reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

dzięki. no to rzeczywiście krucho z tym dnem, bo u nas dopiero dziś 6 tydzień, a sen monitoruję bliżej przez ostatnie dwa i tak właśnie mało wychodzi. i wydaje mi się, że dziecko przemęczone, ale usnąć sama nie umie i stąd wiszenie na piersi. monika oby u nas też tak się sen ustawił. dziękuję za ciut nadziei :) może kiedyś w przyszłości jednak dane mu będzie wyspanie się.

pustiszi jak nauczyłaś synka ssania wszystkich smoków? ja już całą kolekcję mam i wszystkimi bez wyjątku plucie na odległość i odruch wymiotny :|

grudnióweczka śliczniutka Amelia :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie Mamusie ;-) my od 6.00 na nogach - tzn ja na nogach a Lenka na rękach ;-) właśnie usneła przy cycu. A ja dziś z nią sama, bo starsza chora u moich rodziców do czwartku (w piątek zaliczymy kontrolę), szansy na spacer nie mamy, bo samej z wózkiem za ciężko z 3 piętra, więc zostaje balkon. Tak się przejęłam dziś logistyka samotnego dnia, że od rana mam już nastawione pranie, obrane ziemniaki do obiadu (dziś ryby), zdążyłam się ubrać i zjeść śniadanie ;-) A za chwilę zabieram się za prasowanie.
Ja wczoraj miałam mała na spacerze w kombinezonie, na to kocyk i ochraniacz i mała nie była zgrzana więc chyba ok. A podobno jeszcze zima ma do nas zawitać ok 20-tego :-(
Kaczuszka-współczuję chorego faceta w domu ;-)
Tamtusia-gratuluję udanych chrzcin! Ja też czekam z nadzieją na te przysmaki i mam nadzieję, że mały brzusio będzie je już dobrze tolerował - Lenka będzie już na chrzest miała 3 miesiące.
Marika, dobrze że malutka koleżanki robi postępy i wyciągną ja z inkubatora.
Miłego dnia Kochane, ja spadam do żelazka :-)

hej dziewczyy dzisiaj tez ma byc piekny dzien wiec planuje dłuzszy pobyt na dworze, mimo ze starsza chora to chodzimy na podworko bo goraczki nie ma

Siva u mnie tez sterta prasowania, moze jak załatwisz swoje to podskoczysz uporac sie z moim:)

Emigrantka a moze sprobuj zakupic smoczek o rozmiar mniejszy, pewno masz taki dla 0-3 miesiace ale sa tez smoczki dla wczesniaków, moze to rozmiar mu nie odpowiada, widzialam niedawno w Pytaniu na śniadanie wypowiedz matki ktora wlasnie msuiala kupowac smoczki rozmiar mniejsze bo dziecko mialo odruch wymiotny

Emigrantka - ja mam smoczki 0-3 i 0-6 ... I ssał miesiąc jeden smoczek bo taki na początku zassal a co go będę szkoliła i zmieniała jak malutki niech ssie ... Ale zgubiłam go (nuk anatomiczny) wiec na noc dostał avent symetryczny i zassal spał z nim w dzien tez go dostał ale pluł no to wzięłam inny z lovi okrągły i ssał i pózniej znalazłam pierwszego Nuka i na dzien jeden na noc inny i tak po 2 tyg co mu sie nie włoży tzn co mam pod ręka to daje bo ja gubie je na potegę :/ a jak ma odruh wymiotny to nie daje albo bawię sie smoczkiem o usta młodego i sie uśmiecha i nie ma juz tego odruchu ... :) a jak juz naprawdę nie chce to mu pozwalam ssac ten kciuki i palce niech ma cos z życia :p

Dona, u mnie skończone, lecę z żelazkiem do Ciebie :p
Moja ma właśnie odruch wymiotny, mimo że mamy najmniejsz rozmiar smoczkow z aventu :-/ sporadycznie chwyci, głowie na spacerze jak płacze, to potrafi z nim zasnąć

Siva Adrian też po Aventa smoczku tym najmniejszym ma odruch wymiotny. Złapał smoka Lovi bo on jest nieco krótszy.

