reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

MARIKA dobrze ze juz goraczka wam minela

KACZUSZKA ty sie gina jeszcze dopytaj, bp na wiekszosci lekow pisza ze nie mozna

My w ubrankach 62 choc ja tem w te rozmiarowki nie wierze, miescimy sie w body 6-9 m-cy wiec...

Co do kolczykow nie uznaje u malzch dzieci. Bedzie starsza zobaczymy, moze kolo 7 roku.

Jesli chodyi o pampki, to przy duzych opakowaniach pampers, cenowo nie ma roznicy y dada, a jakosc jest lepsza, do trojek sie jeszcze oplaca wiec tak bedziemy latac a potem... z Cypisem bylam zadowolona z pieluszek happy i tych z lidla, ale tez tylko tych dużych uzywalismy

reklama
hej - sto lat nie pisałam :-) a i teraz kiepsko mi idzie, bo na jednej ręce mały śpi :-)

Naprawię się za dwa tygodnie najprędzej, bo teraz chrzciny i szał pał w domu :-)
tak tylko zaglądam żebyście nie zapomnialy o nas.

A się chciałam pochwalić że dzisiaj był pierwszy płacz z łezkami (no i dlatego mały śpi na rękach, bo taki biedny z tymi oczami załzawionymi...)
a tak to u nas wszytsko w porządku, jemy, rośniemy - wczorajsza waga to 5570 :tak: (smoczysko moje).
Więc nie zapominać mi tu o mnie, a ja ogarnę jeszcze te chrzciny i wyprawię chłopa do roboty do ńiemca i komputer wreszcie będzie mój :-)

Elma ja dzis powinnam miec wizytę u gin ale tez mam jeszcze okres i zadzwoniłam zapytać wiec wizyta przełożona bo gin chce pobrać odrazu wymaz na cytologie i cos jeszcze .

Nisiao biedna Ty :( martwisz sie strasznie przezywasz wszystko jak ja z pierwszym dzieckiem dlatego kochana tak jak dziewczyny mówią idź do pediatry i wypytaj o wszystko a jak boisz sie ze mała cos złapie zapros lekarza do domu wiem ze to koszt dodatkowy ale na spokojnie wszystkiego sie dowiesz . Moze ktos z rodziny lub znajomych mógłby ci polecić takiego lekarza .

Marika no to dobrze ze synka juz ta gorączka nie męczy !!!!jesli chodzi o delicol uważam ze powinnaś dawać do każdego karmienia bo on działa inaczej niż te wszystkie preparaty na wdęcia i kolki . Mimo iż po nim mogą gazy odchodzić to ma za zadanie ułatwić przyswajanie laktazy a to potrzebne chyba przy każdym karmieniu bynajmniej mi tak lekarz tłumaczył i polozna tak samo . Chodzi o to ze jedno mleczko sie ładnie przyswoia drugie juz nie i powstaje mętlik w żołądku . Inaczej w przypadku espumisanu ten możesz podawac tylko wtedy kiedy dziecko cierpi lub zapobiegawczo .

Kaczuszka no ładnie dobrze ze ktos cię uświadomił co do tych globułek :( kurcze lekarz nie wie czym moze to grozić !!! Mnie takie leki na cisnienie przepisali w ciazy dobrze ze pani w aptece zobaczyła moj brzuch i powiedziała ze jak to dla mnie to mi nie sprzeda . Wróciłam do gin a ta w szoku ze taka pomyłkę strzeliła przepraszala ale co z tego jak bym tak kupiła te leki ??? To niewiem co by sie stało :(

miejski bandyta jak ty to wszystko ogarniasz ja sie pytam ???? :) ja nie mam czasu kudłów rozczesac ledwo zdąrze prysznic wziasc !!! Kiedy ja ostatnio miałam makijaż ????? Heh dawno !!!!!

