reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

a my wczoraj zjedlismy pierwsze jabluszko !!!

papagu, ja zawsze trzymam do odbeku, nawet jak to rozbudza malego, wole posiedziec z nim potem troche dluzej, niz zeby mu sie cos stalo. Ale czytalam, ze w nocy dziecko pije duzo spokojniej, nie polyka tyle powietrza i czesto odbicie jest niepotrzebne. U nas jest, to jak go potrtzymam do mocno beknie, ale jak u ciebie moze byc inaczej :)

Magsus, ciesze sie ze u ciebie lepiej :) tez uzywam szamponu dermeny, mam tez zel, ale zapominam :/ ale mnie nic nie pomaga, mysle, czy nie sciac wlosow na krotko, beda wypadac, wiem, ale krotsze wiec mniej widoczne ;)

Hope, dom na wsi to super sprawa, ja bym i 30km dojezdzala zeby tylko miec wlasny ogrod. Moze kiedys ;)

Akuku, gratul;uje mnowego sprzetu :) teraz to dopiero zaczniesz smigac z tortami ;)

Marika, duzo sil dla cieie i zdrowka dla malej, oby ten wirus na oddziale was ominal

Anbas tort full wypas !!

Fifka, nie kurdupel tylko wczesniaki maja wlasne siatki centylowe :) ale i tak szybko dogonil rowiesnikow :)
A te kaszki to sama nie wiem czemu mi sie tak uroilo, tesciowa mi trula, ze 4 miesiace to JUZ powinien noc przesypac i mam mu dac kaszki to pospi dluzej..
W niedziele rano jakos do mnie dotarlo,z e nie JUZ, a DOPIERO ma 4 miesiace i jak potrzebuje jesc w nocy na ma do tego pelne prawo, bo to malutkie dziecko jest. I kaszko zamowione, ale nie bede mu jeszcze podawac :)
Wczoraj bylo jabluszko :) zjadl lyzeczke, reszta wypluta, ale pod koniec juz chyba zaczal zalapywac o co chodzi :) widok obledny jak uklada jezyk w rurke i otwiera buzke do lyzeczki. slodziutkie :)
Poprobujemy jeszcze jabluszko przez kilka dni, po 1-2 lyzeczki dziennie, potem spobujemy marchewke :) potem moze zmiemniaczka :) z kaszka poczekamy moze miesiac, zobaczymy.
Nie ma co sie spieszyc, teraz dostaje tak dla smaku, nie jako posilek :)

reklama
bry!

jeśli wydam książkę i jeszcze na tym zarobię, to macie u mnie wakacje gratis:) ale jesli nie i się załamię totalnie, to Wy fundujecie wakacje mi! ale deal zrobiłam....bez sensu!:)

Milusia - ze mną jak cholera wesoło jest - zapytaj mego męża, kiedy wczoraj przed kościołem musiał godzinę za stylistę robić. Oglądał spodnie, potem do tego różne bluzki, na butach wymiękł, a gdzie marynarka pytam????? i dlaczego podoba się Mu to, co jest beznadziejne pytam??? Po jakims czasie zajarzył, że najpierw należy zerknąć na moją minę. Jeśli blisko ulania jestem, to nie!!! to nie jest ładne do diaska!!!! wesoło było Mu bardzo....:)

Siva - noooooooooooooooo, to pakowanie bedzie beznadziejne...pakuje i pakuje, a nic nie ubyło do cholery! i jeszcze rowerek kupilam Laurce:) za Dzień Dziecka...za rok

Akuku - nie czepiać się mnie!!! normalną składnię posiadam! tylko słowa pragnę nadużywam....

Kaczuszka - jak rany! dobrze, ze tablet cały:) trzymam kciuki za wizytę!

Yoanna - to jeszcze ponarzekaj na dziecięcie - jutro będzie spał od 20 do 8:) to jest sprawdzone przeze mnie:)

Hope - gratki przedszkola! trudno dostać się?

Magsus - będzie dobrze! na pewno:) pisz i zaglądaj!

Papagu - kiedy Laura tylko cyca miała, to niestety też się budziła i zabawy pragnęła. Ale ja nawet kontaktu wzrokowego z Nią nie łapałam, nie gadałam, karmiłam na leżąco i bez odbijania odkładałam. A teraz, kiedy butla jest na noc - to już mało co do szczęścia trzeba:)

Mirka - pierwsze jabłka za płoty:) ja sie namierzam na kalafior z okazji skończenia 4 miesiąca:)

dzis prosiłam męża coby zapisał Laurkę do lekarza, bo gdyż katar ma i mi zaczęła kaszleć tak dziwine. Nie wiem czy to kaszel czy ....śmiech? bo zawsze kiedy jest uśmiechnięta to ten kaszel jest, tłumaczę, mówię, ze tak się normalny człowiek nie śmieje, ale Ona nic! i dalej kaszle! A do tego cipucha jakby czerwona w środku:( JAK MYJECIE TE MIEJSCA? W środku też? odchylacie wargi w znaczeniu?

