reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Kamag, wcoraj 2 podejścia ze smokiem udane :tak: Krótkie i finalnie i tak był płacz, ale postępy są na pewno. Z tym, że ja mało próbuję, bo jakoś tak bardzo mi na tym smoku nie zależało (nie zależy?) i muszę sobie przypominać, a przypominam właściwie tylko jak płacze… a wtedy wiadomo, że różnie może być z zainteresowaniem. A jak u Was? Jeśli chodzi o usypianie w ciągu dnia to u nas przy piersi lub na rękach, potem tylko kwestia tego czy to się utrzyma po odłożeniu ;-) Ja częściej odkładam do łózka niż do łożeczka, bo tam mi wygodniej ewentualnie kontynuować usypianie. Inna rzecz – chusta, 95% skuteczności w usypianiu. Tylko wtedy nie odkładam tylko chodze ze śpiącym, czasem kłade się z nim tak, ze lezy mi na piersiach. Spanie na boku mnie też wydaje się ok. :tak:

Siva, bardzo współczuję problemów brzuszkowych. Mam nadzieję, że już niedługo będziecie musieli się męczyć. I gratuluję kroku w przód ze smokiem :tak:

Akuku, jak się sprawdza kuracja łącząca sab simplex z gripe water? Gratuluję uśmieszków – suuuuper :-) Ja wciąż czekam, choć mam wrażenie od 2 dni, że zbliżamy się do tego momentu ;-)

Abnas, baaardzo współczuję i mam nadzieje, że znajdzie się ktoś, kto będzie mógł Ci pomóc. Bo tak to masakra… nie dasz rady. Trzymam kciuki za poprawę.
Pustiszi, dzięki za wyjaśnienie z Sab Simplexem. Faktycznie 15 kropel wydaje się dużo i jakos tak chcesz chronić dziecko i dać mniej. Teraz nie będę się obawiała tego dawkowania. I bardzo się cieszę, że u Was już tak dobrze :-) Nawet pomagacze możesz odstawić – super. Zazdroszczę trochę, mam nadzieje, że już wkrótce każda z nas (a przede wszystkim nasze dzieci) tego doczeka.

Kaczuszka, jak tam po wizycie u gina? Mam nadzieje, że wszystko ok. Tak czytam o Twoich kulinarnych szaleństwach i ślinka mi cieknie. Ja na tej diecie taka nieszczęśliwa jestem L M. mi właśnie szuka ciastek bezmlecznych w Piotrze i Pawle, nie mogę się doczekać… I gratuluje tej nocy! Och, ileż wart jest taki zdrowy sen

Sylka, kciuki też za Twoja wizytę &&&&&&&
Vinga, super, że już prawie wszystko macie gotowe. Świetny czas przed Wami :-)

Hope, przykro mi, że i u Was ten problem z laktozą, bo z tego co idę to idealnego wyjścia w tej sytuacji nie ma, ale możemy szukać… Byłaś u pediatry? Co Ci powiedział?
Milusia, super, że chrzest taki udany :-) Kurcze, mam nadzieje, że będzie ok. u Was. I super, że Zosieńka się dodatkowo nie wycierpi. Super kolczyki.

Nisiao, w sumie ja tez myślę, że może lepiej żebyście zostali na obserwacji w szpitalu. Skoro u Was sytuacja taka zmienna to może lepiej, żeby ktoś na Was patrzył non stop, może coś by zaradzili. Trzymam kciuki, żeby było dobrze.
Inomama, u nas w tych samych dokładnie miejscach pojawiła się wysypka i stwierdzono alergię na mleko. Podobno to typowe miejsca. Mam nadzieje, ze u Was tak nie będzie, ale obserwuj. I kciuki zaciskam za cudowne działanie cudownego smoka :tak:

Magsus, bardzo współczuję cierpień brzuszkowych. Trzeba mieć nadzieje, że to się szybko skończy, trzymam kciuki żeby tak było a w międzyczasie, żebyście znaleźli cos co przyniesie ulgę.
Marika, zdrówka dla Synka. Mój Szymonem tez kocha spać na brzuszku :-)

