reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Siva ja podobnie do Ciebie dzisiaj. O 8.30 mialam juz przygotowany obiad I posprzatne..chlopcow juz mialam gotowych do szkoly. Jak wrocilam to tylko odkurzylam I poprasowalam jedno pranie wiec jestem na bierzaco. Obiad juz sie gotuje a ja teraz mam chwilke... chcialam porobic ozdoby na tort dla m ale spac jeszcze nie poszedl... no I mni ejuz dzis wkurzyl...bo niby Emis ladnie spal a mnie bezsennosc dopadla w nocy I teraz maly marudzil wiec stwierdzilam ze pojde z nim na dwor..ale sie uspokoil woec postanowilam zostac I odpoczac sobie bo jak odbiore chlopcow to jeszcze na spacer pojdziemy zeby m mial dluzej cisze...a on do mnie ze mam sie zdecydowac czy ide ..jakby mu to cos mialo zmienic.mon I tak zaraz idzie spac. A teraz sie relaksuje przed tv...szkoda ze ja nie m czasu na relaks...no I powiedzialam mu co mysle..a on do mie z tekstem ze mam sie nie wyzywac na nim jak sie nie wyspalam bo moglam spac skoro maly spal... powiedzialam mu ze dzieci uciszac nie bede I jak bedzie niewyspany to tez mu powiem ze mogl spac...nie musi sie dziecmi zajmowac..a ja musze w dzien I w nocy. Emil spal ale za to Viki do mnie przyszedl.
Wkurza mnie to ze m niby rozumie ze duzo robie...ale w ciagu sekundy o tym zapomina a mnoe szlag trafia..bo bie mam czasu siku zrobic ..a jak juz ide to mam towarzystwo...albo zeby sie umyc musze sie nakombinowac a on nie ... ahh wygadalam sie wam troche.

reklama
Akuku jak ja cie rozumiem, jak był ostatnio na nocnej zmianie ja sama z niunia, ona spała ale wierciła sie i stękała , ja spać nie mogłam to jak to powiedziałam mojemu męzowi to on z buzią, ze nie spię jak moge a potem narzekam brr
Pustiszi mam pytanie czy Ty nadal jestes zadowolona z tego mleka Hippa, bo ja coraz bardziej zastanawiam się nad zmianą. Ty używaż zwykłeg czy tego comfort ?

Vinga, zdrówka dla Was!
Akuku, tak to właśnie jest z facetami, niby rozumieją i doceniają a w jednej chwili potrafią szpile wbić :-/ mój na szczęście nawet nie próbuje marudzić.
Kurcze, poradzcie mi dziewczyny co mam robić, bo ta moja Lena za każdym razem jak ją ubieram na spacer to w taka histerię wpada, że się odechciewa wszystkiego, a ze smoka prawie w ogóle nie chwyta, to zwykle kończy się brakiem spaceru. Jak mam to ogarnąć?!

siva... mój lubi się ubierać i przebierać, lubi też leżeć z gołymi nóżkami, a więc nie wiem... może jakąś melodyjkę, piosenkę jej włączaj?
ja mam lenia...meeeeggggaaa lenia.... zbuntowałam się i nie robię dzisiaj nic.... obiad makaron + sos ze słoika i mam wszystko dzisiaj gdzieś.....
chyba nawet maluszek to zauważył bo taki spokojny i śpioszek :)

Siva mój tez nie lubi ubierania, co innego lezenie z calym przyrodzeniem na wierzchu:), sprobuj mowic do niej bardzo spokojnie, mysle ze po jakims czasie przestanie tak reagowac, a jak nie to przynajmniej pora roku sie zmieni i nie bedziesz musiala juz tyle warstw ubrań na malutką wkładać:)

Siva moj maly lubi sie ubierac I przebierac a jak do przewijania to juz wogle...ale nie lubi ubierac czapki I kombinezonu. Nie wiem jak ubierasz mala...ale ja mam go ubranego tak jak w domku a z reguly sodenki skarpetki body I bluzeczka...ale dzis np. Body I spiochy... na to zakladam tylko czapke I kombinezon..robie to szybko I biore go do pionu..a do wozka wkladam na klatce. Czasem jak go do wozka wloze to sie tak rozplaze ze musze go wyjac... wtedy chwile onosze I spowrotem do wozia. W zaleznosci jaka pogoda to go zapinam w taki spiworek jakby albo nie.
Mam jeszcze takie cos jak karuzelka do lozeczka gra I kreci sie tylko to malutkie do wozka I fotelika jest.. firma tinylove I to tez go uspokaja.moze postaraj sie ubierac ja na raty..jak ubierasz kurtke I spodenkibto najpierw spodnie..potem buciki potem kurtkw I czape a do wozka kladz na klatce I przykryj dopiero przed samym wyjsciem na dwor...

Bylismy nq spacerze... obiad zjedlismy...dzieci baje ogladaja a ja karmie Emilka. .

reklama
Moj nie robi problemu jako tako bo zawsze przebieram pampka przy tym przebieram to co pod kombinezon i karmie on szczęśliwy ja do odbicia usypia gnojuś moj i pyk w kombinezon przy czapce trochę sie wyszpuca ale smoka złapie i do wózka ... Ale jak juz rozbieram oooooj taki foch hahaha jak ja mogłam go tak oszukać ....

Do góry