reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Akuku no to ładnie 10h:)
a u nas tak naprawdę pierwsza beznadziejna noc.. mały wstawał co 3h a o 3 rano powiedział, że dalej spać nie idzie.. i niestety nie zrobił kupy:( zawsze przy drugiej pobudce była kupa a dziś niestety i widzę, że się pręży, dobrze, że nie płacze przy tym no ale finał taki, ze od drugiej nie śpimy:( dobrze, że m. z pracy o 7 rano wrócił, to on chwile z nim posiedział, a ja zdrzemnęłam a mały nadal nie śpi...ciekawy dzień będzie:)

reklama
Cześć wszystkim!

u mnie mieszkanie prosi się o porządki, mały ładnie zasnął a mi sił brak - w kościach mnie łamie, głowa boli normalnie jakby mnie czołg przejechał:(

może to pogoda tak wpływa że zupełny brak energii.

Fifka zdrówka życzę i żeby się młody pluć nie nauczył przy tej nystatynie jak mój Wojtek. Ja mu podawałam w szpitalu po troszku strzykawka po całej buzi

Hejka.
My dzis idziemy z Natalsonkiem do lekarza. Wczoraj bylo apogeum w niejedzeniu, dopiero na noc zjadla wiecej no ale nie dziwie jej sie skoro caly dzien o litym glodzie. Do tego pic wody ani herbatki nie chciala, nawet smoczek byl bee.

Akuku 10 godz :) no szok :) moja od 22 do 4.30 :) tez nieźle :) tylko ja @ dostałam i brzuch mnie bolał wiec nie odczułam tej przerwy :(

pogoda do du.... Julia marudna od rana co uśpie Oliwie to ta ja budzi :crazy:Mam ochotę jej tyłek przetrzepać :(

co do sprzątania to tez sie opuścilam :( nie mam siły a co sprzątne to zaraz jest to samo :)

Akuku - podziwiam. I zaawansowania w technikach karmienia i super nadprzyrodzonych mocy dzięki którym tyle ogarniasz i jeszcze cwiczysz... Ja przy jednym dziecku chodzę jak ćma. W dzien walka a wieczorem jak spi to nie ma takiej siły ktora zmusi mnie do ćwiczeń. A powiedz czemu musisz godzine odczekać po cwiczeniach zanim zaczniesz karmic? No chyba mleko sie nie spienia? He he:) tak mi sie to skojarzylo.
Mala przespala w nocy 5 godzin ciurkiem. Szok. Oczywisice ja wstalam i koszulka cala mokra. Ale było warto. Natomiast pozniej juz tylko krotkie drzemki lapala o teraz odsypia. Jak wstanie jedzenie i spacer ,ktory do najmilszych nie nalezy ostatnio. Ostatnio jezdzilam z nia podniesionym na dwa koła wózkiem. I jak jechała prawie w pionie było w miare znosnie. Mi rece prawie odpadły ale lepsze to niz placz godzinny. A nie wiecie od kiedy mozna jeździć w spacerowce rozkladanej? Albo czy są jakiej wklady dla niemowlakow. Bo w tej gondoli nie widze dla nas przyszlosci:)

Akuku 10 godzin, jejku gratuluję i zazdroszczę;-) Choć u nas dziś też nie było źle, zasnęła po 21, przed 24 mleczko wypila tylko 30 ml a spała do 6,30:-)czasem wypije 150 ml i budzi się po niecałych 3 h.
Fifka my tez walczylismy z pleśniawkami nystatyną, niestety jak już raz się przyplątały to lubią wracać. Ja też pędzlowałam tak delikatnie, tak mi kazała lekarka a bratowa była ostatnio z córeczka 7 miesięczną w szpitalu bo złapała rotawirusa i mała dostała pleśniawki to pielęgniarki kazały ścierać aż do krwi, bo delikatnie nic nie daje i potem wracają, hm...
Marika współczuje migren, tez z nimi walczę.Jak ostatnio mnie dopadła na szczęście mąż miał wolne to zajął się córką bo ja umierałam. Ty karmisz piersią wiec tylko Panadol pozostaje, mi w ciaży pomagały troszkę takie plastry na czoło apap ice i zimne okłady

AKUKU wymiatasz

KAMAG zależy jak płasko ci się rozkłada spacerówka... znam takich co od małego dziecię w spacerówce wożą

boziu leje dziś że masakra jakieś dłuższe wojaże odpadają, a ja ( w przeciwieństwie do Akuku) zamiast ogarnąć chałupę czy poćwiczyć pasjanse na komputerze męczę.

hej
na razie ciężko mi sie ogarnąć żeby więcej pisać...
w niedz.miałam straszną przygode na drodze,mało nie rozjechałam pijaka który po ciemku szedł środkiem drogi...
Byłąm tak zdenerwowana że mała wczoraj chyba"odchorowała"bo cały dzień była marudna:zawstydzona/y:
do tego Kuba ma zatrutego zęba i był bek, mąż na kacu a ja nie wyspana-wczorajszy dzień-MASAKRA!!!

Musze pochwalić moje dziecko!!!!Spała w nocy 8h!!!!zjadła i poszła spać dalej-cała noc w jednej pieluszce:szok::-)

Zaraz jedziemy do lekarza bo znów mój mocz śmierdzi...jedziemy prywatnie bo mam dośc lekarzy rodzinnych!!!!!!!!!!wyniki mam tragiczne a nawet nie skierowali na posiew moczu!!Sama muszę robić prywatnie wyniki:wściekła/y:

musze ubciekać bo Zoś piszczy,póżniej postaram się nadrobić

Ostatnia edycja:
Kamag w trakcie cwiczen uwalnia sie kwas mlekowy I moze wplynac na smak mleka..wiec wole odczekac...hehr nadprzyrodzona moc mama hehe.
Co do wozka spacerowego to na ol plasko mozesz juz nawet bo fotelik samochofowy tez plaski nie jest.. ja w gondoli mam tez podwyzszenia I jak maly nie spi I jezy to go podnosze troszke.. a moze jakby poduszke wsadzil tak zeby bylo troche wyzej ??

Pati I Ty sie dozekasz przespanych nocek... ja z Vikim do roku prawie nie spalam.. wie teraz dostalam bonusik hehe
Olich hahha pasjanse ja tez lubie...ale juz czasu mi brakuje..doba za krotka dla mnie ewidentnie. Ide zjesc drugie sniadanie

Dobranoc

Ania powodzenia u lekarza.

Magsus super nocka..u nas sie tak zaczynalo. ;) szkoda jednak ze @ nie dala Ci spokoju...

Fifka te plesniawki moco was zaatakowaly. Oby szybko minely..

Cleopatra mam nadzieje ze chorubsko Cie bie rozlozy..I ze to tylko pogoda.

Papagu co 3 godziny to jeszcze nie zle ale wiem ze jak sie czlowiek ptztzwyczai to pozniej zle sie znosi pobudki nocne... ja np. Sie jeszczE budze w nocy a Emil spi haha.

reklama
Do góry