reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Papagu moj max 2 godziny czasem 2.5 akywnosci ma. A pitem znowu spj. Widocznie otrzebuje . Nje martw sie na zapas ;)

Ja zrobilam juz rybke po greckh zaraz bedziemy jesc ;) no i tort robie ... jak sie uda to zdjecie wsatwie ;)
Widzicie moje dzieci ladnie spia a ja niewyspana chodze..wczoraj do 00.30 prasowalam..potem usnac nie moglam bo patrzylam na Emilka jak sobie slodko spal.. hehe

Teraz mi sie spac chce ale mam duzo roboty .;) m dzis zlozyl lozeczo Victora I Viki wraca na dol pietrowego lozka. Wczesniej myslelismy ze moja mama przyleci..ale jednak nie. Wiec robimy im wiecej miejsca w pokoju ;)

Dobra zmykam do pozniej.

reklama
Akuku jej kobieto gdzie Ty znajdujesz siłę na to wszystko?!

Fifka zdrówka dla maluszków :* my niestety też chorzy, oby Zosia nie złapała od nas :(

ja prasuję ubrania ZOsi i bede prasować bo uważam że nie wyprasowane są takie nie delikatne :p Ja sobie prasuje tylko piżamy żeby były mięciutkie :p

Fifka super , ze Kondradek nie ma nic powaznego.
Co do kupek, to moj rozne robi i wodniste i geste takie papkowate.
Fifka jak serek to znaczy ze pokarm zostal przetrawiony a jak ulewa sie mlekiem to jeszcze nie.
Moj tez duzo ulewal, do tej pory sie zdarza ze chlusnie, ale ogolnei jest duza poprawa i raczej ajk ulewa to juz taka serwatka

Anbas zrob jak pisze milusia zacznij w 5 mscu, bedzie po srodku :biggrin2:

Mirka moj juz 3 tydzien na 3 Dada.

Akuk, torcik z jakiejs okazji pieczesz , czy bez..a moze na prima aprilis?? Ja probowalam dzis mojego T nabrac , wstalam i zaczelam krzyczec , szybko,szybko wstawaj juz 8.00, (na 8.00 majajuz byc wszkole), wstal , patrzy a tu 7.00 udalo mi sie:-)
Ryba po grecku pychotka:-)
Ja dzisiaj tez sporo zrobilam wysprzatalm cale mieszkanko, wyprasowalam, pranie zrobilam, obiad barszcz ukrainski i kluski slaskie z miesem zrobilam, muffinki upieklam.

Monika teraz jakis wirus chybaszleje, bo ja przez weekend tez sie zle czulam, Wiktorek mial katarek, w sumie jeszcze od czasu do czasu sciagam mu gile aspiaratorem, moj T tak samo, pil gripex.
Z|drowka dla Was.

Witam 1 kwietnia :)
Jakie żarciki zrobiliście swoim bliskim?
Ja mojego M tak wkręciłam, że myślałam, że ze śmiechu to się posr... :-D
Wyjęłam test ciążowy, który mam schowany na pamiątkę no i budzę M, mówię wstawaj bo mamy jechać na ten bilans a jeszcze muszę Ci powiedzieć coś bardzo ważnego, więc on pyta co to takiego i mu opowiadam, że wczoraj jak byłam w aptece po mleko to przy okazji kupiłam sobie test, bo mi się okres spóźnia, a ten oczy otworzył od razu jak 5zł hehe, ja mu ten test pokazuje a ten do mnie ALE JAJA i się cieszy :D ja w śmiech, płakać mi się chce a on myśli, że ja ze szczęścia :-D haha i liczy kwiecien, maj, czerwiec itd, i mówi "znowu zimowe?" ja na to no, a on znowu ALE JAJA :-D i taki szczęsliwy biedaczek :-D,no to ja mu mówię, że muszę mu jeszcze coś powiedzieć, że to prima aprilis :-D tak się uśmialiśmy, ja w trakcie tego żartu to normalnie płakałam ze smiechu, a jego to dodatkowo zmyliło :-D

Tak poza tym to mieliśmy dzisiaj bilans na 3 miesiące, z małą wszystko oki, waży już 5640g (waga urodzeniowa 2380) a mierzy 59cm (urodziła się mając 46 cm), pielęgniarka ją pomierzyła i powiedziała, że każdy pomiar jest na 25 centylu, że jest proporcjonalna i że jest ok. Położyła ją na leżance i łapię ją za rączki co by sprawdzić czy mała się dżwignie, a Natalka fik i siedzi :-D powiedziała, że rozwija się prawidłowo, podpowiedziała jak i kiedy wprowadzać nowe smaki, dała książeczkę o tym no i następny bilnas na 8 miesięcy :-)

Fifka zdrówka dla Konradka! i Adrianka co by nie złapało :-)
Papagu moja tez tak ma, że wcześniej była bardziej aktywna, a teraz co godz, półtorej to ucina sobie drzemki, takie max 20 minutowe, potem budzi się, bawi, jak pora jedzenia to zje i jak zmęczy się to znowu śpi. Koło 22 już zasypia na noc :-)
Inomama viberek to super sprawa :-) tez korzystam bardzo często :-)

Ja nie prasuję ciuszków dla małej, tylko 1 partię przeprasowałam a potem już nie, zresztą naszych ciuchów też nie prasuję, jak się dobrze wytrzepie a potem złoży to wyglądają ok.

