reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Hej dziewczyny,
no i dzisiaj znów gorszy dzień :-(
Wczoraj skończył mi się delicol i postanowiłam nie kupować. Od dawna się z tym nosiłam, nie miałam pewności czy cokolwiek nam daje, więc postanowiłam spróbowac odstawić. No i dzisiaj od rana płacz. Może to zbieg okoliczności, a może z laktozą jednak mamy problem :( W każdym razie delicol wraca - zobaczymy.
Akuku, szacun!!!
Milusia, ja przewijam stosunkowo często. W ciągu dnia co trzy godziny + dodatkowo po kupkach, które się pojawią w międzyczasie i po mokrych bączkach, których jest sporo. A w nocy tylko jak jest kupka, żeby nie wybudzać, choć i tak się wybudza...
Papagu, u nas też zapach się pojawił.

I wiecie co, te kupy mnie wkurzają, bo ciągle jest śluz. Staram się myśleć, że to nic złego, ale mogłoby wreszcie minąć. U Was czytam, że już musztarda, a u nas płynne zaśluzowione :-(

Miłego popołudnia.

reklama
Yoanna jeszcze chwile I kupki sie zmienia...u mnie sie zmieniely ok poltorej tygodnoa temu.. I kilka dni pozniek zaczl lepiej spac.

A ka odebralam Alexa ze szkoly..od drazu widzialam ze zle wyglada bladu jak sciana I z temperatura..teraz sprawdzilam ma 39, 2... nie no co jak co ale tego mi brakowalo zeby teraz jak m nockj robi miec jeszcze chore dzieci.. Viki tez kaszle aaaa ratunku ...Alex mowi ze zle mu sie oddycha jeszcze sje okaze ze znowu atak astmu pluz zapalenie luc I szpital tfu tfu... jak zejdzie goraczka zrobie mu nebulizajce ..pozyczylam nebulizator bo nie mam... czy mozecie olecic jakis nebulizator dla dzieci ? Wiem ze kiedys pisalyscie ale z tel na link nie zagladalam..

czesc mamitki:)

Akuku no nie ma gorszego jak chore dzieci, czlowiek sie zamartwia, oby przeszlo szybko. My mamy juz od 3 lat z firmy Soho
INHALATOR nebulizator SOHO MidiNeb - 3766728676 - oficjalne archiwum allegro , sprawdza sie.

Moj robi tez juz siku takie , ze czuc. a w nocy wlasnie duzo nie sika, odkad budzi sie raz, mniej je i mniej sika, wczesniej co 3 h jadl to co 3 h zmienialam pampka. Chociaz dzisiaj mi sie w nocy przesikal, musialam zle zapiac .

Słuchajcie jak bedziecie robic ranking na BB na najbardziej zakrecona mame , to mnie mozecie na podium postawic , pojechalismy na 9.00do tej poradni na badanie sluchu ,(skierownaie juz mialam prawidlowe:laugh2:) podaje imie i nazwisko a pani mowi , ze nie widnieje takie , a ja jak to przeciez jest 26.03 , ze na 9.00 mamy a pani dzisiaj jest 25.03!!!:szok: A ja co????.....Na szczescie pani w recepcji byla mila, pokiwala glowa..i nas przyjeli. Dzisiaj wszystko dobrze, kolejne badanie w czerwcu i pozniej znow po 3 mscach.

Yoanna co do diety, to nasza pediatra z kolei kazala wprowadzac produkty mleczne i obserwowac, no wiec po tym moim zjedzeniu sera bialego w niedziele ma te krosteczki, wiec narazie sie wstrzymuje. Narazie pozwalam sobie np. na troche smietany w zupie, plasterek sera zoltego raz na tydzien, jogurtow jeszcze nie jadlam. Tak sporadycznie cos zjem i zobacze jaka bedzie tolerancja.

Ostatnia edycja:
oj dziewczynki jeden dzien bez bb i juz musze kilka stron nadrabiac, ale przeczytam pozniej bo teraz ide kąpać starsza latorośl, napisze tylko szybko bo mam zmartwienie. bylam z malym w osrodku patologii noworodka u neurologa i nie jest tak kolorowo. lekarka przyczepila sie do wagi malego ze za malo przybiera bo przez 1.5 miesiaca przybral niecale 800g. ale na razie nic nie kazala z tym robic, boje sie ze kaze mi dokarmiac a on nawaet butli nie chce chwycic i wiem ze to bedzie meczarnia i pewno skonczy sie cycowanie z przyjemnosci. a po drugie stwierdzila ze ma za slabe miesnie szyjne (co zreszta tez mnie niepokoilo) bo kiepsko podnosi glowke i kazala isc na rehabilitacje wiec 10/04 ruszamy do lekarza rehabilitacji i zobaczymy jakie cwiczenia nam zaleci. mam jeszcze 2 tygodnie zeby troszke wzmocnic mu ten grzbiecik wiec mimo placzu bedzie pewno duzo czasu spedzal na brzuszku. tylko ze on taki leniuszek i jak mu sie nie chce to nie ma bata i tak nie podniesie tej głowki.no i tak sie martwie tym bo wiem ze taka rehabilitacja moze byc bardzo bolesna dla dziecka bo naciaganie czy wzmacnianie miesni to ciezka praca a malucha albo boli albo sie buntuje. co do wagi to moj ma prawie 5300 a urodzil sie 3070 i ma 3miesiace i tydzien. a i kobieta kazala mi podwac kwas foliowy i zelazo i cholercia to zelazo w saszetkach i jest napisane ze rozpuscic w 1/4 szklanki, przeciez jak on tyle wypije bo brzusio pelny i o mleku nie ma mowy.. a zeby chociaz chcial to pic, krztusi sie, dusi, w oczach lzy i co nieco polknie ale wiekszosc wypluje. boze jak mu wlac taka ilosc. doszlam do wniosku ze bede co chwile rozrabiac po troszke i probowac, ale z drugiej strony to sie mozna zajechac. no to sie wyzalila...................a do tego wszystkiego komp dalej mi szaleje:(,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, acha i zapomnialam jeszcze ze u lekarza byla babka wysmarowana mascia bo miala ospe, wyobrazacie sobie, taka nieodpowiedzialnosc, pelno malutkich dzieciaczkow. glownie wczesniakow i dzieci z problemami roznistymi, a ta idiotka przyszla z ospa zeby te maluszki pozarazac!!!

