karmienie i ściągnąć pokarm - a trzeba było przyjechać 2 razy bo w końcu się przekonałam, co znaczy mieć cyce jak donice;-) Julka w przeciwieństwie do nas była już w nocy z soboty na niedzielę bardzo wyspana i jak my wróciliśmy przed 1 tak ona już skończyła spanie, więc może ze 2 godziny się kimnęłam i dopiero dziś nadrobiłam;)

I mam do Was dwa pytania:
1. Jak często ćwiczycie z maluchami leżenie na brzuszku? Bo my ją tak kładziemy raz dziennie, podnosi główkę super, długo wytrzymuje ale nie wiem czy to nie za rzadko?
2. Macie może jakiegoś sprzedawcę na allegro, który sprzedaje body rozpinane z przodu? Bo nie wiem kogo bardziej wkurza to przeciskanie przez główkę;-)

No to kończę, mężulindę trzeba do pracy wyprawić:) Miłego wieczorku:)

Do góry