Dona, mam nadzieję, że problemy z brzuszkiem przejdą szybciutko.
Inomama, u Ciebie też uśmieszki – suuuuper :-) Wyobrażam sobie, że to fantastyczne uczucie. Gratuluję J A wysypka u nas tez łagodniała na dworze, w cieple była bardziej widoczna, a jak się Szymon robił purpurowy od płaczu to wysypka razem z nim ;-)

Kasia, gratuluję przespanej nocy i mam nadzieję, że katarek szybko ustapi.
Kasia, marika, to jakiś specjalny inhalator?
Vinga, doczytałam u Ciebie o inhalatorze. My też w 62 chodzimy. A 56 było za duze. Kombinezon, w którym pływał jak wychodzilismy ze szpitala juz tydzień temu odłozyliśmy. Jestem w szoku... ale nie wiem ile mierzy, tylko wagę znam.

U nas wczoraj Szymonek ładnie dosyć spał w ciągu dnia, bo dużo jeździliśmy a to na niego tak działa. Więc się cieszyłam, że mogą kropelki być przed każdym karmieniem. Ale niestety i tak wieczór ciężki L Teraz też przespał 2 h (m.in. ostatnią wizyte położnej), własnie się budzi, więc czas uciekać.
Miłego dnia i zdrówka dla wszystkich.

Ostatnia edycja:
reklama
hej, my juz po spacerku.

Milusia sliczne kolczyki, kiedy bedziecie przekuwac uszka?

Marika a jaki ma antybiotyk , goraczka powinna przejsc do 3 doby od zazycia antybiotyku, czasem jest tak , ze trzeba zmienic bo akurat nie zadziala, ja juz tak mialam z moim nieraz.

Siva dla mnie te pity to czarna magia, u nas maz sie tym zajmuje.My jeszcze nie rozliczeni.

Gratuluje nocek, u nas wczoraj tez rekordowo, po calym aktywnym dniu jak zasnal o 20.30 tak do 2.30 spal. A rozmiary ciuszkow to moj dlugi jest bo 62 a niektore 68 juz zakladam, bedzie jak starszy dlugi a szczuply , ma faldeczki ale z umiarem.Pampesy 2 zakladamy, dokladnie Dada 2.

My juz tez ciuszki 62 i bardzo duzo 68 ubieramy-młody ma długie nogi, ciekawe po kim:p. Kurcze maly tak szybko rośnie,ze nie których rzeczy nawet ubrać nie zdążyłam:-) ale pampersy to jeszcze 2 pasują:-)

u nas zależy od tego co to za ubranko i jakiego producenta ;) Niektóre bodziaki na 68 są dobre, niektóre śpioszki na 62 jeszcze wejdzie , a dzis ubrałam go w spodenki z rozmiarówką wpisaną : 6 mieś i są dobre ;)

są tu jakies mamy z krakowa? Są gdzieś przeceny kolekcji zimowych ? jutro jedziemy do Krakowa , przy czym tylko z małym to jest szansa obskoczyć jakąś galerie ;)

Yoanna noc byla tragiczna odloYlam sab simplex I daje tylkp hrape water ale co karmenie... moge podawc 6 razy na dobe dzis 2 razy dalam..
Moze jakbym dawala tylko sab simlex to by lepiej bylo...niewiem zobacze z tym gw I jak zadziala to juz tak zostaniemy.

Adrian najstarszy ale pewnie jeden z najmniejszych maluszków :-D Nosi 62 i kilka bodów 68 (ale jakaś mała numeracja musi raczej być...) Waży 5050g i pampersy nakładamy już 3 bo 2 nam zaczeły nam przeciekać.

Yoanna u nas niestety bez postępów smokowych:( wiem że źle robię ale dzis poslodzilam wode zamoczylam smoka i podałam bo już nie wiem jak sobie radzić. Wyssala co słodkie i tyle. Wiec smok byl w buzi moze 5 sekund:( dzisiaj tak zwymiotowala i ulewala z przejedzenia że az wieczorem do lekarza pojdziemy. Niech sie przyjrzy czy to na pewno przejedzenie. A jaki kształt smoczka masz?
My też posiadamy inhalator. Kupiony w aptece za ok. 100zl. Są dwie końcówki. Maseczka i taki mniejszy dla maluchów. Przy katarku i kaszelku pomaga. Alr podobno przy kaszlu koniecznie po inhalacji trzeba oklepac. Z duzej końcówki sama korzystalam jak tylko czułam ze zaczyna mnie dusić.

