reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Papagu moj max 2 godziny czasem 2.5 akywnosci ma. A pitem znowu spj. Widocznie otrzebuje . Nje martw sie na zapas ;)

Ja zrobilam juz rybke po greckh zaraz bedziemy jesc ;) no i tort robie ... jak sie uda to zdjecie wsatwie ;)
Widzicie moje dzieci ladnie spia a ja niewyspana chodze..wczoraj do 00.30 prasowalam..potem usnac nie moglam bo patrzylam na Emilka jak sobie slodko spal.. hehe

Teraz mi sie spac chce ale mam duzo roboty .;) m dzis zlozyl lozeczo Victora I Viki wraca na dol pietrowego lozka. Wczesniej myslelismy ze moja mama przyleci..ale jednak nie. Wiec robimy im wiecej miejsca w pokoju ;)

Dobra zmykam do pozniej.

reklama
Akuku jej kobieto gdzie Ty znajdujesz siłę na to wszystko?!

Fifka zdrówka dla maluszków :* my niestety też chorzy, oby Zosia nie złapała od nas :(

ja prasuję ubrania ZOsi i bede prasować bo uważam że nie wyprasowane są takie nie delikatne :p Ja sobie prasuje tylko piżamy żeby były mięciutkie :p

Fifka super , ze Kondradek nie ma nic powaznego.
Co do kupek, to moj rozne robi i wodniste i geste takie papkowate.
Fifka jak serek to znaczy ze pokarm zostal przetrawiony a jak ulewa sie mlekiem to jeszcze nie.
Moj tez duzo ulewal, do tej pory sie zdarza ze chlusnie, ale ogolnei jest duza poprawa i raczej ajk ulewa to juz taka serwatka

Anbas zrob jak pisze milusia zacznij w 5 mscu, bedzie po srodku :biggrin2:

Mirka moj juz 3 tydzien na 3 Dada.

Akuk, torcik z jakiejs okazji pieczesz , czy bez..a moze na prima aprilis?? Ja probowalam dzis mojego T nabrac , wstalam i zaczelam krzyczec , szybko,szybko wstawaj juz 8.00, (na 8.00 majajuz byc wszkole), wstal , patrzy a tu 7.00 udalo mi sie:-)
Ryba po grecku pychotka:-)
Ja dzisiaj tez sporo zrobilam wysprzatalm cale mieszkanko, wyprasowalam, pranie zrobilam, obiad barszcz ukrainski i kluski slaskie z miesem zrobilam, muffinki upieklam.

Monika teraz jakis wirus chybaszleje, bo ja przez weekend tez sie zle czulam, Wiktorek mial katarek, w sumie jeszcze od czasu do czasu sciagam mu gile aspiaratorem, moj T tak samo, pil gripex.
Z|drowka dla Was.

Witam 1 kwietnia :)
Jakie żarciki zrobiliście swoim bliskim?
Ja mojego M tak wkręciłam, że myślałam, że ze śmiechu to się posr... :-D
Wyjęłam test ciążowy, który mam schowany na pamiątkę no i budzę M, mówię wstawaj bo mamy jechać na ten bilans a jeszcze muszę Ci powiedzieć coś bardzo ważnego, więc on pyta co to takiego i mu opowiadam, że wczoraj jak byłam w aptece po mleko to przy okazji kupiłam sobie test, bo mi się okres spóźnia, a ten oczy otworzył od razu jak 5zł hehe, ja mu ten test pokazuje a ten do mnie ALE JAJA i się cieszy :D ja w śmiech, płakać mi się chce a on myśli, że ja ze szczęścia :-D haha i liczy kwiecien, maj, czerwiec itd, i mówi "znowu zimowe?" ja na to no, a on znowu ALE JAJA :-D i taki szczęsliwy biedaczek :-D,no to ja mu mówię, że muszę mu jeszcze coś powiedzieć, że to prima aprilis :-D tak się uśmialiśmy, ja w trakcie tego żartu to normalnie płakałam ze smiechu, a jego to dodatkowo zmyliło :-D

Tak poza tym to mieliśmy dzisiaj bilans na 3 miesiące, z małą wszystko oki, waży już 5640g (waga urodzeniowa 2380) a mierzy 59cm (urodziła się mając 46 cm), pielęgniarka ją pomierzyła i powiedziała, że każdy pomiar jest na 25 centylu, że jest proporcjonalna i że jest ok. Położyła ją na leżance i łapię ją za rączki co by sprawdzić czy mała się dżwignie, a Natalka fik i siedzi :-D powiedziała, że rozwija się prawidłowo, podpowiedziała jak i kiedy wprowadzać nowe smaki, dała książeczkę o tym no i następny bilnas na 8 miesięcy :-)

Fifka zdrówka dla Konradka! i Adrianka co by nie złapało :-)
Papagu moja tez tak ma, że wcześniej była bardziej aktywna, a teraz co godz, półtorej to ucina sobie drzemki, takie max 20 minutowe, potem budzi się, bawi, jak pora jedzenia to zje i jak zmęczy się to znowu śpi. Koło 22 już zasypia na noc :-)
Inomama viberek to super sprawa :-) tez korzystam bardzo często :-)

Ja nie prasuję ciuszków dla małej, tylko 1 partię przeprasowałam a potem już nie, zresztą naszych ciuchów też nie prasuję, jak się dobrze wytrzepie a potem złoży to wyglądają ok.