Ostatnia edycja:
Dona a morfologie robiłaś, taką z poziomem żelaza ? Moja droga jak lekarka daje bez tego badania żelazo i kwas foliowy wiej od niej czym prędzej. a do tego są żelaza w syropku dla takich maluszków. Ale to jak jest stwierdzony niedobór żelaza .

A co do rechabilitacji nie martw sie. Ja z Kubą chodziłam bo miał zmniejszone napięcie mięśniowe. Wybrałam metodę ndt bobath i byłam ja zadowolona A Kubuś fajnie sie bawił. a tak żeśmy go wygimnastykowali ze na roczek już gonił po domu

Ostatnia edycja:
Hej hej
My po wizycie. Doktor powiedziała, żeby się nie martwić, bo dzieci mają takie okresy kiedy mniej jedzą. Zbadała ją, obejrzała wzdłuż i wszerz powiedziała, że wszystko jest oki, ale powiedziała co by obserwować i jak tak będzie długo to wtedy badania. W poniedziałek mamy jeszcze bilans na 3 miesiące u pielęgniarki środowiskowej, więc wtedy jak ją zważymy będzie wiadomo czy traci na wadze przez to. Dziś niby była ważona, ale nie wierzę w pomiar bo waga leżała na biurku i jej tylna część zwisała tak więc pomiar niewiarygodny był i co się z tym wiąże- do duszy, a już nic nie chciałam mówić.
Dziś już jakby lepiej jadła, nie zostawia już połowy jedzenia, je troszkę więcej więc mam nadzieję, że to był skok na 3 miesiąc, wtedy ponoć dzieci właśnie mniej jedzą.
A moja niunia ma dziś już 3 miesiące, ale leci ten czas :-)

Dona kurcze współczuję, ale masz zmartwienie, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z Synkiem.
Akuku zdrówka dla chłopców, jak przeczytałam wczoraj jak karmiłaś małego to myślałam, że padnę hehe :-)

YOANNA u Laury kupki wodniste i to doslownie. Jak po 2 tyg zaczelam jesc nabial to byl sluz, lub biale grudki a teraz juz tylko wodniste

AKUKU zdrowka dla synka

SYLKA ty z tych pozytywnie zakrconych :)

DONA moi znajomi mieli takie rehabilitacje dla corki z tego samego powodu. One bardzo pomogly.
My w piatek mamy szczepienie to ciekawe ile Laura przybrala. Bedzie miala prawie 3 msce a waga ur 2900g a przy wypisie 2760g to porownamy nasze dzieci.
Szkoda slow na taka babe, brrr

ANIA to dobrze ze to nic powaznego

PUSTISZI to na te uczulenie na pupie?

Ciekawe jaka u nas bedzie noc. Dwie poprzednie to pobudki co godzine

reklama
Vinga super że gips już zdjęty:)

Fifka współczuję tych pleśniawek oby szybko dały Wam spokój. Smoczka odstawić tak na zawsze? Dacie radę?

Magsus mam to samo co jakimś cudem udaje mi się małą uspać to starsza ja obudzi! Czasem już brak mi sił prosić i tłumaczyć.

Powiedzcie mi kochane jak to jest bo kocham swoje dziewczynki nad życie jednak najniższą chwilą dnia to wieczorem kiedy zasną:) ? Coś że mną ciążą nie tak!

Ania buziaki dla córci z okazji 3 miesięcy:)

Akuku ja też muszę się zmobilizować z tymi ćwiczeniami. podziwiam że dajesz radę a masz o jedno dziecko więcej. Jesteś GIGANTKA! Mi zwyczajnie brakuje czasu po ogarnieciu dzieci na domowe czynności. Mogę przyjechać do Ciebie na naukę organizacji czasu? :)

Moja Lenka bardzo kiepsko śpi w ciągu dnia. bo zaśni to budzi się po chwili niewyspana. Mam tylko nadzieję że to przejściowe.

Do góry