Akuku ja mysle ze laczenie kopru i semotikonu to kiepskie polaczenie ... bo koper jest wiatroperny i w ten sposob dziec sie oodgazowuje puszczajac je, poza tym czesto przy koprze jest tez ich wiecej a semotikon dziala tak likwiduje baki w brzuszku (nie zawsze dziala) ... i wtedy dziec ma wiecej bakow ktorych nie moze puscic a semotikon nie zwlikwiduje wszystkich
i to taka bitwa szybciej sie zlikwiduje czy szybciej sie pusci baczek :)

my tez przerobilimy pare smoczkow ... lapie jeszcze na upartego lateksowego ... chcialabym tego anatomicznego ... ale niestety z tym ciezko .. troche latwiej z kulka z canpola taka jak pokazywala ktoras z Was zdjecie :)

Marika walczę z nią o to spaniena brzuszku i coraz częściej nam sie udaje tylko kurcze musze przy niej siedzieć bo ona mi przekręca główkę i nurkuje nosem w materacu nie przeszkadza jej ze nie ma jak oddychać musze sama jej główkę przekręcic :(
zdrówka dla synka !!!!!!

inomama jak sie udaje przetrwać ??? O to pytanie sama niewiem :( na szczęście nie jest tak codziennie bywają tez lepsze dni i noce :)

kamag pomagają nieraz te specyfiki na wzdecia ale nie trwa to długo kilka dni było super po gripe water ale widać organizm sie przyzwyczaił :( na wszystkie leki które sa na bazie symetykonu organizm Oliwi nie reaguje lub powiem inaczej po tych jest gorzej :( dzis kupiłam esputicon ten jest na dimetykonie i troche pomaga dziecko sie wyprukało i sama zanela .

Milusia no to super ze nie musieli kłuć juz malutkiej !!!!!oby i ten twój mocz nie był niczym poważnym &&&&

anbas przybij piątkę u mnie tez urwanie głowy z dwójka babcia moja ma dobre intencje ale z Julia nie ma siły sie bawić a z Oliwia sobie nie radzi :( wiec tez jestem sama cały tydz zreszta i weekendy nie sa lepsze bo R ciagle ma cos do załatwienia :( dzien jakos zleci gorzej z nocą Julia nie chce spać sama w pokoju a jak jesteśmy razem to Oliwka swoim płaczem ja budzi zreszta starsza ma tak czujny sen ze nawet stekanie Oliwii ja budzi !!!

Ze smokiem u nas jest różnie juz w szpitalu zaakceptowała tą gumę :) a teraz raz chce raz pluje nim zreszta starsza prawie nie używała smoka tylko wtedy kiedy najgorzej płakała udało sie jej jakos wcisnąć na uspokojenie .
Rozmiar ubranek mamy 62 i sporo 68 firmy pajacyk sa dobre pampersy 2 sa takie na styk wiec tylko patrzę jak w 3 wskoczymy :)
moja pociecha waży juz 5600 :) i czuć to po długim noszeniu :)

czy wasze maluchy tez sie tak przekrecaja z brzucha na plecy ???? Mojej wystarczy 15 min i juz fika oberka :) silna jest na płasko jak leży to juz odrywa główkę dźwigać sie do siadania :)

akuku u nas to samo jak dawalam na przemian gripe water z boboticem to było jeszcze gorzej ale ja zaobserwowałam ze espumisan infacol i bobotic ( wszystkie na simeticonie ) działają odwrotnie :(

Ostatnia edycja:
reklama
Oj chyba jednak moja Jula jest jedną z najmniejszych dzieciaczków, bo ledwo wychodzimy z 56, a 62 nosimy tylko jakieś pojedyncze półspiochy;-) W czwartek idziemy na szczepienie i zobaczymy ile mała waży, ale podejrzewam że około 4 kilo - maluszki niektórych z Was miały tyle na dzień dobry, a moja przy wypisie ze szpitala dokładnie 2500;-)
Dziś idę na kontrolę do gina i jestem ciekawa co mi powie:-)

Do góry