reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

hej, dziewczyny

tak czytam Was i widzę,że wiekszość z Was ma już duże doświadczenie... Wczoraj zamiast oglądać film do północy z tych nerw, powinnam zalogowac sie na formum i pogadać z Wami :) bo na USG byłam i nic... A raczej wiecej niż ostatnio ale głównego gościa, tam gdzie widac go ju być powinno, nie widać... Według nich to 6 tydzień, ja czuję,że ta moja ciąża jest o tydzień młodsza. To znaczy, że nie skończył się szósty tydzień, tylko szósty się dopiero zaczyna. Tak bardzo chciałabym,zeby było wszystko w porządku :sorry: za tydzień kolejne USG, pójdę i zobaczymy. A jak to było? Kiedy na USG zobaczyłyście swoje Kruszynki?

i-ga83 - ale nie bylo maluszka widac tylko czy jak? Jest pecherzyk chociaz???
Ja bylam na pierwszym usg wg. om to byl 6tyd 5 dzien - wiec teoretycznie to juz serduszko powinno byc!!! A tam ledwo pecherzyk 2.8mm byl i lekarz powiedzial ze napewno nie 6+5 tylko wg niego 5+4 i na kolejnym usg mlode juz bylo i wiek sie zgadzal dokladnie z wyliczeniami lekarza.
Tak ze sprawa ciagle otwarta mysle :) Glowa do gory!!! :-)

reklama
anisen jeżeli lubi thrillery medyczne to polecam książki robina cooka. a jeżeli nie czytała do tej pory to może polubi

hej, dziewczyny

tak czytam Was i widzę,że wiekszość z Was ma już duże doświadczenie... Wczoraj zamiast oglądać film do północy z tych nerw, powinnam zalogowac sie na formum i pogadać z Wami :) bo na USG byłam i nic... A raczej wiecej niż ostatnio ale głównego gościa, tam gdzie widac go ju być powinno, nie widać... Według nich to 6 tydzień, ja czuję,że ta moja ciąża jest o tydzień młodsza. To znaczy, że nie skończył się szósty tydzień, tylko szósty się dopiero zaczyna. Tak bardzo chciałabym,zeby było wszystko w porządku :sorry: za tydzień kolejne USG, pójdę i zobaczymy. A jak to było? Kiedy na USG zobaczyłyście swoje Kruszynki?
bądz dobrej myśli, ciąża może byc młodsza a wtedy jest szansa że dzieciątko dopiero się ujawni. 3mam kciuki żeby tak właśnie było

Dziewuszki wlasnie zaczynam weekend :) Koncze robote i fruuuu do domku. NIe wiem czy dam rade zagladac przez weekend bo jutro jedziemy na zachodnie wybrzeze irl. i nie wiem czy drapne gdzies na tablecie neta. Wiec jakby nie to zycze wszystkim udanego, cieplutkiego i leniwego weekndu!!! :-) Ja sie pobycze na plazy - a co!! :)))
Trzymajcie sie babeczki :)

A mnie ta pogoda drazni wiecie, im wiecej slonca, tym gorzej,popieprzylo mi sie cos.caly czas mi niedobrze,najlepiej jak usiade gdzies w cieniu:cool2:
Anbas milego weekendu zycze!

U mnie na początku 6 tygodnia był tylko pęcherzyk natomiast juz 8 tygodnia mój kropcio był widzialny i ginka pokazywała mi układ krwionośny serduszko chłopak rozpoznał a ja szczerze nie dostrzegłam nic

Hej Dziewczyny...ja dzisiaj bylam w Krakowie w firmie, zdać auto sluzbowe, pogadac z Szefostwem..i ogolnie bardzo fajnie...w sumie cieszyli sie z ciązy, gratulowali..mowili ze czekają na mnie po macierzynskim....wiec ogolnie super...uspokoilam sie...i teraz oficjalnie jestem juz na zwolnieiu:)
Jedynie co to ta droga mnie wymęczyla...niby to 160km w jedna strone, potem caly dzienw firmie i powrto...kiedys to nie byl problem a teraz padam poprostu...wiec ide odpoczywac:)

i-ga83 ja byłam na pierwszym usg w 6tyg1dz. i było widać lekką kreseczkę (4mm) i pęcherzyk. Więc wydaje mi się, że musisz troszkę poczekać i się nie stresować :) Jeszcze kilka dni i zobaczysz upragniony przecinek z serduchem ;) Pęcherzyk przecież musi zejść do macicy i zacząć się zagnieżdżać :) Więc cierpliwości, będzie ok :) Pozdrawiam

A ja właśnie zaraz zamykam drzwi i zostawiam cholerną Warszawę na dwa dni i będę się byczyć :D papa

Jak coś nowego Cooka to moze bym jej kupiła ;) ale jak coś choćby sprzed kilku miesięcy to na pewno ma ;) ja sama czytałam go kiedyś namiętnie i faktycznie dobre ksiązki :))

Wróciłam z egzaminu taka zmęczona ze ledwie żyje. Pytałam aż godzinę dłużej niz w planie przewidziane bo tumany przyszły i nie zajrzeli nawet do notatek przed . Ba jeden sie tłumaczył że zeszyt zgubił. A teraz mąz poszedł do pracy i ja sama z malcami do 24 to nie odpocznę.

Na pocieszenie robimy sobie ryż z truskawkami i śmietaną na kolacje ;) jak już przytyć to przynajmniej od dobrego ;)

reklama
Anisen, my mieliśmy dziś makaron z truskawkami i śmietaną. z ryżem jeszcze nie jadłam.
padam, już zapowiedziałam mężowi, że jutro pół dnia będzie się małym zajmować a ja będę się w łóżku wygrzewać. chyba syrop z cebuli muszę sobie na kaszel zrobić bo już wytrzymać nie mogę :(

Do góry