Nie wiem jeszcze co komu miałam odpisać. W ogóle to czerep mnie dziś tak napitala, że aż mi niedobrze, dosyć często tak mam, echhh

luFifka mam nadzieję ze u Konrada to nic poważnego, no i młodszy sie nie zarazi. no to oby sie nie rozwinęlo. a skad te plesniawki sie pojawily?a u mnie kupa, tzn nie u mnie:)tylko u malego bardzo sie zmienila i tez nie wiem dlaczego, stala sie taka bbbbbardzo gęsta

Sylka ja tez prasuję, ale bardzo tego nie lubie, i znowu mam mala stertę i jutro chyba jak maly zasnie w ciagu dnia to poprasuje

u nas ze spaniem w ciagu dnia nie ma zadnego problemu, za to w nocy jest koszmarnie

Inomama no faktycznie jak to już za tydzień pierwsze owoce, no i wlasnie mialam doniesc po 9 dniach wreszcie nadeszla kupa:)) kamień z serca mi spadl, ale jutro bede u pediatry na szczepieniu to musze o to zapytac, bo moze ja powinnam jakies specjalne herbatki pic zeby mu pomoc. no i gratuluje snu maleństwa, niech sobie dalej spokojnie spi

Mirka gratuluję obrotu, nawet jezeli to tylko przypadek:), mojemu daleko do tego, on wogole jest malo zainteresowany zabawkami, najbardziej lubi rozmawiac a to bardziej wychodzi leżac na plecach, niestety:(. my tez 3 używamy, chociaz z firmy Pampers są chyba wieksze i koncze jeszcze 2 i tez sa dobre, ale ze mam juz zakupione 3 z BellaHappy to tych uzywam. ale sa gorsze niz Pampersy wiec nastepnym razem kupię juz Pampersy

Papagu moj Antek bardzo dużo spi i w dzień co godzinę lub połtorej musi zrobic sobie nawet chwilowa drzemkę regeneracyjną:)

Monika zdrówka. ja prasuję wszystkie ubranka małych i to nie ze wzgledu na miękkość ale kiedys przeczytalam w jakims artykule ze w ten sposob zabija sie jakies tam bakterie czy inne świństwa i w ten sposob zabezpiecza skore maleństwa, ale ile w tym prawdy to nie wiem

u nas też mały ma jakis katarek i tak sie zastanawiam czy mi go jutro zaszczepią. a dzisiaj moje starsze dziecko zwymiotowalo podczas podrozy samochodem i cale auto czuc wymiocinami, fotelik rozebrany na czesci pierwsze wlasnie sie wyprał, podobnie ubrania, a ona taka biedna byla, cal brudna od stop do glow

Ania gratuluje malego siłacza, no i udanego żartu

Cześć mamuśki :-) dzień już minął, trochę zmęczona jestem. przeczytałam pracę licencjacką męża poprawiałam błędy wszystkie.
Jak wasze maluchy z ząbkowaniem? Bo mój coś się ślinić zaczął i jakiś marudny... Nie za wcześnie?

ANiaa no to wkrecilas meza, dobrze, ze tak zareagowal hehe.
Ja wczoraj ogldalam an polsat cafe program Porody i sie poryczalam ,jakos tak mi sie wszystko przypomnialo sprzed 3 mscy:-) Nati mała siłaczka,pokazala ladnie pani pielegniarce jaka silna dziewuszka:-)

Donka mi kiedys o tym samym mowila tesciowa o tym zeby prasowac bo pod wplywem wysokiej temperatury gina te bakterie , ktore jeszcze sie zachowaly. I tak mi to utkwilo w pamieci.

Caro ja slyszalam o pierwszych zabkach ale w wieku 4 mscy, a u mlodszych to chyba za wczesnie.

Caro moja też się ślini i piąstki smaczniejsze niż mleczko, ale na ząbki jeszcze za wcześnie :-)

Sylka mi się ostatnio zatęskniło za ciążą, jak widzę kobiety z brzuszkiem to taka zazdrość we mnie się budzi, ale taka pozytywna :-) a później jej współczuję i porodu i pierwszych trudnych dni hihi :-D

Moja mała właśnie sobie usypia podczas gdy ma czkawkę :-D

Cześć kobietki.
Oj ale dawno mnie nie było,jk ja to nadrobie...
Wreszcie mam dostęp do netu a w tel mi cos nie idzie i tak mnie nie bylo ladne pare tyg,chyba dwa albo 3 tyg.

reklama
No nisiao wszystkie zesmy sie matwily czy z tobba i malenstwem ok... I jak tam lepiej jyz z jedzonkiem?

Ania- zarcik wyborny !!!! Ale sie uhahalam :)

Co do zabkow to nie ma chyba okresu ze jest za wczesnie :) Kuba moj mial 3.5 mies a od znajomej dzicior urodzil sie z wychodzaca jedynka!!! :)

Moja Emula spi w dzien roznie. Bywaja dni ze spi przez 3 godz potem godzinka aktywnosci i kolejne 3 godz snu. A dzis np. Spala ze 4 razy po max 20 min. U nas nie ma w dzien reguly. A nocki bez zmian ;) Sluza do spania ;)

Do góry