Hej!
My już spakowani za chwile jedziemy do szpitala na badania 3trzymajcie dziewczyny za nas kciuki. Ja juz mam takie nerwy ahh... :(
Mamy byc około 3 dni w szpitalu oby sie nie przeciągło.

Inomama i ja zapisuje sie z małym do lekarza no jak sie brechta to samo kaszel a tak na ogół to jak sie nie brechta to nie kaszle, livzylam oddechy jak i instruowala Diablica i niby ok ale no tym nie sprawdzę :p

Akuku - ach graty za zakup ja mam 3 blendery i z żadnego zadowolona nie jestem zero pociechy :/

Fajnie ze mialyscie majowki w naturze znaczy sie biwakowo grillowo u nas zimno i padało okropna majowa

A ja czekam na chłopa jakiegoś drzwi ma naprawiać bo sie nie zamykają w salonie !!!!! Tylko od poczatku .... Bo ja chciałam i tak je zdjąć a chłop tylko sie narobi i jeszcze bardzo ze mna nie pogada ha !!!

A moj chłop pojechał po samochod niby trzeba kupic jakies kombi bo nasz malutki taki ale jak juz pojechał to mi szkoda bo 2 miesiace chleb z woda bo w lipcu do pl to mama da obiad :)

Ide do mojej małej marudy bo sie uczyć chce chodzić i łe i łe i błaga o wsparcie ...

U lekarza ok - szczęście katarek tylko - niestety nadal więc zmiana na mucofluid do nosa.
Wieczorem jeszcze gastrolog ze średniakiem :(

Inomama - ale Twój mąż cierpliwy :) mój wczoraj pojechał wybrać ze mną okulary ... przymierzam przymierzam i przymierzam, a ten też ładnie i też ładnie i jak już wybrałam to stwierdził że w tych co byłam przed chwilą lepiej... tylko że nie zajarzył że to były stare okulary w których chodzę 2 lata. No i moje "napalenie" na okulary opadło i nie kupiłam znowu. Muszę z sis pojechać ona doradzi :)

Iwusia - kciukasy trzymam

Kurcze i zapomniałam zapytać lekarza jak to z rozszerzaniem diety jest dla cycowych maluchów :baffled:

Papagu ja nie odbija i pieluchy nie zmieniam... hmmm moze zmien pieluche o 23 jak jeszcze bardziej spiacy jest..albo rozmiar pieluch zmien..moj przesikiwal w 3 a w 4 juz nid ;)

Mi dzis pierwszy raz Emil nie spsl od 4.30 do 7 ;(

Pustiszi a czemu az 3 blendery ?takie lipne sa ?

Inomama ale ja sie nie nabijam absolutnie !! Ja zachwycona jestem jak Cie czytam ;(

Iwusua trzymam mooocno kciuki !!!!!

Mirja gratuluje jabluszka.. jejku ja jeszcze 2 miesiace czekam ;) chyba Emil ostatni zasmakuje bo on jeszcze zle reaguje jak ja zjem jalafior fasolke...

Magsus zagladak czesciej... cie sie ze lepiej u Cie ;)

Marika jak tam ?

Fifja jejku kwadratowa piers ??masakra normalnie... ale niestety trzeba straty na ciele wpisac w koszta wychowywania dzieci... ja dwa razy dostalam w nos i chodzilsm z fifa..hehe

Kaczuszka a gdzie promocje nocne ??fajnie ze sie obkupilas :) ja mam sokowirowkd o ktorej zapominam..ale moje dzieci akurat glownie wode pija a owoce jedza wszystkie :)

Ja jeszcze w lozku bo odsypialam noc...

akuku w mediaexpert były :) tak dla siebie - nie dla rodzinki - najbardziej się cieszę z depilatora - bo mój poprzedni to był wiekowy i normalnie sala tortur jak go używałam, a ten śmiga :)

