reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

akuku fajny torcik
nisiao zmień pediatrę, jakby tak z moim średniakiem lekarka cudowała, to by cały czas był w szpitalu - jest na granicy siatki centylowej - max dochodzi do 3...
Marika zdrówka do starszaka. Ja też walczę z oczkiem. Wydaje mi się że krople nic nie dają - jutro ostatni dzień zakraplania. za 2 tygodnie mam szczepienie i wtedy ustalę z pediatrą czy nie lepiej zrobić zabieg bo szkoda maluszka. u nas czasami nawet po 2 h snu zaklejone oczko i nie może otworzyć.

a ja dzisiaj padam na pysk. masakra od 6 na nogach. razem z maluchem musiałam średniaka i starszaka zawieźć do szkoły i przedszkola, potem zakupy, krawcowa, odbiór dzieciaków, obiad, lekcje, sprzątanie, położenie 3 rozrabiaków i mam dość.... M znowu w delegacji :(

Kurcze dziewczyny dosłownie marzę o coca - coli albo pepsi, chociaż głupia woda gazowana....:ninja2:
a piła któraś sok pomarańczowy - można jak karmię?

reklama
kaczuszka mozesz sprobowac sok jak nie uczuli to pic mozesz... tutaj w uk mozna caly czas wszystko nawet cole hehe.

ja po skalpelu i troche kilera zrobilam na poczatku...tak wiec narazie wprowadzam do skalpela trucht i pajace... moze jeszcze wyskoki... rowerek bym sobie poszukala...bonzawsze moge pol godzinki dodatkowo ;)
jak to jest ze nie moge sie zabrac za cwiczenia a po czuje sie jak nowo narodzona ;)

Marika zdrowka dla synka, jejku akueprat teraz musialo go to cholerstwo zlapac...moze cos zjadl ?? moze w przedszkolu ??

fajnie ze wam sie tort podoba ;)
mam kolejny pomysl na torta ale wtedy zamiast chudnac zaczne tyc...amlubie to robic wiec chyba jedyna opcja robic to zarobkowo bo wtedy kasa bedzie sie odkladac na koncie a nie kilogramy na mnie hehe.

Przy karmieniu mozna wszystko tylko trzeba obserwowac. Jedne mamy karmiace noga jesc praktycznie wszystko, inne praktycznie nic. Nie kazde dziecko ma uczukenia, nie kazde dziecko ma kolki. Laura miala okropne. 3 godziny placzu pod rzad. Praktycznie nic nie spala tylko plakala przez brzuszek to i dieta scisla.

Starszak wymiotowal do 1:00. 10 czy 11 razy juz rachube stracilam. Nie mial czym to woda, ktora popijal. Jedna luzna kupa tez byla. Mam nadzieje ze to nie wirusowka.
A ja zmeczona bieganiem do niego. No i jeszcze Laura. Zaraz sprobuje jeszcze pospac jak Laura zasnie

AKUKU sliczny ten tort

Ktoś mi dzieciaka podmienil ????? Wlasnie karmie smyka który zasnął o 21 i dopiero wstał aż temp sprawdziłam mu czy sie nie zaraził szok

Akuku tort rewelacja masz talent.:tak:

Wzoraj na wizycie wyglądało to tak,że mala została zważona waży 5200g w ciągu tyg rzybrała tym razem 150g a w poprzednim tyg 200g.

Pani doktor liczy sumuje ile ważyla przy porodzie(4090g) i wyliczyła,że ma 10% niedowagi.
Morfologia wyszła ogolna ok ,ale było robione białko i jest niższe trochę co świadczy o niedożywieniu-tak to pani doktor powiedziała.

Kinia je na dzień 575 ml mleko modyfikowne,czasem 600ml ale to sporadycznie.Widze że je wiecej wszystko postepuje stopniowo,powoli.
Pediatra od poczatku traktuje mnie jak głupkazaluje że juz wtedy nie mienilam lekarza.

Kinia miala kaszelek caly czas mowilam jej o kaszelk itp nic nie było,ale mnie to nie dawalo spokoju to lekarka na kolejnej wizycie że pierwsze slyszy ,że ja mowie jej o kaszelku.wkurzylm się i w weekend pojechalam do lekrki innej prywatnie i wsystko ok.

Potem jak przepisywala mi mleko bebilon pepti powiedsiala że narazie z tych kropel mam zrezygnować Bio Gaia a za jakiś czas ona zaprzecza,że nic takiego nie mowila że mam podawać.
Ja torozumie że ma dużo pacjentow,ale ona najzwyczajniej w świecie traktuje mnie jak glupią.

O tej wysypce już Wam pisalam.
Przed ostatnio jak wazyla Kinie to w pampersie itp ale potem gadala i gadala i zaomniala jaka waga,ja już małą ubierałam i byla w body,to wziela jeszcze Kinie raz na wage.Ostatnio jak byla wazona pielegniarka sie pytala jak ważyć jak byla wazona i że w body można,wiec wczoraj też ja zostawiłam w body a lekarka na mnie,że co ja robię,że ona nigdy tak nie waży dziecka w ubraniu tzn w body,ja na to ze kiedyś wazyla ją tak a ona do mnie,,Pani O prosze tak nie klamać ja nigdy tak nie waże dzieci.no i było to sluhac w poczekalni bo tesciowa czekala na mnie.

Ona na to że mala xle przybiera,dlaczego tak się dzieje.
Posiew dziś bedzie powtornie oddawany bo ostatnio wybik byl bledny.
Wszystko trwa,bo ja nie mam tak że zaraz na drugi dzien moge to zawieźć itpwszystko zależy od tego czy ktoś zostanie z dzieckiem.

