reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

No... Adriana z wagą to nikt nie przebije... bo wychodząc do domu ważył 2310... Ale ładnie chłopak rośnie :-) już podwoił swoją mase urodzeniową więc jest dobrze, choć jak go dzisiaj ważyłam przed i po karmieniu to wychodzi że on na jeden posiłek zjada ok. 50ml :szok: To jakoś zdecydowanie za mało ale w sumie waga może się nieco mylić... to nie to samo co dać z butelki i widzieć ml...

Co do smoczków to Adrian na polubił te lovi. Teraz prawie cały czas ze smokiem w buzi.... A pieluszki to na razie tylko pampers prenium care... z czasem przejdziemy na Dade ale pamiętam ze Konrad strasznie się w nich odparzał... a jak Adrian ma już 3 miesiące nigdy odparzony jeszcze nie był...

reklama
Sylka dobrze że tak się skończyło...
Ja też dzisiaj u gin, blizna ok. Wyłyżeczkowali ok,tj na usg było ok, a tego się najbardziej bałam. Tylko niestety mam ropne upławy i dostałam globulki BETADINE - czy któraś brała je w czasie ciąży / karmienia - bo na ulotce nie zalecają i nie wiem co mam robić....

Adaś po szczepieniu, tak płakał, że mi nawet płakać się chciało, a m zrobił się biały ...
Synalek mój ładnie przybrał, bo 1700 od wyjścia ze szpitala i waży 4690 g :-D. Jest już co nosić :)
Fifka super przybiera synalek, a taka kruszynka był.
My też mamy smoki lovi, pieluchy pampersy i też nie odparza nam się pupka.

Ostatnia edycja:
przeczytalam ale nie mam czasu odpisac ach :szok:
wiec tylko...
Milusia ja przekluwałam Łucyjce uszka jak miala 8 miesiecy u kosmetyczki , pistolecikiem pach pach i juz , kosmetyczka mówi ze to niby najlepszy wiek bo dziecko nei jest ani za malutkie ani za duze i swiadome i sie nie szarpie za uszy nei chce wyjmowac itd. malej nawet sie nei zaczerwienily uszy ;D super sie wygoilo ;D
Fifka Adrianek slicznei ci przybiera ;*

I wgl slicznei te nasze bable rosna :D moj dwa ttyg. temu wazyl 4940, ;D obstawiam teraz minimum 5.5 kg ;) w piatek szczepienie to zwaza kluche lD

Moj baniaczek tez juz 3 pampersy :D a ubranka 56 to na nos ;D 62 i nawet 68 zakladamy ;D

no i koniec czasu :-(

Mirka my mamy inhalator z Care Life i jak najbardziej polecam. on ma właśnie taki fajny smok do inhalacji :)
Sylka to nie miałaś rozpuszczalnych szwów? dobrze, że udało się go wyjąć. Ja wolę białe pampki od Dada. z Dada często kupka na plecki wypływa :( w pampkach nie było takich niespodzianek.
Fifka mój też smoka Lovi ciągnie. ale nie powiem, żeby go kochał. trochę muszę z nim powalczyć żeby zechciał go ssać :/

boziu jestem tak zmęczona, że aż ciemno mi przed oczami. :-(

Ja mam z Diagnostic ale nie polecam, inhalowac inhaluje ale jest glosny itp itd jako jefyny dorwalam u mnie w miescie a kosztowal 150 zl. Fajne w nim tylko ze ma duzo koncowek, ustnik, maska duza i mala, koncowka do nosa duza i mala.

A gdzie jest IKASIA obrazila sie moze :(

O Vinga to mnie zaskoczyłaś że w pampersach nie miałaś niespodzianek z kupką na plecach;-) My właśnie używamy dady (dopiero od dziś przechodzimy na 2, a w sumie 1 by jeszcze na chwilkę starczyło;-)) i serio nie mogę na nie narzekać, żadnych odparzeń mała nie miała i w sumie jedyne co to właśnie jak to moja mama stwierdziła zdarza się Julce "urobić po pachy";-)

Fifka ja sobie właśnie już kilka razy o tym myślałam ze Twój Adrianek urodził się o tyle za wcześnie, moja Jula o tydzień przenoszona a wcale dużo cięższa od Twojego maluszka nie była;-)