U nas wiosna w pełni! :-) Na słońcu to nawet ponad 20 stopni jest i od 2 dni dzieci non stop na dworze. Teraz mąz zabrał Konrada a ja z Adrianem sprzątam w domu bo czas najwyższy... a dzisiaj po południu moja mama przyjeżdża więc też będzie nieco lżej :-D Zapowiada się fajny dzionek!

Dzirwczyny dzieki za pocieszenie i wsparcie odnosnie tego karmienia... Ja poprostu zglupialam bo mi polozna piwiedziala ze niezależnie czy dziecko na mleku cycowym czy na mm jak jest karmione butelka to powinno co te 3 godz wypic to min.120. A ja sie stresowalam bo mi sie czasem udalo tyle sciagnac a czasem nie. Ale teraz mnie uspokoilyscie ze nie zawsze musi tyle byc. Mala moja nigdy z glodu nie plakala a karmie ja teraz co 3.5godz bo jak dostawala czesciej to byl placz i jesc nie chciala (mysle ze najedzona poprostu byla).Wiec teraz dostaje rzadziej no i zjada :) Bede spokojniejsza teraz dziekuje wam :*

U nas tez dzis piekna pogoda :) ale ze wzgledu na ostatnia akcje mojego mlodego uciekiniera musze odpuscuc sobie spacer a jedynie wypad na ogrodek zostaje... Tak mnie niedawno wystraszyl ze myslakam ze zjade jak sie puscil ode mnie przy ruchliwej ulicy i heja uciekać. .. Az musialam wozek zostawic i rzucić się w pogon bo najczarniejsze wizje juz mialam przed oczami... I teraz mam stracha wyjsc z nimi razem ze się sytuacja powtórzy.

Fifka zazdroszczę tej wizyty od mamy :) Milych ploteczek zycze :)

Ja tez ubieram malej na spacerki body z krotkim na to cienki t-shirt z dlugim, spodenki i skarpetki. Na to polarek no i cienka czapeczka a na gorr kocyk i ochraniacz z wozka (albo bez jak jest tak pieknie jak dzis)

Milego dzionka kochane!!!!

Siva jak już skończysz u Dony to zapraszam też do mnie;-) Kurczę, mam nadzieję że też mnie taka mobilizacja dopadnie bo w niedzielę chrzest i trzeba jakoś dom ogarnąć + przygotować jedzenie... Dobrze że chrzestna Julki przyjeżdża w sobotę to przynajmniej będzie miał kto zająć się małą:-)

Fifka udanego popołudnia z mamą:)

Anbas na pewno dasz sobie radę z karmieniem, malutka na pewno dałaby znać gdyby coś jej dolegało:) Współczuję przygody ze starszakiem, oby się to już nie powtórzyło...

A z tymi smoczkami sama nie wiem od czego to zależy ale ja daję małej 2 na zmianę, nawet nie wiem jakiej firmy bo były w jakichś próbkach i na szczęście jest jej wsio jedno który ssie, no chyba że nie ma humoru to można jej wtedy wciskać;-)

Też bym chętnie poszła na spacerek, ale muszę czekać na kuriera i listonosza... Oby szybko przyszli:)

Kurde, a już myślałam, że wreszcie znalazłam coś na ten brzuszek, ale Infacol dzialal super przez pierwsze dni a teraz znowu to samo;( Widać że gazy mu się zatrzymują..biogaja tydzień, to kilka dni..juz sił brak normalnie..ja już na rzęsach chodzę bo bidula spać przez to nie mozw..i teraz nie wiem czy jest sens dawac mu to dalej..już tyle kasy na te krople poszlo i d... Blada;( ile u Was dzialal infacol? A mode jeszcze dawac..przez pierwsze dni tak fajnie prykal po jedzonku a teraz znowu sie meczy

reklama
Nam infacol pogorszył sprawę mały aż sie "zawieszał" tak wstrzymywał oddech i sie spinal bordowy cały odstawiłam i spokój nie dodam tego juz nigdy ...

Do góry