reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Helol kobietki :)

Kasia - kciuki za bioderka &&&
Dona- wspolczuje problemow brzuszkowych oby sie szybciutko unormowalo.
Pustiszi- kciuki za wizyte &&&

Dziewczyny mam pytanko. Czy wasze dzieciatka kiedy leza w lozeczkach a nie spia to tez tak nerwowo machaja raczkami? Moja tak wlasnie robi. I to nie przy placzu zebym mogla myslec ze sie np. Od bolu spina. Poprostu macha raczkami jak opetana czasem az podrapana buzia.
A do tego Emulka od dwoch dni "wie" ze ma raczki :) tzn. Przyglada im sie z zainteresowaniem dotyka paluszkow itd. :) Fajny obrazek :)

reklama
Marika ona mi ulewa ale nie wiele tego jest i to zazwyczaj po jedzeniu a tak ze nie moze z siebie tego wykrztusic to rzadko sie zdarza raz jak miała 4 tyg cos takiego było ale wtedy ja kolysalam na kolanach odrazu widziałam ze ja cos męczy wiec szybko do pionu i po kłopocie a wczoraj to we śnie ja złapało :(

dzieki dziewczyny cała noc nie mogłam zasnąć choć Oliwia do 4 rano spała kamiennym snem tylko raz sie obudziła na mleko potem co 2 godz ale ja za cholerę zasnąć nie mogłam !!! Nie milam odwagi włożyć jej do łużeczka wiec te noc spała razem ze mną . Zreszta Julia tez sie przyczlapala do naszego luzka :)

hope no niestety biedne te starszaczki :( u mnie Julia tez poszkodowana nie mam dla niej zbyt wiele czasu bo Oliwia nie chce spać a jak nie śpi to i nie polezy trzeba ja nosić kolysac i tak w koło :( wiele lez juz wylałam z Julia tak mi jej szkoda :( staram sie jak moge ale brakuje mi kogoś do pomocy kto by chociaz troche zajoł sie Oliwia żebym mogła zając sie Julia :(

mirka ja mam zwykła nianie baby ono ale zawsze kłade ja tak zeby dotyklala do Oliwii i kiedy mała sie poruszy zapalaja sie czerwone światełka no a jak juz płacze to sysze !!! Żadna to rewelacja ale po wczorajszym dziekuje Bogu ze ja mam :)

Miejski bandyta jam te hemoroidy i mi nie zabardzo pomagają maści i czopki tzn niby sie wchłona ale jak tylko mnie pogoni do toalety to zaraz znow wychodzą :( podobno nieraz trzeba operować i ja myśle ze u mnie potrzeba takiego zabiegu :(

anban hehe moja tez tak ma w łużeczku ja myśle ze to dlatego iż poprostu jej sie tam nie podoba :) rzadko kiedy polezy tam nawet karuzela nie pomaga woli lezaczek bo wszystko widzi :) ale i rak na raczkach najlepiej ;)

Ostatnia edycja:
Hej kochane!

Mój syn mnie rozwalił na łopatki... ten starszy oczywiście... wstał dzisiaj o 6... pochodził i o 10 poszedł sam położył się do łóżka i... zasnął przy włączonym telewizorze.... (ja sobie kabarety oglądałam) :szok: Normalnie jak nie mój syn... ale w sumie fajnie się złożyło bo po 11 wychodzimy do neurologa z Adrianem więc akurat zaliczy sobie chłopak drzemkę :-)

Wczoraj też "wybiczowałam" się za wszystkie czasy... chciałam mojej mamie pokazać filmik z tą rodziną gdzie urodził się im syn z bezmózgowiem i pokazane było jak rodzice się z nim żegnają po porodzie... i tak od filmiku do filmiku obejrzałam chyba wszystkie tego typu filmy gdzie rodzice żegnali się ze swoimi maluchami po porodach. - głównie to były zdrowe wcześniaki urodzone po prostu zbyt wcześnie... Adrian leżał obok mnie przytulony a ja wypłakałam się przy tych filmach za wszystkie czasy,,, nienormalna jestem...

Vinga nie obwiniaj się... to absolutnie nie jest twoja wina...Strasznie wam współczuję tych problemów z nóżkami...

