reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

hej dziewczyny

wreszcie was nadrobilam bo 2 dni bylam poza kompem:), intensywnie cwiczymy podnoszenie glowy z maluszkiem i powiem wam ze jest troszke lepiej, potrafi sam niekiedy juz podniesc i chwile potrzymac, tak sie ciesze chociaz wiem ze to dopiero poczatek ciezkiej drogi

Pustiszi fajnie pomyslane z tym telefonem, u mnie by sie nie sprawdzilo bo niestety moj maly bez mamusi albo kogos kolo siebie nie posiedzi w lozeczku. a co do bylej twojego m to wszystko juz zostalo powiedziane i nic nowego nie wymysle

Akuku mialam ciarki jak przeczytalam o tym koszmarze na zakupach. boze ja tez zawsze sie boje ze oliwka gdzies mi wsiaknie miedzy towarami i zawsze tak kurczowo ja trzymam. chociaz weim ze to moze byc moment

Fifka to juz zabki? ja tez jakis czas myslalam ze antkowi ida bo strasznie sie slinil i wciaskal piastki, ale teraz mu to przeszlo wiec chyba zabek sie cofnał:)

Siva a ty te tableki bierzesz juz dlatego zeby sie zabezpieczyc, czy zeby nie krwawic bo jakos sie pogubilam

Anbas trudno mi poweidziec czy powinnac wybudzac, czy na spiocha dawac jedzenie, ja nie mam tego problemu bo u mnie regularne co 2.5-3 godziny jedzenie

antek nie robi juz kupy 8 dzień, zaczynam schizowac

reklama
Anbas ja wlasnie ni ekarmie w nocy bo jak sie dziecko przyzwyczaji to pozniej ciezko odzwyczaic.. sama sie nie da zaglodzi ;)

Dona, biorę żeby się zabezpieczyć. Teoretycznie przy nich nie powinno być wogóle krwawienia, a plamienia to tzw. objawy niepożądane. A ja po tyg stosowania dostałam obfite krwawienie, które trwało tydzień, tydzień był spokój i dziś znów się zaczęło plamienie. Jak jutro okaże się, że znowu będzie krwawienie, to dzwonię do gina.

hej:-)

u nas kolejny dzien w biegu... od rana porzadki w domu- juz na swieta sprzatam. na dodatek urodziny m niedlugo, pozniej zaraz moje wiec za porzadki zabralam sie z wyprzedzeniem...
i przy porzadkach ....brrr.....wielki, okropny pajak sie pokazał...myslalam,ze zawalu dostane (juz 4 w przeciagu 2 dni:wściekła/y:).

Areczek sobie spi, mąż odkurza- życ nie umierac:-)

10 dni skalpela :) ciesze sie ze juz albo dopiero tyle wyrwalam ;) podobno po 21 dniach czlowiek sie przyzwyzaja I nie musi sie zmuszac..choc ja juz az tak sie nie zmuszam..choc nie raz w ciagu yreningu mam ohote przerwac..ale jak wytrwam caly jetem mega szzesliwa..takze ide pod prysznic I spac z usmiechem na twarzy ;)

Witam
Bylam z Laura znow u okulistki. Ostatnie 2 dni bardzo mocno oko ropialo. Nic nam nie dala. Mowila aby madowac kanalik lzowy. Za 2 msce do kontroli. Jak kanalik nie odetka sie to da skierowanie na zabieg. Czy u kogos jest podobnie?

Kochane ja tylko na chwilę...

U nas sajgon... Konrad chory... prxed chwila mial 39 stopi goraczki... jutro rano lekarz...

Modlę się zeby Adrian bie zlapal nic od brata... no i ja... :( bo teraz martwię sieci ze ta gorączka ostatnio to zeby czy tez jakies poczatki o infekcji...

Ah.. a tak się cieszyłam ze Konrad od roku zdrowy byl... nawet bez katarku..

FIFKA duzo zdrowka dla Konrada. Adrianek pewnie nic nie zalapie. Moj Alan mial zapalenie pluc i Laura nic nie zlapala, a tez bardzo sie balam

Fifka zdrówka...
Marika mój synek też ma problem, przemywam oko kilka razy dziennie, teraz dostaliśmy krople na 10 dni, zakrapiam już 5 i poprawy brak :(
A może ktoś wie jak dokładnie masować kanalik?

A u mnie super dzień. Byłam w pracy z maludą i z plackami. Wszystkim się podobał, był grzeczny i super miło. Dostaliśmy krzeselko do karmienia, żółwika z klockami i giga pakę pampersów :-D. Nareszcie nagadałam się i naśmiałam:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Dona super, że mały podnosi główkę:-) Zobaczysz, będzie tylko lepiej:-)

Fifka zdrówka dla Adrianka i oczywiście całej reszty rodzinki:-)

Marika mam nadzieję, że obejdzie się bez zabiegu.

Kaczuszka ale miałaś fajny dzień:-) Ja też planuję wybrać się do pracy, ale jeszcze trochę z tym poczekam;-)
Jeśli chodzi o to masowanie to jeśli jest tak jak u dorosłego to trzeba położyć palec wskazujący tak by przylegał do noska i dość mocno przyciskać skórę w kierunku od dziurki w nosie do oczka, tak by aż coś z niego wypłynęło. Nie wiem czy u dzieci też tak jest, ale u dorosłych niekiedy aż słychać jak ta ropa z kanalika się przemieszcza:-)

Do góry