reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

hejo

My dziś zmykamy na wizytę u specjalisty(oczywiście prywatnie:eek:) ale zrobi przynajmniej małej usg i dokładnie wybada wszystko,lekarz ma rewelacyjne opinie,każdy poleca,więc zobaczymy...

Ja wczoraj jadłam podudzie smażone w panierce i nic:-) po pizzy też spokój był:-)

reklama
powodzenia dziwczyny u lekarzy

my tez dzisiaj mam nadzieje ostatnie bioderka zaliczymy i ze bedzie dobrze

u was spokojny dzien a u nas straszny wieczor i noc, pisalam na innym watku. dodam tylko ze prawei nie spalam

zazdrosze dziewczyny tych głośnych śmiechów, moj maly to leniuszek i do podnoszenia głowki i do gadania i do śmiechów, no coz w koncu urodzil sie w niedziele:)

Hejo ;) Troche mnie nie bylo bo taki maly sajgon mialam :) Za dużo nzraz na mojej głowie poprostu...U nas po czwartkowym szczepieniu lekko podniesions temp. Ale tylko do 37.5 i tyle. Ciesze sie bardzo ze tak spokojnie mała przeszla. Mam do wad pytanko bo jyz sama nie wiem...Malej zrobila sie na policzku taka czerwona plama z krostkami. Ale jest strasznie sucha az czasem widac luszczacy sie naskorek. Taki kurcze jakby liszaj...no sama nie wiem...Wyszlo jakieś 4 dni temu i nie chce zejsc. Smarowalam juz bepanthenem i linomagiem ale nie widze roznicy... Czy ktoras z was ma moze pomysl od czego to moze byc i czym to potraktować? Jesli chodzi o jedzenie to ja od piczatku jem wszystko wiec na tym polu ciezko mi bedzie zdiagnozować czy to alergia jakas... ale moze macie jakies pomysły?

Anbas to u nas to samo Krostki zeszły jest bezbarwny liszajek ale za cholerę nie da sie go niczym natłuścić zeby to zrogowacenie zeszło :/ i super ze malutka dobrze sie czuła po szczepieniu :)

Nie wiem gdzie to napisać:

Czy bolą was jeszcze chyba jelita po porodzie ja ciagle jak naciśnie brzuch to boli jakby były wrażliwe albo jakby mi sie tam zle poukładało mam wrażenie, nie zwracałam na to uwagi ale juz chyba powinno pomału wracać do normy :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pustiszi ja nic takiego nie mam, za to po porodzie zaczęły mnie dopadać dziwne bóle brzucha - zaraz pod mostkiem, na całej szerokości brzucha, mniej więcej w tym miejscu w którym jest przepona. I jak nagle się zaczynają tak nagle się kończą, są bardzo ostre i trwają po kilkanaście minut ale nawet nie ma sensu brać tabletek przeciwbólowych bo jak już przechodzą to nic nie boli. Pytałam o to gina to powiedział że ginekologicznie wszystko jest w porządku i trzeba o to zapytać lekarza ogólnego...

z tego co ja wiem to liszaj jaki by nie był to zakażenie bakteryjne i bez maści takowej sie nie obędzie...u nas jest taka maśc metronidazol o ile sie nie myle i ona jest na bakteryjne zakażenie skóry.

A jak ten liszaj wyglada?
PUSTISZI mi od jakiegos czasu bola jelita, i tak pod zoladkiem. Niekiedy wyprostowac sie nie moge. Wczoraj jelita bolaly to wzielam nospe a i tak nie pomoglo. No to Espumisan forte dwa razy to jakby triche lzej

AKUKU tort genialny... zazdroszcze umiejetności. ja zawsze twierdze, że moje ciasta maja smakowac nie wyglądać, bo niestety zawsze cos sknoce. w smaku OK tylko z wyglądem nie za bardzo

CLEOPATRA ja własnie tez od wczoraj mam jakies takie plamienia i nie wiem czyzby to @ (tak szybko) poprzednio dopiero po 7 miesiącach miałam

PAPAGU mała zasypia przy karmieniu jednak jak tylko zmieniam jej pozycje do odbicia otwiera oczy, ale na szczęscie zaraz potem usypia

MAGSUS nie no masakra jakas, dorwac taką w du... nakopać

hejka

Dziewczyny mam [pytanie. Mam troje dzieci , jestem niby doświadczona ale nie mam pojecia co jej powiedzieć. otóż 15 stycznia taka znajoma z piachownicy urodziła córeczkę. Karmi piersią , nie zażywa jeszcze tabletek. 3 dni temu sie kochali z męzem i pękła prezerwatywa. I teraz pytanie : czy jest szansa ze sobie zrobili nowego członka rodziny ? ona schizuje koszmarnie, na tabletke po już za późno. A szczerze to w obecnej ich sytuacji to kolejne dziecko było by gwoździem do trumny : ona bez pracy, jemu własnie zmienli umowę na pól etatu ze względu na redukcje etatów i problemy firmy, a do tego kredyt na maleńkie 2 pokojowe mieszkanko na jeszcze 15 lat.
Myśle ze szanse są maleńkie ale ... własnie. chyba jednak są.
A i jest jeszcze jeden myk ; ona też po cc jak ja.
Zaczynam sie cieszyć ze zdecydowałam sie na to depo ;)

reklama
anisen- mojego męża brat ma z takiej "metody" 2 synków. Jeden ze stycznia, drugi z grudnia. Ona karmiła wyłącznie piersią więc szaleli. O ciąży dowiedziała się będąc w 4 miesiącu.

Do góry