A pediatra,,nie dość że dziecko ma ciemieniuche to jeszcze pani badan jeszcze nie powtorzyla(a minelo od tego 1 dzien jak nie powtorzylam)dziecko xle przybiera,przecież noworotki jedzą tak chętnie przecież to jest niemożliwe.
Niech się pani nie obrazi,ale ja mam swoje lata stażu w pracy i wiem ,ze czasem rodzice okłamują lekarzy.
Ja to rozumie ,że sytuacja ekonomiczna rodziców bywa różna,ja też miałam kiedyś ciężko,ale wie pani.....-cisza i wtedy ja jej odp,że sugeruje mi że ja oszczedam na mleku dla dziecka a pediatra na to,że tak wŁASNIE myśli,że pewnie robię jej mieszanki wodniste itp.

To było dla mnie jak strzał w pysk,ale spodziewalam się że ona mnie o to posądza,bo tak się zachowuje wobec mnie,że wszsytko nie tak robię.
Chodze co tydzien bo chce obra dziecka,przecież nie glodzilabym dziecka celowo,wogle daje mieszanke tak jak zaleca producent 3 miarki na 90ml i nawet pisze na NUTRAMIGENIE,ŻE dawać plaskie to pediatra zalecila dawać lekko z gorką.

Pediatra powiedziala,że może już wyslać Kinie do szpitala,żeby tam bylaby karmiona i monitorowana ile ona je,ale z drugiej strony ona nie chce jej narażać na zapalenia płuc rotawirusy itp poza tym dla dziecka szpital to jesdnak trauma,ale daje mi tydzień czasu do nastepnej srody jak nie będzie przybierać,kieruje ją do szpitala.
Ją nie interesuje czy ja sie obraam czy nie ona chce dobra dziecka,ja na to że w moim interesie tym bardziej leży dobro dziecka mojego.

Boje się,wiecie że ona naśle mi jakas kontrole czy cos że ja sie źle dzieckiem opiekuje,ona wysyla na badania i to jest dobre,ok ale przy tym wszystkim grozi tym szpitalem i wylicza że malo waży,że sugeruje że to moja wina że ja ja oszukuje.

Ja od ur Kingi prowadze zapiski ile zjada,pokazalam jej ostatnio to może nawet nie wierzy,że ja to tak sumiennie prowadze.

Caly dzien prawie przeryczalam poszlam spac dopiero o 3ciej z potwornym bolem glowy,dzis pobralam mocz i będzie oddany posiew teraz nie wiem czy iść na ta kontrolę w środe czy juz do innego lekarza,tak bym zostala gdyby ona nie postepowala tak...podchodi do mnie jak do wyrodnej matki,robi z nas patoli a ja na prawde robie wszystko żeby jadla wiecej.Może przy krieniu piersią jest inaczej niż mm,ale generalnie pediatra mowi że jest nie ciekawie.

NISIAO zmien lekarza. Nawet i takiego z dojazdem do niego. Bedziesz sie umawiac w takie dni i godziny kiedy ktos cie moze zawiezc. Dziewczyno ty zlapiesz dola psychicznego. Tak nie moze byc. A moze jakis gastrolog powinien ja obejrzec.
Naprawde zmien lekarza bo sie wykonczysz

dokładnie - ja bym zmieniła lekarza, poradziła się, bo może ta mieszanka mm jej nie pasuje i dlatego gorzej wchłania? po drugie takie insynuacje to ja bym nie darowała, tylko kurcze jak jest jakaś psychiczna i faktycznie może kogoś nasłać np opiekę społeczną.... ja bym już nie poszła - szkoda nerwów - zrób badania, z wynikami jedź do innego lekarza i na spokojnie wszystko omów i nie denerwuj się. Dzieci różnie przybierają, a jak u Ciebie z kupkami - czy wszystko jest ok, nie ma śluzu, krwi itd?

Nisiao zmieniaj lekarza ta baba to starej daty psycholka nauczona dawnych metod dziecko ma jeść i juz... ??? Zmieniaj bo szkoda żebyś tak płakała a przepajasz czymś ?

ja sie tego obawiam że nasle opiekę spoleczną a kurde naprawde wszystko sie kupuje daje normalnie jeść itd,nie przepajam bo pediatra powiedziała,że jak ona nie zjada tyle mleka co trzeba.
Jak porownywala przyrost wagi to wywnioskowala,że na bebilonie pepti miala najlepszy przyrostto po cholere zmieniala na Nutramigen,ja juz sama jej mowie moze to mleko jej nie pasuje,choc na bebilonie pepti tezKinia sie odwracala od butelki i tak krecila co ma czasem do dziś,jakby zaraz chciala uciec z kolan tak się wykreca zasem od butelki potem prycha i placz..
Ja sie boje że jak się tez wypisze to i tak nasle na mnie kontrole...

reklama
a niech nasyła niczego sie nie boj bo to Ty możesz ją pogrążyć... właśnie pytam o to przepajanie bo mi tak na aptamilu młody szwankował z piciem jak wypijał 100 tak ten aptamil 50-70 to góra a raz dawałam herbatę wode obojętnie to wypijał 50 -70 nastepne (czyli jednak miał miejsce) i mleko okazało sie za ciezkie i nie jadł tak.... ;/ zmieniłam na hippa i normalnie od razu przy 2 czy 3 butelce zaczął wypijac 100-120 ------ czy ona musi sie bronić krzywdząc Ciebie ??

Do góry