Anbas to normalne z tymi łapkami jeśli chodzi ci o okresy aktywności. Adrian to jeszcze tak sano nogami wierzga ze trzymając go na rękach trzeba uważać żeby nie "wyskoczył" A w wannie co on wyczynia... pół wanienki potrafi wychlapać :-D dziecko poznaje swoje ciało i jeszcze nie panuję nad ruchami :-)

Hope
wiem coś o tym... choć staram się dla Konrada dac jak najwięcej czasu to czasem nie jest to możliwe wtakim wymiarze czasu jakbym chciała... z tym że u nas nie ma tych cholernych kolek więc wieczorem to ja usypiam Konrada z reguły... oj niech dla malutkiej już się skończą te dolegliwości...

Bandyta współczuję ale na pocieszenie powiem ze ja też mam... i miałam po Konradzie. Jakiś czas po porodzie to "znikneło" więc tobie też tego życzę bo jeszcze do niedawna bardzo dokuczało a teraz już nie czuję.

Magsus o boże,,, współczuję wam bardzo... chyba bym serce wypluła...

Kasia Pustiszi
kciuki!!! :-)

Dona strasznie wam współczuję tych nocy i bólów... heh kiedy to w końcu opuści Antosia?? Przecież to zaraz 3 miesiąc juz!

Milusia
nie nam powiem ci szczerze... nawet nie słyszałam...

Właśnie napisałam do salli bo martwi mnie ta cisza niestety ona ostatni raz udzielała sie 10 lutego !!!!! A nie mam do niej numeru :( moze ma któraś i mogła by smsa wysłać ???

magsus - u mnie z hemoroidem tak samo i się to ciągnie od poprzedniego porodu :(

dziewczyny macie jakiś sposób na spieranie kupki z ciuszków.... kurcze miałam Adalka na rękach kiedy walnął mega armatkę, która zatrzymała się na wysokości pach..... starałam się sprać mydłem od razu i kicha zostają żółte plamy.... szkoda mi wyrzucać fajnego bodziaka...

Kaczuszka namoczyć w Vaniszu na noc i później uprać w dziecięcym proszku dwa razy płucząc :-) żeby tą chemie wypłukać.

A Sali wyszła już do domu z malutką z tego co wiem bo były w szpitalu. Z malutką już jest dobrze tylko Sali nam się troszkę pochorowała...

Ostatnia edycja:
Moja corcia spala od 8 do 10:30 Od wczoraj wlasnego dziecka nie poznaje. Co prawda wieczor mega marudzenie i placze, ale jest sen w dzien !!! Czyzby Delicol dziala cuda :)

BANDYTA oj tak wyglada jak robaki ale dziala? Teraz mam Normolax, dziala ale Colon C zdecydowanie lepszy. Mozna pic Lactuloze ale lepiej naturalnie

PUSTISZI kciuki za USG

KACZUSZKA ja znam tylko szare mydlo albo Vanish

FIFKA a co ty tak siebie katujesz ;)
Konrad staje sie dwulatkiem

DONA ja tez daje to samo tylko pod inna nazwa

MAGSUS nie dziwie sie ze spac nie moglas. Powiedz lekarce o tym zdarzeniu

ANBAS gratuluje kolejnego kroku-podziwiania raczek

reklama
hej kochane!:-)

Wrocilismy od lekarza i z bioderkami wszystko super!;) czekalismy 1,5 godz na przychodni, ale mlody przespal caly czas, tylko na samo badanie sie przebudzil i dalej w kimono:-)

Z tym jąderkiem powiekszonym to uspokoil mnie lekarz, bo to wodniak, ktory przy infekcji moze sie powiekszac,a Arek akurat katar ma wiec łaczą się fakty. Mam obserwować go czy dalej sie nie powieksza i za pol roku do kontroli. Ale powiedział,ze powinien sie sam wchlonac.

Czy którejś z was synek tez ma wodniaczka?

Teraz Areczek dalej spi,az syna nie poznaje, bo jak wczesniej chcial jesc co 1,5godz tak teraz spi po 3-4 ;-)

Do góry