reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

NISIAO kopnij babe w cztery litery... ja wiem ze kiepsko jak sie nie ma wyboru co do lekarza,ale jak na mój gust ona normalna to nie jest,
poza tym niektóre dzieci to niejadki i ttyle

reklama
Nisiao - jak się boisz kontroli to zwyczajnie na kolejnej wizycie u niej nagraj rozmowę na telefonie, a potem jeszcze skonsultuj się z innym lekarzem, żebyś miała dowód że się starasz itd.
Jeśli masz 100% pewność że nigdy więcej do niej nie pójdziesz złóż skargę u kierownictwa przychodni. Ja po złej diagnozie lekarza tak zrobiłam i kobietę wyrzucili, tylko u nas było że ona stwierdziła jelitówkę, a my i tak od razu pojechaliśmy do szpitala i było wgłobienie jelita i zapalenie wyrostka. Gdybyśmy jej posłuchali to by średniaczek ...

Jak pytalam o zmiane mleka to mi odp że Kinga ma recyspozycje do alergii skornych i ona nie może jej zmienić mleka...
Myslalam żeby sprobowac jej dac na wlasna odpowiedzialność,ale nie mam odwagi tak czesto zmieniac jej to mleko

Nisiao toż to jakis potwor a nie lekarz..ja nie wytrzymałabym ani chwili dłuzej z takim babsztylem.

a powiedz na jakiej podstawie Kinia miala stwierdzona alergie na białko krowie, ze musi pic mleko dla alergików.
mojemu wyszlo w krwi jak mial chyba3 tygodnie i tez dokarmiany jest nutramigenem, ogolnie zwykle mleko mm jest i smaczniejsze i dzieci lepiej przybieraja na wadze.

ja bede pytav na nast szczepieniu jak dlugo ma pic ten nutramigen , czy jest jakas szansa..ze moze wrocic na normalne mm.skoro po mleku z piersiw ktorym sa zawartosci nabialu nie ma wysypki..pewnie bedziemy powtarzac badania.

dzisiaj ma byc 22st..yupii.

Marika mam nadzieje ze to zwykla jelitowka i szybko przejdzie...mojej kolezanki synek ma rotawirusa, mial pisac egzamin dla szostoklasistow i nie dal rady sie wstawic tak sie zle czuł.

nisiao a ty dostajesz recepty na to mleko? od 01 marca jest mniejsza refundacja na mleko, wczesniej placilismy za nutramigen 9.00zl teraz 15 a normalnie bez recepty kosztuje 37zl 425g.

Ostatnia edycja:
Cześć,
NIsiao - uciekaj od baby, im bardziej Ty się denerwujesz to mała to czuje i też się denerwuje..bez sensu męczyć się z babą

My też mieliśmy ropiejące oczka ale przeczytałam,żeby nakroplić swoje mleko do oczu a gdzieś po pół godzinie umyć oczy zrobiłam tak jakoś 3, 4 razy i po problemie.. a też mały nie mógł nawet oczu otworzyć a co ważne już do nas nie wrócił problem:)

Ja uciekam, umówiłam się dziś na pillling odświeżający- taki prezent na urodziny dostałam:), m zostaje z Tymkiem, ciekawe czy afera będzie:)
miłego

hej:-)

u nas poranek juz od 7 aktywny...mielismy wizyte pielegniarki srodowiskowej, maz ma dzis urodziny to rano go prezentami zaskoczylismy z synkiem, a teraz synek odsypia a ja robie liste zakupow:-) m niestety w pracy (upieklam mu serniczek dla wspolpracownikow- niech sie troche wkupi w nowe towarzystwo:-p).

w sobote impreza urodzinowa meza,za tydzien moja - wiec pracy mam w najblizszym czasie duzo:-p

dzis popoludniu porywam meza do kina, a mlody zostaje z babcia. Po kinie kolejny prezent dostanie, a wieczorem kolejny:-)

wlasnie nie miala robionych zadnych badań krwija juz pytalam czy nie mozemy zmienić mleka,ale kinia miala te wysypki,ciemieniuch tez gorzej przechodzi-wczesniej jak sie zaczynala to akurat mialam zakaz smarowania jej czykolwiek bo miala maści stosowac i akurat zaczela sie ciemieniucha i wyglada to strasznie,ale po emolium juz powoli to schodzi.tak wiec lekarka uznala że ona jest poprostu bardziej alergiczna i nie chce jej mieniać mleka coś przebąkiwala o dodaniu jakiejś mieszanki wzbogaconej ale musi sie zastanowić co i będzie dzwonić.gdyby nie jej oskarżenia i traktowniae to bym została bo widać że chce pomoc tylko że z drugiej strony po co dziecko wysylac do szpitala je nie spada z wagi jest dobrze.

Teraz jak na zlośc Kinia zjadla tylko 20ml:no:rano 90ml

oj oj

Na te ropiejące oczka to podobno sól fizjologiczna,mojej sis synek ma problem z oczkiem i osttnio byl na jakimś czyszczeniu kanalików,bo stale ma problem z ropieniem oczka.
Sylka DOSTAJe na recepte mlekowiesz że ja nawet nie wiedzialam że one jest teraz droższe wczoraj dr mi mowila(wiec myśli ze oszczędzam) mąż oprostu jedzie kupuje ja nawet nie pytalam osttnio ile już kosztuje..

reklama
Hejo hejo :-)
Ja dziś skaczę pod sufit bo mój mały niejadek zjadł dziś całe mleczko, ufff już mi ulżyło bo wczoraj to aż płakałam. Mam nadzieję, że ten problem już za nami :-)

Nisiao ja pitole co za lekarz? Ewdentnie nie chodzi jej o dziecko, tylko o to by Ci narobić problemu. Na jakiej podstawie stwierdziła, że mała ma skaze czy alergie bez badań???? O mater....

Do góry