Nie wiem jeszcze co komu miałam odpisać. W ogóle to czerep mnie dziś tak napitala, że aż mi niedobrze, dosyć często tak mam, echhh

luFifka mam nadzieję ze u Konrada to nic poważnego, no i młodszy sie nie zarazi. no to oby sie nie rozwinęlo. a skad te plesniawki sie pojawily?a u mnie kupa, tzn nie u mnie:)tylko u malego bardzo sie zmienila i tez nie wiem dlaczego, stala sie taka bbbbbardzo gęsta

Sylka ja tez prasuję, ale bardzo tego nie lubie, i znowu mam mala stertę i jutro chyba jak maly zasnie w ciagu dnia to poprasuje

u nas ze spaniem w ciagu dnia nie ma zadnego problemu, za to w nocy jest koszmarnie

Inomama no faktycznie jak to już za tydzień pierwsze owoce, no i wlasnie mialam doniesc po 9 dniach wreszcie nadeszla kupa:)) kamień z serca mi spadl, ale jutro bede u pediatry na szczepieniu to musze o to zapytac, bo moze ja powinnam jakies specjalne herbatki pic zeby mu pomoc. no i gratuluje snu maleństwa, niech sobie dalej spokojnie spi

Mirka gratuluję obrotu, nawet jezeli to tylko przypadek:), mojemu daleko do tego, on wogole jest malo zainteresowany zabawkami, najbardziej lubi rozmawiac a to bardziej wychodzi leżac na plecach, niestety:(. my tez 3 używamy, chociaz z firmy Pampers są chyba wieksze i koncze jeszcze 2 i tez sa dobre, ale ze mam juz zakupione 3 z BellaHappy to tych uzywam. ale sa gorsze niz Pampersy wiec nastepnym razem kupię juz Pampersy

Papagu moj Antek bardzo dużo spi i w dzień co godzinę lub połtorej musi zrobic sobie nawet chwilowa drzemkę regeneracyjną:)

Monika zdrówka. ja prasuję wszystkie ubranka małych i to nie ze wzgledu na miękkość ale kiedys przeczytalam w jakims artykule ze w ten sposob zabija sie jakies tam bakterie czy inne świństwa i w ten sposob zabezpiecza skore maleństwa, ale ile w tym prawdy to nie wiem

u nas też mały ma jakis katarek i tak sie zastanawiam czy mi go jutro zaszczepią. a dzisiaj moje starsze dziecko zwymiotowalo podczas podrozy samochodem i cale auto czuc wymiocinami, fotelik rozebrany na czesci pierwsze wlasnie sie wyprał, podobnie ubrania, a ona taka biedna byla, cal brudna od stop do glow

Ania gratuluje malego siłacza, no i udanego żartu

Cześć mamuśki :-) dzień już minął, trochę zmęczona jestem. przeczytałam pracę licencjacką męża poprawiałam błędy wszystkie.
Jak wasze maluchy z ząbkowaniem? Bo mój coś się ślinić zaczął i jakiś marudny... Nie za wcześnie?

ANiaa no to wkrecilas meza, dobrze, ze tak zareagowal hehe.
Ja wczoraj ogldalam an polsat cafe program Porody i sie poryczalam ,jakos tak mi sie wszystko przypomnialo sprzed 3 mscy:-) Nati mała siłaczka,pokazala ladnie pani pielegniarce jaka silna dziewuszka:-)

Donka mi kiedys o tym samym mowila tesciowa o tym zeby prasowac bo pod wplywem wysokiej temperatury gina te bakterie , ktore jeszcze sie zachowaly. I tak mi to utkwilo w pamieci.

Caro ja slyszalam o pierwszych zabkach ale w wieku 4 mscy, a u mlodszych to chyba za wczesnie.

Caro moja też się ślini i piąstki smaczniejsze niż mleczko, ale na ząbki jeszcze za wcześnie :-)

Sylka mi się ostatnio zatęskniło za ciążą, jak widzę kobiety z brzuszkiem to taka zazdrość we mnie się budzi, ale taka pozytywna :-) a później jej współczuję i porodu i pierwszych trudnych dni hihi :-D

Moja mała właśnie sobie usypia podczas gdy ma czkawkę :-D

Cześć kobietki.
Oj ale dawno mnie nie było,jk ja to nadrobie...
Wreszcie mam dostęp do netu a w tel mi cos nie idzie i tak mnie nie bylo ladne pare tyg,chyba dwa albo 3 tyg.

reklama
No nisiao wszystkie zesmy sie matwily czy z tobba i malenstwem ok... I jak tam lepiej jyz z jedzonkiem?

Ania- zarcik wyborny !!!! Ale sie uhahalam :)

Co do zabkow to nie ma chyba okresu ze jest za wczesnie :) Kuba moj mial 3.5 mies a od znajomej dzicior urodzil sie z wychodzaca jedynka!!! :)

Moja Emula spi w dzien roznie. Bywaja dni ze spi przez 3 godz potem godzinka aktywnosci i kolejne 3 godz snu. A dzis np. Spala ze 4 razy po max 20 min. U nas nie ma w dzien reguly. A nocki bez zmian ;) Sluza do spania ;)

Do góry