Ja też po wizycie u gina, mówi że wszystko spoko ale jeszcze jakaś rana w środku się nie zagoiła, dlatego i po badaniu i po seksie mam śluz podbarwiony krwią, co nie zmienia faktu że mam już w sypialni zielone światło - tylko jakoś chęci brak, a ból też specjalnie nie pomaga;-)

Moja siostra, ktora ma 1,5 roczna corke mowi ze te Dada sa mniej chlonne i czesciej musi zmieniac. Ze cenowo na to samo wychodzi. Ja tam czesto zmieniam tak ok 2 godz. A jak jest malutka kupka co z baczkiem poszla to od razu. Wtedy to bez roznicy jakie pampki. Ja trojek mam 2 paczki Giant Pack, 1 paczke maxi pack i 1 tych pomaranczowych. Zobacze jak beda schodzic to pozniej kupie Dady. Z synkiem uzywalam Pampersow do pol roczku, pozniej Wickisy z Kauflandu, nastepnie Dady wprowadzily elastyczne boczki to na Dady sie przerzucilismy. Na noc jednak uzywalam Pampersow

Jaguś bo Adrian gdyby dotrwał do terminu - miał jeszcze ponad miesiąc - byłby sporym chłopczykiem. Lekarze w szpitalu mówili że jak na ten tydzień naprawdę spory się urodził...

Marika każdy ma inną opinie. Dla mnie dady pieluchy są dobrze chłonne... jak Konrad napije się na noc i rano mu zdejmuję pieluszkę to idzie nią zabić... dosłownie... a nigdy nam nie przeciekła.

Kaczuszka cieszę się że na wizycie wszytko ok!

Milusia Blue
kurcze ja nie wiem czy przekułabym takiemu maleństwu uszy... nie chce nikogo obrazić broń boże ale to kaprys rodzica a nie potrzeba... znajomej córki uszka strasznie ropiały po przekłuciu... zafundowała tylko kupę bólu dla maleństwa "bo chciałam" :-( Ja jestem za tym żeby dać wybór dziecku czy chce mieć kolczyki czy nie. Mam też znajomą która z wyboru nie ma przekłutych uszu. Nie chce i to jej prawo...

Sylka o ja... dobrze że tak to się skończyło... :no:

A my dzisiaj cały dzień sami w domu... ale może to i dobrze? Dzisiaj czuję że mam pełno werwy do życia, tylko pogoda nie nastraja pozytywnie....

Tak sie boję,mala nadl robi kupki że na pampersie zostaje śluz i wod żolta niewielkie ilości ale jednak.
Nie wiem czy wyolbrzymiam ale wydaje mi sie że usteczka ma suchsze.Kurna zaczelo sie jak jeżdzilam z mala na ważenie i tak to wygląda,że teraz cos zlapala Kinia a panuja teraz takie grypy i co ja mam zrobić.....

Narażać ją a co jak to norma i minie jej to z czasem...

reklama
czesc, no wlasnie dobrze , ze poszlam do tego gina, a szwy na pewno byly samorozpuszczalen, bo przeciez bylo ich wiecej niz jeden, ale jak mogli przyszyc szyjke do pochwy..toż to partacze:szok:

Ja marze o tej coreczce jeszcze, wiec mozliwe ze za jakies 3 lata jak mały pojdzie do przedszkola pomyslimy o jeszcze jednym ostatnim dzieciatku:-)

U nas nocka spokojna,

Fifka ty massz energie a ja jakas przybita jestem, do Rossmana musze podjechac to bedzie moja rozrywka na dzisiaj.

Nisiao a jest jakas szansa zebys jeszcze moze poszukala jakiegos prywatnego pediatre , zeby jeszcze raz przebadac Kinie, bo Ty jestes niespokojna, sama sie marwtie jak czytam Twoje wpisy, moze wszsytko jest ok, ale prywatnie zawsze podchdza bardziej indywidualnie do pacjenta, chyba ze masz zaufanego pediatre na NFz.
My taka mamy , ciagle pod jej drzwiami czekaja mamy z kwiatami w podziekowaniu za dobra opieke, ludzie z iinych dzielnic do naszej przyjezdzaja.

Co do kupek to moj wczoraj lekko zielonkawa wodnista zrobil, ostatnio takie byly w zeszlym tygodniu ze 2 , podejrzewam brokula i jego rekacje na niego, bo wtdy jakos tak jadlam, tydz temu i teraz w niedziele.

Do góry