Akuku jak Emilek ????

ja narazie podaje wody koprowej musze troche odstawić bo przestało działać :( od wczoraj daje esputicon i beczki nieźle odchodzą :) noc lepsza i teraz tez śpi zje godz pobuszuje i znowu śpi . Czyli doczekałam sie tego lepszego dnia :) ciekawe kiedy kolejny :)

pustiszi mi cieżko stwierdzić kiedy i czy wogóle był u nas ten skok skoro Oliwia ciagle taka sama :( rączki mamusi najlepsze jak nie to wrzask okropny tylko takie dni i noce jak dzis zasypia sama leży uśmiecha sie pięknie od ucha do ucha :) zdarzają sie raz na tydz moze półtorej wiec musiała bym powiedzieć ze moja ciagle ma skok :)

olich - ja jednak zaufam aptekarce - to rodzina i leki zawsze z nią konsultuję. Lekarz był "z przypadku" bo do mojego mam daleko i mój łakomczuch 3h bez mleczka i mamusi by nie dał rady...
Dodatkowo na minus dla niego to fakt, że zignorował, jak pokazałam że w ciąży miałam III i żeby wymaz mi wziął, to stwierdził że nie trzeba.... no cóż pojadę chyba z moim mlekołakiem do ginki, która mnie prowadziła....

Umowilam na jutro dxieci na wizyte do swojej lekarki. Syna po druga dawke antybiotyku bo tamta dala za mala butelke i nie starcza, a Laure w sprawie tej nietolerancji laktozy. Nie biore jej pojde porozmawiac

ELAMA najwyzej nie bedzie cie na fotelu badac choc jeden chcial mi w okres usg przezpochwowerobic :)

BANDYTA DELEWERE witajcie :)
PUSTISZI sama nie wiem, moze i mielismy ten skok

KACZUSZKA no to gin cie zalatwil

MAGSUS wlasnie jutro pojde do rodzinnej i xapytam co i jak, bo i Debridat na jelitka i ulewanie przyjmuje.

ANISEN powodzenia na wizycie, a po cc tak szybko nie mija ten dyskomfort na ranie

Jestem slaba psychicznie na to wszystko,posiadanie ziecka to ogromna radość ale też wieczniejak dla mnie stres martwienie się,czy wszystko dobrze.
Gdyby jadla jakoś normalnieto mówią mi karmić częściej.
To ja wczoraj praktycznie caly dzien w mlekiem i butlą i wmuszam w nią.
Mleko zmienione to o co kaman??
jak czytam jak Wasze dzieciaczki smigają z wagą,jedzą chetnie a moja Kinia to od początku licho jada.
Każde dziecko inne,z wagi mala nie spada,ale podobno nie zadowalająco przybiera.

Dziekuje wAM ZA ODPOWIEDZI.
aNISEn KCIUKI za wizytę,nic przyjemnego,mnie rownież szykuje sie przegląd na przyszly tydzień.
Ciekawe....
Rana po cieciu chyba bedzie dlugo dokuczać,podobno przy zmianach pogody też potrafi rwać,daje o sobie znać.

Co tam salli
i jej malutką???

a probo jedzienia,lichego apetytu są może jakieś kropelkiczy cos na pobudzenie???

Ja po spacerze pol h ale zawsze to cos :) i nie wiem o co chodzi ale wczoraj 10 minut ćwiczyłam i ze co ze zakwasy juz w domu nie czułam ale jak przyszło mi po skokach wybojach chodzić to poczułam ze mam nogi :/ idę bo książę jednak nie będzie spał jak nie telepie nic :(

Nisiao- mój Jasio cały dzień wisi nie raz na piersi a na wadze mizernie przybiera. Ostatnio tylko 90 gr przez tydzień. Ważne ze przybiera, nie wszystkie dzieci muszą byc tlusciutkie:)

reklama
Nisiao to dla Ciebie
U maluchów karmionych wyłącznie butelką trzeba zrobić dzienny bilans wypijanego mleka. Może się okazać, że dziecko wypija tyle, ile powinno, tylko woli częściej dostawać mniejsze porcje. Nic w tym złego, szczególnie u młodszych niemowląt i maluchów ze skłonnością do ulewania.

Może być tak, że maluch zjada w sumie nieco mniej, niż sugeruje schemat dla danego wieku. I rozwija się prawidłowo, dobrze przybiera na wadze. Schemat podaje wartości uśrednione, a to oznacza, że niektóre niemowlęta będą jadły mniej, a inne więcej - według swoich potrzeb.

Wreszcie - jeśli dziecko rzeczywiście je bardzo mało i słabo przybiera na wadze, niezbędna będzie konsultacja pediatry i czasem przeprowadzenie odpowiednich badań.

Do góry