reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

ANBAS moj syn jak mial pol roczku to jadl 6 razy po 150ml na dobe i jakis maly sloiczek.
Wiem ze tego nutramigen pije sie wiecej objetosciowo. Twoja mala wcale nie musi pic tego mleka nie wiadomo ile. FIFKA pisala ze jej Adrian wypil 80ml jak byla w szkole. Laura MM wypija 90ml i to niecale jak mnie nie ma. Wiec glowa do gory i przestan myslec czy najada sie czy nie. Mi lekarz mowil, ze jak bedzie glodna to spokoju nie da

DONA to dobrxe wiedziec ze tak samo ubieramy wiec chyba jest ok
A co do kanalika to po roczku moxna zrobic zabieg jak nie przejdzi

JAGUS to faktycznie bede czesciej to robic

reklama
Nie wierzę! Dziewczyny, ta moja mała pinda nie chce pić mojego mleka z butli :-( dziś próbowaliśmy pierwszy raz i nic z tego, ani avent ani TT. I jak tu z domu wyjść na dłużej niż godzina :-/

Anbas nie doluj sie tak moj maly max 80 zje I nie chce wiecej...zreszta ja wiecej nie sciagne z jednej piersi..jaj sciagam to przewaznie 60 a juz jak jest twarda jak skala to 80.. widocznie dobry pokarm masz.
Piersiowe dzieci nie jedza tyle objetosciowo co dzieci na mm..wszystko zalezy od jakosci pokarmu... a naciaganie wiecej nic nie da bo bedzie wiecej wody lecialo ... dziexko ma kilkukrotnie silniejsze odczucie glodu niz my. Jakbys nie dala to by plakala ..

Siva moj tez nie chce z butli jesc... no I znowu smoczka nie chce... jednego dnia ladnie lapie a erugiego pluje na kilometr I sie wkurza .

Ja tez ubieram np. body Spodenki skarpetki bluzka cienka czapeczka I kombinezonik...alebo cienka kurteczja I wtedy kocyk..

Ambas ja mysle ze powinnas sprobowac karmic piersia..nje bedziesz sie tak stresowac I myslec czy wystarczajaco zjada...

Anbas moze sprobuj wrocic na karmienie piersia bez sciagania..nie bedziesz tak sie denerwowac a napewno maluszek da znac jak nie doje..

Ambas, ja mysle, ze w karmieniu piersia najwazniejszy jest spokoj, im bardziej sie tym stresujemy, tym wieksze jest ryzyko, ze cos pojdzie nie tak.

Ja napoczatku strasznego mialam stresa, czy wystarczy mleka, czy dziecko sie najada itp.
Teraz juz wiekszy luz, jak musze wyjsc a nie uda mi sie odciagnac maz podaje mm i tez jest dobrze :) potem jak wracam karmie malego piersia i reszte odciagam na zapas ;)
tak samo jak jestem mega zmeczona a nie mam zapasiku w lodowce, tez maz podaje mm, a ja sie wysypiam 6 godzin z rzedu :) wstaje, piersi nabrzale, czasem 200ml udaje sie odciagnac :)
Wierze, ze jesli podejde to tego tematu na luzie uda mi sie karmic dlugo :)

Ja ubieram malego na spacer w cienki pajacyk (jak po domu), na to skarpetki, cieply polarowy pajacyk, rekawiczki, cienka czapeczka kapielowa, a na to cieplejsza polarkowa (ale nie bardzo grupa, taka wiosenna)
Okrywam go w kocyk i dodatkowo wozkowy ochraniacz. Na spacerze po 10-15 minutach sprawdzam karczek, jak wydaje mi sie, ze jest mu za cieplo, odkrywam kocyk.
Kombinezon zakladam tylko jak bierzemy samochodowe nosidelko, dla ochrony przed wiatrem, do wozka wole wiecej cienszych wartw

Pediatra zaproponowała żebym po kąpieli raz dziennie dawała Jasiowi mm, bo przybiera w dolnych granicach( 10 centyl wagowo, 90 centyl wzrost), ale boję się, że jak załapie butle to piersi nie będzie chciał. Mamusie karmiące mieszanie..jak to jest u Was?

Akuku- nasze dzieciaczki chyba ida "rowno w rozwoju", bo my tez chyba skok teraz zaliczamy...:-( młody płacze, ciagle na cycu by był,ale i to mu po chwili sie nudzi i ryk... jedno szczescie,ze noc jak zawsze u nas spokojna, tylko w dzien horror... nie mozna go czasami niczym uspokoic...:-(

Jedyny nasz ratunek to spacer. W wozku zasypia i jest spokoj...

ahh..musimy przeczekac te pare dni...

a ubieram małego podobnie jak Akuku pisała: body, rajstopki, spodenki, bluzeczka i kombinezonik.
Pogoda u nas ładna,ale wiatr dzis wiał mrozny...brr...

Wiolka, u nas nie ma problemu, podajemy mu w butelkach moje mleko i czasem mm.
Uzywam butelek aventu, tych zlotych, z serii natural i antykolkowych, wszystkie sa ok.
Najbardziej piers z ksztaltu przypomina smoczek do butelki natural :)
uzywam smoczkow o wolnym przeplywie, zeby nie bylo za latwo ssac :)

reklama
wiolka- ja karmię "mieszanie" tzn i z piersi i z butli. cycem karmię w dzień- czasem nawet co 30 minut, dokarmiam też butla gdy nadal jest głodna. w nocy tylko butla. ładnie łapie i sie i cyca i butlę

Do góry