Helllo, hello :-)
Marika, mam nadzieję, że wirus Was ominie. Jak tam?
Akuku, tego właśnie się spodziewałam po Tobie, że już 1. wieczoru kenwoodzikowi nie przepuścisz ;-)
Hope, och jak ja bym chciała dom i sarny i inne... No nawet bez saren kawałek zieleni. Może kiedyś... Gratulacje dla Marti :-)
Magsus, super, że lepiej u Ciebie :-)
Papagu, nie wiem Ci mogłabym doradzić poza pomarudzeniem na synka - może też będzie przekorny :-) Ja też nie odbijam, bo do łóżka biorę i sobie w trakcie jedzonka oboje zasypiamy :-D Przewijam jak trzeba na szybko, ale zasypia przy piersi i tak :-)
Ale widzisz, za to dni masz fajne. U nas Szymo po nocy wyspany w dzień tylko krótkie drzemki. A w czasie aktywności sam być nie chce, więc ja w domu nie jestem w stanie zrobić prawie nic. Żyjemy sobie w chaosie. O sprzątaniu nawet nie mówię, postanowiłam się nie zadręczać. Ale takie gotowanie np. też słabo. Od tygodnia się zawzięłam na obiad codzienny, bo nie było. I jjest, choć różne cuda sie kryją pod tym pojęciem - ostatnio warzywa na patelnię z frankfuterkami :-D M. zjadł bez gadania, choć skonfudowany :-D
Kaczuszka, super, że u lekarza ok :-) Żeby katarek szybko minął &&&& i za średniaczka.
Mirka, gratuluję jabłuszka. Mnie się to rozszerzanie diety wydaje wciąż bardzo odległą sprawą.
Inomama, całkiem całkiem ten deal, tym bardziej, że wróżę sukces :-) Kciuki, coby kaszel kaszlem nie był &&&&&
Iwusia, kciuki baaardzo mocno zaciskam za Was &&&&&
Pustiszi, i za Mikiego niekaszel. Jak to z tymi oddechami ma być? Bo przegapiłam instrukcję Diablicy :-(
Dziewczyny, powiedzcie, co z siadaniem maluchów? Podciągacie, pomagacie, podtrzymujecie? Jak długo? Młody by tylko siedział (lub stał?!?), podtrzymywany oczywiście, a ja się boję mu pozwalać... I jak kładę to płacz :-/

Ostatnia edycja:
Byla lekarka, ktora prowadzi chorobe Laury. Wiecie rewelacji nie ma. Zmiany osluchowe cofaja sie, ale sa. Oczywiscie 13 dniowe leczenie Zinacefem mozna wsadzic sobie w d..e.
Liczyc kuracje Lincocinem, jest bardzo silny, mam nadzieje, ze pomoze. Dlaczego to tyle trwa.
Nowy antybiotyk mozna liczyc od 1.05, czyli do domu 8.05 najwczesniej w co watpie.
My juz 10 dni tutaj.
Noc nieprzespana, przyjmowali dziecko z zapascia, pielegniarka krzyczy jedna do drugiej, choc ratowac dziecko, bo ja nie wiem co robic. Rece opadaja. Pielegniarka grubo po 40tce i nie wie co robic. Jeszcze dyzur miala mloda lekarka.
My niewyspani, Laura mega marudna. W nocy tak bylo zimno, ze szok a co sie okazuje, w swietlicy obok bylo okno otwarte. Co za duren to zostawil.

U Laury w kupkach, od wczoraj duzo sluzu i biake grudki i takie nitkowate. Mowia ze na piersi tak moze byc, poza tym zolta. Co oznaczaja te biale grudki? Niestrawione mleczko?

HOPE moja tez krzykunka a nakarmilam przed chrztem MM to spala i spala

YOANNA to pogratulowac pieknego snu synka

PAPAGU moze podmien tylko pampka bez wycierania i kremowania. W nocy nie podnosze do odbicia. W nocy tez nie ulewa. U mnie przy cycu to odlot

MIRKKA gratki z powodu pierwszego jabluszka
A te kaszki nie koniecznie miga pomoc. U mnie starszy budzil sie bez zmian. No ale nie tyle co Laurka

INOMAMA jak juz wydasz ksiazke to ja na pewno kupie. To mowisz ze w nocy na MM ladnie spi Laurka? Moze i moja tymi pobudkani chce poprostu nosa do cycki przytknac i pociagac jak smoka ;)

IWUSIA87 trzymajcie sie, szybko minie

AKUKU ja prawie caly dzien w lozku :) tylko spac sie nie da

reklama
Marika życzę zdrówka biedulo. Ja jak byłam z jelitówką ze średniakiem w szpitalu to na sali byliśmy z dziewczynką tak na oko 10 lat i przyjmowali ją w nocy. Strasznie się denerwowałam, bo przyjechałam z mamą, która ją zostawiła i wcale nie przychodziła. Mama tylko powiedziała, że do dziecka nie ma się zbliżać ojciec bo ma zakaz sądowy no i mama miała pół twarzy w bliznach jakby poparzona była. Myślałam że padnę ze strachu bo co by zrobił ktoś gdyby ojciec przyszedł... wyobraźnia też zrobiła swoje. Tak że w szpitalach można spotkać wszystko...

Do góry